reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
fiore to poszukaj na ebayu w swoim kraju.

szukalam...sprowadzane co najblizej z uk,potem usa lub australii...kosztuja tam od 12$ ale za to przesylka ponad 30$ :eek: ale to i tak sporo na zabawke,bo 80zl to nie mala kasa(w przeliczniku),taka prawda.Chyba wiem,co podsune rodzicom chrzestnym Leo jako prezent ;-)

190zl za posciel :szok: w sensie takie sa ceny za cale komplety tak ogolnie? Pytam sie,bo ja mam przescieradlo,poszewke na kolderke i poduszeczke(nigdy prawie nie uzyta) z ikea za max.40zl + ochraniacz za 20zl.Nie wiedzialam,ze sa takie ceny za komplety...ale juz mnie nic nie zdziwi.

Ostatnia edycja:
fiore tu annte zamowila taki full wypas zestaw.ja w sklepie dzieciecym kupowalam zestaw poszewka na koldre, poszewka na poduszke, przescieradlo, ochraniacz za 59zl.
annte ja mam 3 komplety poscieli , mysle ze 2 napewno sa potzrebne .

Annte pościel super :tak: no ceny sa rózne, to w sumie tak naprawde zalezy gdzie sie kupi ,ilu czesciowa bedzie, bo ja juz sie tyle naogladalam ze sie w głowie od tego kreci. Ja w sumie mam po 2 razy poszewki na kołdre i poduszke i 1 poduszke i 1 kołderke. ale i tak wiem ze bede malego kocykiem przykrywac na poczatku a poduszka to raczej na pozniej tez bedzie a i ochraniacze musze tylko dokupic. narazie wiec to wszystko bedzie pełniło tylko funkcje ozdobna łozeczka ale ze dostalam za darmo to nie wybrzydzalam tylko wzielam :-p a i przescieradło mam razy 3 to juz kupione :tak:

Rozumiem,nie przegladalam calej strony,tylko po lebkach :zawstydzona/y: Oj juz cicho siedze,ale tez moim zdaniem 2komplety sa odpowiednim numerem i konieczny ochraniacz;-)

Ja dzisiaj wychaczylam 2 butelki aventa po 5e za sztuke ze smoczkami od miesiaca.Pierwsza koty za ploty :o)
Ja moge sie pochwalic ze posciel do lozeczka bedzie szyla mi moja mamunia ktora ma sie skladac z baldachimu(biala poszewka w rozowawe kfiaty z lumpka przerobiona) ochraniacha tez z tej koldry i gabki,przescieradla i kolderki bialej.Dodatkowo w praktikerze kupilam firaneczke w naszywane rozowe kotki(mama ma mi doszyc na gorze kawalek materialu w odcieniu poscieli) wszystko uszyc i przyleciec w kwietniu na porod :o)
Efektami bede sie chwalic przed porodem
Teraz sie czaje na lezaczek i maxi cosi pebble
W mojej rodzinie od pokolen same chlopy...mam 2 braci,2 chrzesniakow i zadnej dziewczynki.Moja bedzie pierwsza wiec ja z moja mama szalejemy juz w rozach :o) prosze wybaczyc moj feminizm...

Annte ja też się zdecydowałam na tą pościel z żyrafką tylko 14 elementów i w zielone paseczki na białym tle. Do tego dokupię jeszcze jeden komplet na zmianę ale same poszewki na kolderkę i poduszkę. Prześcieradełka kupiłam w Ikei. Myślę, że wystarczy.

Cena może nie przekonuje, ale komplet jest solidny. Chciałam mieć jeden taki pełny, a drugi kupię 2 częściowy tylko poszewki na podusie i kołderkę no i prześcieradełko. http://allegro.pl/ala-i-as-2el-zyrafka-90x120-i2047439103.html
Baldachim mi się nie podoba, zresztą uważam, że to siedlisko kurzu i bakterii. Aleo gustach się nie dyskutuje :)

Ostatnia edycja:
Annte zgadzam się co do baldachimu ale mieszkamy w kawalerce i potrzebuję tego baldachimu żeby chociaż prowizorycznie oddzielić przestrzeń. Przygotowałam się już psychicznie na częste pranie

reklama
Annte zgadzam się co do baldachimu ale mieszkamy w kawalerce i potrzebuję tego baldachimu żeby chociaż prowizorycznie oddzielić przestrzeń. Przygotowałam się już psychicznie na częste pranie
Ja baldachimu nie mam ,ale moskitierę tak.
Ze względu na owady w lato moskieta jest lepsza od baldachimu.
A co do roztoczy i kurzu .
To jest wszędzie ,więc to nie problem.
Jak nie osiada to fruwa w powietrzu i taka różnica...

ja mam taką pościel
beż miś na hamaku
12el. komplet pościeli z baldachimem 90x120 (2083873727) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry