reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

As pewnie masz rację. U mnie w mieszkaniu mam masakrę z kurzem, bo nie mam dywanów ani chodników i kurz osiada wszędzie, Dlatego też nie chcę baldachimku bo po co ma być dodatkowym zbiorowiskiem i to jeszcze nad dzieckiem. Co do moskitiery to na wiosnę zawsze montujemy w oknach siatki i tylko te skrzydła są otwierane, więc owady nie mają z nami szans :-D Twój komplet też mi się podobał, ale zdecydowałam,że musi być coś żywszego.
Chciałam się jeszcze pochwalić łóżeczkiem, ale mój R. nie zapisał do ulubionych a ja nie pamiętam jak się nazywało także następnym razem :-D
O wózku już pisałam x-lander xa.

reklama
Ja wybrałam x-landera xq bo ma opcję montowania spacerówki przodem i tyłem a to było bardzo ważne dla mnie. Teraz stoi u teściowej i czeka na malutką razem z gondolą i fotelikiem.

My mamy już wszystko wybrane tylko czekamy na fundusze.
Pościel wybraliśmy taką Ala i As - 10el ŻYRAFKA 90x120 (2080614134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor zielony
Co myślicie?
Ile kompletów pościeli kupujecie???
ja mam 2 komplety + 4 prześcieradla ale kołdry ani poduskzi aaardz dlgo nie używałam. Teraz chcę dokupić bardziej dziewczęcy komplecik ale to kupie tylko ochraniacz i falbanę ew. może nowe prześcieradła dokupię jeszcze.
z takiego wzoru jak an tej aukcji MAMO-TATO 15-CZ POŚCIEL 90x120 SERCA MOSKITIERA (2082931380) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. "serduszka w kwiatkach ecru"

Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?

Ja już mam wszystko co przytargałam poprane w proszku- dzidziuś a płukane z Silanie Sensitiv :tak: Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała czy uczuli czy nie ;-) indywidualna sprawa każdego maleństwa :tak:;-):-)
Jeszcze muszę dotaszczyć trochę rzeczy od mamy ze strychu ale to już nie wiele w porównaniu z tym co czeka w szafie poprane, poprasowane i poskładane :tak:

Komplet suuuper!!!
Mamy 3 komplety pościeli i z 6 prześcieradeł nie planuję więc nabywać kolejnych :tak:;-) aaa i jeszcze do jednej pościeli dwa ochraniacze więc łóżeczko zasłonięte dookoła :tak:

As pewnie masz rację. U mnie w mieszkaniu mam masakrę z kurzem, bo nie mam dywanów ani chodników i kurz osiada wszędzie, Dlatego też nie chcę baldachimku bo po co ma być dodatkowym zbiorowiskiem i to jeszcze nad dzieckiem. Co do moskitiery to na wiosnę zawsze montujemy w oknach siatki i tylko te skrzydła są otwierane, więc owady nie mają z nami szans :-D Twój komplet też mi się podobał, ale zdecydowałam,że musi być coś żywszego.
Chciałam się jeszcze pochwalić łóżeczkiem, ale mój R. nie zapisał do ulubionych a ja nie pamiętam jak się nazywało także następnym razem :-D
O wózku już pisałam x-lander xa.
Też nie mam dywanów ,chodników i innych pierdół tego typu ,bo 2 duże psy i sierści tona codziennie do sprzątania .
Między innymi też właśnie po to moskieta ,bo przynajmniej tam mała pooddycha powietrzem bez zawartości psich kłaków :szok::szok::-D:-D:-D:-D

Co do wózków.
Dla Kubusia miałam GRACO i teraz też mam GRACO .
Wygodny ,mało miejsca zajmuje i nie ma gondoli.
Dla mnie same plusy .;-);-)

A to moje dzisiejsze ubrankowe zakupy. Poza pajacykami wszystko na wyprzedażach.
DSC00073.jpgDSC00074.jpgDSC00075.jpgDSC00076.jpgDSC00077.jpg

Katasza super ciuszki :-) mam taka sama krówke ,te rampersy tylko ze czarne ,znalazlam w lumpku ;-)ale śliniaczka juz nie mam :-(a tez fajny :-)

śliczne, zwłaszcza to z ptaszkami mnie urzekło.

As a jaki model wybrałaś?

zapomniałam napisać że też mam moskitierę, od lat juz tylko przy chlopakach nie uzywlam, bo oni urodzili się jesienią więc nie było potrzeby a latem jak byla potrzeba to oni nie przyzwyczajeni i strasznie się denerwowali. Teraz będę używała od poczatku, bo robactwa u nas od groma, zwłaszcza omarów

w rampersie zakochałam się od pierwszego wejrzenia :-D a na ptaki to mam jakąś fazę ostatnio, bo na poprzednich zakupach nabyłam zestaw 3 pajacyków właśnie ze śmiesznymi ptakami

reklama

śliczne !!!

śliczne, zwłaszcza to z ptaszkami mnie urzekło.

As a jaki model wybrałaś?

zapomniałam napisać że też mam moskitierę, od lat juz tylko przy chlopakach nie uzywlam, bo oni urodzili się jesienią więc nie było potrzeby a latem jak byla potrzeba to oni nie przyzwyczajeni i strasznie się denerwowali. Teraz będę używała od poczatku, bo robactwa u nas od groma, zwłaszcza omarów
U mnie też sporo komarów ,bo pomimo moskitier w oknach to sporo tego dziadostwa.
Przy moim Kubie to calutkie lato non stop drzwi na taras takie podwójne są otwarte ,więc moskitiery tylko w nocy się sprawdzają ,kiedy okna uchylone ;-)
Kilolek wózek i 2 foteliki dostałam od swojej szefowej .:-D:-D:-D
Taka szefowa to skarb nie byle jaki :-):-):-):-)
Dokładnie taki jaki chciałam...
tylko kolor inny
mój jest oliwkowy z szarymi dodatkami
GRACO QUATTRO DE LUXE SZARY+FOTELIK +BAZA +GRATISY (2100484277) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry