reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?
Wszuystkie płyny do płukania są przeznaczone dla dzieci powyżej 3 lat.
Żaden płyn do płukania nawet Jelp i Lovela nie mają atestu stosowania dla młodszych dzieciaczków.
Najlepsze do zmiękczania wody są indyjskie orzechy piorące i soda oczyszczona .
Tanio i ekologicznie .:tak::tak:
Dajesz na pralkę kilka pokruszonych orzeszków w woreczku i łyżkę stołową sody oczyszczonej .;-):-):-)

Wiolka śliczne ubranka :-)

Ja muszę skoczyć do marketu po proszek do prania dla niemowląt... Chciałabym przeprać pierwszą turę ubranek, żeby w razie czego leżały gotowe...

ja będę prała w proszku non-bio a płynu specjalnego kupować nie będe tylko taki normalny który zawsze uzywam

Ja juz po praniu.Pralam zawsze w normalnym "proszku"(plynu do prania uzywam) i tak zrobilam tez teraz.Nic nie bede prasowala,ale ladnie poskladane wszystko co jasne lezy juz ulozone w szafie.Teraz susza sie ciemniejsze ubranka,ale jako ze ich nie ma ogolnie duzo,to posegregowalam 0-6msc i razem wypralam.Wiec tylko 2 prania i gotowe wszystko.
Odlozylam tez juz ubranka do szpitala,to mi sie nie pomiesza i w razie czego S bedzie wiedzial,co zabierac.Z V nie bylam przygotowana,az tak bardzo,wiec po moim doswiadczeniu wole juz byc nawet z ponad 2,5msc wyprzedzeniem.
Teraz brakuje mi tylko do zakupow podpasek i pasa ortopedycznego na "po cc"(mam po V,ale bedzie za duzy).

p.s. zakochalam sie w tej zabawce:
sehorse.jpg ale kosztuje z przesylka prawie 30e :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry