reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No właśnie chodzi o to że jedno i drugie ma zdejmowane szczebelki i się zmienia w normalny tapczanik, jakoś mnie to przekonuje ;)

Dzięki za wyjaśnienie co do tej szuflady, najpierw byłam na TAAK, a potem zaczęłam mieć wątpliwości, więc chyba zostanie opcja nr. 2 czyli bez szuflady ;) Bo z szuflądą zamykaną to są już spoooroo droższe, a ja ograniczony budżet mam jednak. A jakby nie było, to obok łóżeczka będzie stała moja wielka szafa, 2x2m ;)

A jakieś rady odnośnie materaca?

reklama
Łóżeczko niemowlęce "Klupś" Bartek II teak KochanyDzidzius.pl - a może lepiej takie? Ja na ten moment to chcę kupić - cena fajna, szuflada przykryta. Do jakiego wieku dziecko z tego może korzystać? Ja mam nadzieję, że do początku szkoły, więc do 6 r.ż. - potem trzeba będzie zmienić meble w pokoju ze względu na mebelki szkolne, więc się duże łóżko kupi. A pokoik dla dziecka nie jest mały, bo ma 5x3 m, ale sa tam dwie szafy zabudowane, jedna ściana cała z oknem, więc w sumie szału to już nie ma.

Jakoś to do mnie nie przemawia, nie podoba mi się i tyle ;) Zastanawiam się czy szuflada mi naprawdę potrzebna, skoro miejsca będzie jakby nie było sporo, szafę mam naprawdę gigantyczną. Też mam nadzieję że to długości 140cm starczy do wieku szkolnego.

Flaurka, a wybrałaś jakiś materac?

Ja wczoraj czytałam artykuł w naj magazyn i tam polecają lateksowy ponieważ nie uczula tak jak kokos czy gryka czy trawa morska (wiem, można być uczulonym na latek sale to się na szczęście rzadko zdarza) a do tego jest odpowiednio elastyczny i sprężysty. Dla niemowląt polecali też piankę poliuretanową.
Zresztą maluch mojej siostry od urodzenia śpi na lateksowym materacyku i siostra bardzo chwali sobie.

Ja prawie od poczatku ciazy chodze w stanikach do karmienia... Nie moglam znalezc zadnych innych naprawde wygodnych. A jak kupilam pierwszy, to po przymierzeniu w sklepie, juz go nie zdjelam ;) Potem dokupilam nieco taniej 2 takie same online (prawie - mniejsze o numer w obwodzie i wieksza o numer miseczka), a po jakims czasie babka sprzedawala na ebayu uzywany, kupilam wiec czwarty za grosze.

Nowymi zakupami pochwalic sie nie moge, ale zdecydowalam sie na pieluszki wielerazowe, wstepnie wiem, co i gdzie chce kupic, wiec pewnie niebawem... Otulacze chce zamowic w Polsce.
Pytanie do dziewczyn spoza Polski - czy jest cos, co kupujecie w PL, bo u was niedostepne albo gorsze?

ja bede z polski sciagac: wit d, cos od plesniawek, masc majerankowa, [FONT=&quot]pulmexbaby, [/FONT][FONT=&quot]smecta, [/FONT][FONT=&quot]kosmetykidla dziecka, [/FONT][FONT=&quot]ochraniaczdo łóżeczka, [/FONT][FONT=&quot]pieluchyflanelowe i tetrowe i pluszaczka przytulaczka, narazie tyle mi do glowy przyszło :) [/FONT]

Little_nina - łóżeczko śliczne, który kolor wybrałaś?

co do ściąganych szczebelków - mamy zwykłe łóżeczko bez "bajerów" i mój mąż po prostu wyrwał :)sorry:) 3 szczebelki kiedy zaszła potrzeba - dodam, że można je założyć i wyglądają jak wcześniej - po prostu puścił klej. Gdybym miała teraz wybierać, to b. podoba mi się to Little_niny - najjaśniejsze.

reklama
Do góry