reklama
Wiesz mam ten sam problem i pamiętam ,że jak z Kubusiem w ciąży chodziłam to udało mi się kupić super staniki do karmienia w naszym rozmiarze tzn : małetaaa, ja z moimi dojarami nie dawałam rady - położna kazała ściągnąć stanik, choć nie wiem dlaczego. moje piersi są duże, ciężkie i przeszkadzają kiedy nie są "opanowane". Ale to już sprawa indywidualna.
do karmienia mam jeden - z poprzedniej ciąży - niestety nie karmiłam, więc za bardzo się nie przydał, muszę go przymierzyć..
nawilżane chusteczki jeszcze sobie wezmę do podcierania się - poprzednio nie dałam rady zwykłym papierem, choć należał do delikatnych.
dla dziecka u nas trzeba tylko pampersy i chusteczki - wszystko poza tym dają. ubranka dopiero na wyjście.
Nazywały sie mama II i teraz też ich będę szukać .
Były naprawdę super !!!!
To jest dokładnie taki jak ten .
Koszt taki sobie ,ale bawełna super i funkcjonalny też jest .
Ja innego nie chcę bo ten wypróbowany mam i rozmiary od 75 B
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-29-Alles-Biustonosz-do-karmienia-Mama-IIA.php
Ostatnia edycja:
martaik dla maluszka na lato kupuje sie krem z faktorem 50, chroniacy przed sloncem ale moj nawet pod takim faktorem sie opalal, na basenie szczegolnie. Na szczescie od poczatku na brazowo po mamusi. Zero oparzen, nawet bez kremu czasami.
Co do stanika to kupilam sobie 2 w mothercare z 2 miesiace temu, bawelniane, odpinane jak do karmienia ale juz sa male. Teraz chodze w jednym, ktory posluzy do konca. Do karmienia nie kupuje, bo nie nastawiam sie na karmienie ale jak sie jakims cudem uda to wtedy kupie sobie staniki. Ale mysle i mam nadzieje, ze poprostu szybko wroce do moich z przed ciazy
Co do stanika to kupilam sobie 2 w mothercare z 2 miesiace temu, bawelniane, odpinane jak do karmienia ale juz sa male. Teraz chodze w jednym, ktory posluzy do konca. Do karmienia nie kupuje, bo nie nastawiam sie na karmienie ale jak sie jakims cudem uda to wtedy kupie sobie staniki. Ale mysle i mam nadzieje, ze poprostu szybko wroce do moich z przed ciazy
kilolek
podwójna listopadowa mama
może dlatego, ze jakby trzeba było np reanimować to zanim ściagną stanik... no nie wiem ale mi jakos nie pzeszkadzało a mam rozmiar Gtaaa, ja z moimi dojarami nie dawałam rady - położna kazała ściągnąć stanik, choć nie wiem dlaczego. moje piersi są duże, ciężkie i przeszkadzają kiedy nie są "opanowane". Ale to już sprawa indywidualna.
do karmienia mam jeden - z poprzedniej ciąży - niestety nie karmiłam, więc za bardzo się nie przydał, muszę go przymierzyć..
nawilżane chusteczki jeszcze sobie wezmę do podcierania się - poprzednio nie dałam rady zwykłym papierem, choć należał do delikatnych.
dla dziecka u nas trzeba tylko pampersy i chusteczki - wszystko poza tym dają. ubranka dopiero na wyjście.
ja kupuję "alles", bardzo lubię, super wygodne z fiszbinami silikonowymi, mięciutkie i dośc elastyczne.najgorsze jest to ze te staniki do karmienia są jakieś takie wielkie... ja mam takie małe pypcie zamiast cyców, że te staniki do karmienia to sobie na głowe mogę założyć :/ :/ ja chyba na początek kupie własnie sobie jakiś bawełniany a później jak mi może jakieś pagórki wyskoczą z obecnych depresji w ciele to kupię do karmienia...
Czy polecacie jakieś konkretne staniki do karmienia tzn chodzi mi o firmę, nie chce kupić takiego że po praniu to on mi kolor dziwny nabierze czy się powyciąga.
raz kupiłam z "canpola" tez był fajny ale mało elastyczny i jak się zbliżala pora karmienia kiedy to cyce pełne po brzeg to juz szwy się niemilo wbijaly.
No właśnie te moje to też firmy Alles .może dlatego, ze jakby trzeba było np reanimować to zanim ściagną stanik... no nie wiem ale mi jakos nie pzeszkadzało a mam rozmiar G
ja kupuję "alles", bardzo lubię, super wygodne z fiszbinami silikonowymi, mięciutkie i dośc elastyczne.
raz kupiłam z "canpola" tez był fajny ale mało elastyczny i jak się zbliżala pora karmienia kiedy to cyce pełne po brzeg to juz szwy się niemilo wbijaly.
Okazało się ,że w tej hurtowni są nadal ,a hurtownia ma swoją stronkę ,więc sobie wszystko obejrzałam .
Mam do nich dosłownie 1 km ,to muszę podjechać i pooglądać na żywo .
Wysyłają też zamówienia przez neta.
http://www.olenka-hurtownia.pl/index.php?s=list&cat_id=129&show_cat_id=125
kilolek
podwójna listopadowa mama
wikasik
Jestesmy w komplecie :)
Ja prawie od poczatku ciazy chodze w stanikach do karmienia... Nie moglam znalezc zadnych innych naprawde wygodnych. A jak kupilam pierwszy, to po przymierzeniu w sklepie, juz go nie zdjelam Potem dokupilam nieco taniej 2 takie same online (prawie - mniejsze o numer w obwodzie i wieksza o numer miseczka), a po jakims czasie babka sprzedawala na ebayu uzywany, kupilam wiec czwarty za grosze.
Nowymi zakupami pochwalic sie nie moge, ale zdecydowalam sie na pieluszki wielerazowe, wstepnie wiem, co i gdzie chce kupic, wiec pewnie niebawem... Otulacze chce zamowic w Polsce.
Pytanie do dziewczyn spoza Polski - czy jest cos, co kupujecie w PL, bo u was niedostepne albo gorsze?
Nowymi zakupami pochwalic sie nie moge, ale zdecydowalam sie na pieluszki wielerazowe, wstepnie wiem, co i gdzie chce kupic, wiec pewnie niebawem... Otulacze chce zamowic w Polsce.
Pytanie do dziewczyn spoza Polski - czy jest cos, co kupujecie w PL, bo u was niedostepne albo gorsze?
wikasik ja z PL dla Nati miałam na pewno witamine D bo tu nie zalecają a nie tak prosto iść do apteki i kupić jak się nie ma recepty,choć koleżanka mi ostatnio mówiła,że mają to zmienić i podawać dzieciakom (zobaczymy jak urodzę,albo zapytam wcześniej położnej). Z Polski miałam również rożek bo te otulaczki tutejsze średnio do mnie przemawiały a typowe rożki ze sztywnymi placami tutaj niedostępne. Pamiętam też,że na ebayu zamawiałam na kolki sabsimplex oraz lefax-polski sprzedawca był to tu też nie dostępne-to tak na wszelki wypadek aby leżało w apteczce. Lefax nawet mam jeszcze nie otwarty a datą ważności do 2013 więc będzie jak znalazł jw razie potrzeby
Na chwilę obecną tak na szybko nic więcej mi do głowy nie przychodzi ale pewnie jeszcze coś było-jak sobie przypomnę to dopiszę.
Na chwilę obecną tak na szybko nic więcej mi do głowy nie przychodzi ale pewnie jeszcze coś było-jak sobie przypomnę to dopiszę.
little_nina
Fanka BB :)
Dziewczyny, z okazji moich urodzin, okazało sie ze stać mnie już na łóżeczko Wybrałam takie: Łóżeczko 140 X 70 CM Tapczanik + SZUFLADA Jardrew (2073945910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale zaczęłam mieć wątpliwości co do tej szuflady. Na wyższych poziomach łóżeczka szuflada jest odkryta jakby nie było, nie wiem czy lepsze nie byłyby np. takie plastikowe pojemniki na kółkach, jak pod lozko. Macie jakieś doświadczenia z tymi szufladami? A może polecicie inne rozwiązanie? I do jakiego wieku faktycznie może slużyć łożeczko o długości 140cm? A jaki materac najlepszy? Druga opcja, bez szuflady jest taka: Łóżeczko / Tapczanik roz. 140/70cm kubi Orzech (2094279556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ostatnia edycja:
reklama
Karolki
Podwójna mama:)
Dziewczyny, z okazji moich urodzin, okazało sie ze stać mnie już na łóżeczko Wybrałam takie: Łóżeczko 140 X 70 CM Tapczanik + SZUFLADA Jardrew (2073945910) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale zaczęłam mieć wątpliwości co do tej szuflady. Na wyższych poziomach łóżeczka szuflada jest odkryta jakby nie było, nie wiem czy lepsze nie byłyby np. takie plastikowe pojemniki na kółkach, jak pod lozko. Macie jakieś doświadczenia z tymi szufladami? A może polecicie inne rozwiązanie? I do jakiego wieku faktycznie może slużyć łożeczko o długości 140cm? A jaki materac najlepszy? Druga opcja, bez szuflady jest taka: Łóżeczko / Tapczanik roz. 140/70cm kubi Orzech (2094279556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja sie wypowiem bo nie moge tego tak zostawic
Mialam łóżeczko z szuflada bez przykrycia i to jest masakra!!!! jak jest na wyzszych poziomach wszystko widac, trzymalam tam ubranka,kocyki - brzydko to wyglada i sie kurzy. Ja jakos nie zwrocilam na to uwagi powiem szczerze, wiem ze sa takie gdzie szuflada na wieczko od gory
Moje dziecko korzystało moze z 1,5 roku, potem kupilismy łóżko z barierkami, jeszcze je mamy, sosnowe, porzadne chyba na 160 czy 180 cm, miało tylko kawaleczek bez barierki w nozkach i atk sobie wchodził. Nie jestem za tym zeby dziecko 3 letnie spało na szerokosci 60 cm i walilo raczkami po szczebelkachTeraz ma normalne 90 na 200 od prawie roku.
Podziel się: