reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Ja kupuje w sklepie/aptece.Ceny wszedzie te same.Ale wlasnie weszlam na strone sklepu i skorzystalam z promocji.Zakupilam 2 butleki,2smoczki,pieluszki 2-5kg x2(zestaw pieluszki+chusteczki nawilzane+kupon znizkowy na kolejny zakup+skarpetki i czapeczka-w cenie samych pieluszek) i pare bluzek z dlugim rekawkiem-kolejne 30e,ale widze ze mi sie oplacilo!
Koniec z zakupami,bo wlasnie wydalam majatek.Teraz moge powiedziec,ze mam juz wszystko.

stokrotka świetny wózek. Ten dokładnie kolor zamówiłaś?
Tak dokładnie ten kolor. Wózek złożony, jestem bardzo zadowolona. Torba w komplecie ;-)
Nie pamiętam, która zrobiła takie ogromne zakupy, ale wszystko śliczne. Bardzo mi się te polspiochy podobają.
czy któraś z Was myslała juz o kremie z filtrem UV dla maleństwa? zastanawiam sie czy takie malutkie dziecko nalezy tylko osłaniac przed sloncem czy rowniez smarowac odpowiednim kremem? jesli smarowac to jakim?
Widziałam takie kremy na kazda pogode dla niemowlat, chyba z czegos takiego bede korzystac np. nivea.

nasz pierwszy zakup dla maluszka:-)

Zobacz załącznik 433154

a we ferie czyli za tydzień jedziemy po całą wyprawke ubranka, kosmetyki, wózek, butelki i całą potrzebna resztę czas już najwyższy chyba:-p
Świetny leżaczek-bujaczek, oby się dobrze sprawował;-)
Z zakupów : trafiłam na promocje Huggies Newborn 1 i kopiłam 2paczki. No i chusteczki tej samej marki. Wcześnie, ale strasznie się cieszyłam z tego zakupu;-)

Stokrotka812-bo każdy zakup dla dziecka cieszy :D ja też tak mam. My mamy już wozek x-lander i kupiłam pare ubranek, a mężuś kupił synkowi dwie grzechotki-a on jak się cieszył hehe, mówił pierwsze zabawki od tatusia :)

MM "nakazał" mi dzisiaj zrobić listę rzeczy potrzebnych do szpitala - dla siebie. taki niechętny do zakupów, a teraz sam mnie pogania.
i tu moja prośba - możemy jeszcze raz przekalkulować, co wziąść?
  • podpaski
  • majtki poporodowe
  • koszule nocne
  • kapcie, skarpetki
  • ręczniki - przybory toaletowe
  • wkładki laktacyjne
  • woda..
i pustka w głowie.. help

Ja na swojej liście mam tak:

Dla mnie
ręczniki papierowe (do podcierania delikatnie, bo zwykly ręcznik to raz że się zabrudzi zaraz a dwa, ze jest siedliskiem zarazków - tak nas na skzole rodzenia uczyli)
płyn do higieny intymnej, żel do kąpieli, szampon, szczotka, szczoteczka, pasta, antyperspirant
krem do twarzy i do rąk (bez tego ani rusz, bo sucha skóra jak dabli)
tantum rossa
bepanthen na sutki
koszule
staniki
majtki poporodowe
podkłady (na łóżko)
"podpaski"
skarpety
spinki/gumki do włosów cokolwiek byleby zabrać z twarzy
kapcie
szlafrok
woda
kubek, sztućce (u mnei trzeba miec), herbata
telefon, ładowarka,
aparat
książka

długa lista ae to już wszystko na 3 dni nie tylko na sam poród dopiero jak się będę pakowala w 2 torby to zdecyduję co od razu a co po porodzie mi A. przywiezie.

Dla dziecka:
pampersy
chusteczki
alantan+ (do pupy)
pieluszki tetrowe
rożek
kocyk
1 pielucha flanelowa (w razie jakby było bardzo ciepło posłuży za delikatne przykrycie)
spirytus + patyczki (tkie do ucha, mnie uczyli tym pępola myć w środku)
ręcznik
ubranka

Kilolciu - kilka rzeczy oczywistych jest na Twojej liście, a ja nie pomyślałam;) już zapisuję i jeszcze pomyślę..
do porodu bierzecie zwykły stanik, czy już ten sam, co do karmienia? kupujecie w ogóle specjalne do karmienia?

ja kupię specjalne ale na początek takie zwykle bawełniane po 10zł, bo nie wiadomo jaki będę miała póxniej biust a jak się trochę unormuje to cos ładnego sobie kupię.
Do porodu to raczej bez stanika

taaa, ja z moimi dojarami nie dawałam rady - położna kazała ściągnąć stanik, choć nie wiem dlaczego. moje piersi są duże, ciężkie i przeszkadzają kiedy nie są "opanowane". Ale to już sprawa indywidualna.
do karmienia mam jeden - z poprzedniej ciąży - niestety nie karmiłam, więc za bardzo się nie przydał, muszę go przymierzyć..
nawilżane chusteczki jeszcze sobie wezmę do podcierania się - poprzednio nie dałam rady zwykłym papierem, choć należał do delikatnych.
dla dziecka u nas trzeba tylko pampersy i chusteczki - wszystko poza tym dają. ubranka dopiero na wyjście.

reklama
najgorsze jest to ze te staniki do karmienia są jakieś takie wielkie... ja mam takie małe pypcie zamiast cyców, że te staniki do karmienia to sobie na głowe mogę założyć :/ :/ ja chyba na początek kupie własnie sobie jakiś bawełniany a później jak mi może jakieś pagórki wyskoczą z obecnych depresji w ciele to kupię do karmienia...
Czy polecacie jakieś konkretne staniki do karmienia tzn chodzi mi o firmę, nie chce kupić takiego że po praniu to on mi kolor dziwny nabierze czy się powyciąga.

Do góry