reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja nadal używam przewijaka a Nati ma już prawie 14 miesiecy. Z tym,że my mamy osobny przewijak ,nie ten na łózeczko nakładany tylko cały zestaw-szafki,nad wanienka i na górze przewijak.

reklama
Ja przewijaka uzywam do dzisiaj.Mamy komode z przewijakiem i latwiej mi posadzic mlodego na szafce i go przebrac do spania niz za nim latac z pizamka.
Pieluchy tez zmieniamy na przewijaku i niewiem co w tym dziwnego?
Nocnikowy trening rozpoczynamy rowno z sezonem ogrodowym poniewaz moj synek omija ten obiekt z duza precyzja a mi sie z brzuchem niechce za nim ganiac a i cierpliwosci brakuje.Kupilismy zwykla komode z ikei i na to dokupilismy nakladke przedluzajaca do przewijaka.

O własnie komoda :-) tego słowa mi brakowało-też mamy komode z przewijakiem,z tym,że my z mothercare-typową dla maluchów z wanienką. Z tym,że ta wanienka była dobra tylko przez pierwsze 3 miesiące,potem już za mała była.
Dla mnie też wygodniej ubrac czy zmienić pieluche na tym przewijaku własnie,przynajmniej się schulac nad łóżkiem nie muszę. Natomiast TŻ już od kilku miesiecy zdecydowanie bardziej łóżko do tych czynności preferuje.

P030212_11.05.jpg P030212_11.06_[01].jpg
Komoda wyglada tak(normalnie stala pod ta polka ale od kiedy Colin dopatrzyl sie ze mozna sciagac wszystko z polki przestawilismy ja na inna sciane i teraz tapeta jest ciekawsza).Szafe tez kupilismy do kompletu z komoda i za wszystko zaplacilismy ok 200 euro.

Załączniki

• P030212_11.05.jpg
    P030212_11.05.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 39
suse ale to jest calkiem inny przewijak jak taki nkladany na lozeczko. ten jest stabilny i masywny. a na takim na lozeczko watpie ze ktoras z was jeszcze by przewijala malucha, tam od spodu jest tylko cienka plyta i ja np bym sie bala ze sie zlamie pod ciezarem malucha.
bardzo fajny komplecik

nasz pierwszy zakup dla maluszka:-)

P030212_13.16.jpg

a we ferie czyli za tydzień jedziemy po całą wyprawke ubranka, kosmetyki, wózek, butelki i całą potrzebna resztę czas już najwyższy chyba:-p

Ja póki co zgromadziłam ubranka... Bardzo dużą ilość ubranek :-D zastanawiam się nad zakupem łóżeczka, mamy obiecane od znajomych i cały czas się waham, czy kupować swoje...

my takze mamy przewijak z komodą i używamy go do dziś, nie wyobrazam sobie inaczej, poniewaz ciezko mi sie teraz na dluzsza chwile zgiac.
byłam dzis w lumpeksie i kupiłam kilka ślicznych ubranek dla Kazia i Stasia, znalazłam tam takze taki otulaczek do fotelika samochodowego, taki cieniutki idealny na lato. mam nadzieje ze sprawdzi sie jako zabezpieczenie aby maluszek nie pocil sie w foteliku:)

reklama
Zazdroszcze,ze udaje Wam sie przwijac dzieciaczki na przewijaku w takim wieku,my z niego zrezygnowalismy w 9msc...nie bylo opcji utrzymac furii ;-)
Aktualnie szukam butelek aventu,bo w ciagu roku ceny poszly strasznie w gore,a 12-14e za mala butelke nie bede placila(kupowalam za 7e! jeszcze pare msc temu).
Moze znajde cos w internecie(ja i zakupy internetowe:szok:) :-D

Do góry