reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja jeszcze kosmetyków nie kupuję. Na razie zbieram próbki i na pierwsze kąpiele powinny starczyć. Zobaczę co dziecku najbardziej będzie pasowało i wtedy wyślę męża do sklepu :)
Za to kupiłam już karuzelę do łóżeczka. Ponad 100zł taniej niż w sklepie. Ja jestem nią zauroczona i liczę na to, że Małej też się spodoba
FISHER PRICE - KARUZELA Z MISIAMI,WYŚWIETLACZEM + PILOT

reklama
Ja kupię do kąpieli Oilatum, oliwkę w zelu johnsona (do masazu), do pupy alantan +, bepanthen na sutki i mały sudocrem na ewentualne odparzenia.

Zrobiłam dziś miejsce w sypialnie na łóżeczko (wydąłam rower stacjonarny) mogę znosić graty, chociaż jeszcze malownaie nas czeka

Ja się chyba zdecyduję na Nivea jeśli chodzi o kąpiel.:sorry2: Do pupy alantan maść, ew. linomag, do ciała jak nie będzie się nic działo to nic nie użyję. Im mniej tym lepiej :tak:;-)

Przy Juli też od początku była Nivea, potem próbowałam Johnson, Ziaja, Skarb Matki. Na nic uczulenia nie było ;-)

Poza tym lista:
materacyk do łóżeczka
wózek (teściowa ma dosponsorować)
leżaczek (kupi moja mama)
wanienka+ fotelik do niej
dwa ręczniki dla bobasa
dwie małe butelki LOVI
uspokajacz do ciumkania
podkłady do przewijania z Rossmana
z czasem jeszcze sterylizator do butelek i pewnie niania elektroniczna

ubraniowo to tylko kupię:

Pajacyki bawełniane- pewnie dwa 3-paki early days (bo po Juli mam większość welurkowych...)
ze 4szt półśpiochów bezuciskowych
i paczka nowych bodziaków też pewnie wyfiluję na allegro piękny siedmiopak early days :-D

hehe oby na tym się skończyło bo szafa już pełna popranych ciuszków... :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny jestem w szoku jak was czytam, kurde miejsc na lozeczko gotowe, w szafie poprane, poukladane ubranka, zakupione kosmetyki do ciala :szok:a mnie jakos odrzuca od wicia gniastka dla maluszka.
ja mysle ze prac i prasowac ubranka zaczne tak kolo 32 tyg a lozeczko nie wiem kiedy wniose( boje sie ze Iwa stwierdzi ze chce w nim spac).

u nas przygotowania takze idą pełną parą:) w piątek zaczynamy remont w mieszkaniu, jak tylko z tym sie uwiniemy to kupimy łóżeczko i zacznę prac ubranka:) wiekszosc niezbdnych rzeczy juz kupilismy:) jesli chodzi o kosmetyki to zdecydowanie kupimy produkty nivea, przy stasiu sprawdzaja się od pierwszych dni absolutnie bez zarzutu, do pupy na poczatek kupimy bepanthen masc, ktora przyda sie takze do sutków.

dziewczyny jestem w szoku jak was czytam, kurde miejsc na lozeczko gotowe, w szafie poprane, poukladane ubranka, zakupione kosmetyki do ciala :szok:a mnie jakos odrzuca od wicia gniastka dla maluszka.
ja mysle ze prac i prasowac ubranka zaczne tak kolo 32 tyg a lozeczko nie wiem kiedy wniose( boje sie ze Iwa stwierdzi ze chce w nim spac).

Ja będę prać partiami, po każdej dostawie ubranek od rodziny :p:p bo tak wszystko na raz to bym nie miała gdzie powiesić :-D:-D A prasować to będzie moje Ciacho :p:p (jeszcze o tym nie wie, ale jak go postawie przed deską to sie dowie)
Poza tym muszę wyszlifować łóżeczko i je pomalować lakierem na nowo. I chyba zrobię na nim jakiś Decoupage tylko muszę znaleźć jakieś fajne chłopakowe serwetki :p

Wiolka, nie przejmuj się ja też daleko z tyłu. Muszę jechać do teściowej bo ponoć siostra mojego W przywiozła mnóstwo rzeczy po swojej 2 letniej córeczce, wtedy dopiero wybiorę się na zakupy jak zobaczę czego mi brakuje. Napewno chcę kupić wózek ponoć ona też przywiozła ale jest już po dwójce dzieci więc chciałabym nowy (czego nie może zrozumieć moja teściowa).
Paula 21, widzę, że na Twojej liście zakupów są butelki Lovi -też się zastanawiałam nad nimi ale nie znam opinii (przy Mateuszu używałam Aventa). Co o nich sądzisz?

ja nie mam doswiadczenia z butelkami ale zastanawiam sie pomiedzy aventem a tommee tippee. moze doswiadczone mamy jeszcze cos podpowiedza w tym temacie?

Ostatnia edycja:
ja bym wybrała TT bo przypominają sutek i są dynamiczne, Avent moim zdaniem jest twardy i malo przyjazny ale ma bardzo wielu zwolenników. U mnie to niestety dzieci wybieraja butelki (nic im nie pasuje) avent żadnemu nie podszedł a TT owszem. Na lovi tez byli chętni ale ja mneij bo smoczki są mięciusienkie a oni mieli ocny zasys i ciągle te smoczki zasysali na płasko i wściekali sie przy tym. Dr Brownem tez starszy nie pogardził a młodsyz to w sumie tylko Nuk i to koniecznie z kauczukowym smokiem :/

reklama
ja bym wybrała TT bo przypominają sutek i są dynamiczne, Avent moim zdaniem jest twardy i malo przyjazny ale ma bardzo wielu zwolenników. U mnie to niestety dzieci wybieraja butelki (nic im nie pasuje) avent żadnemu nie podszedł a TT owszem. Na lovi tez byli chętni ale ja mneij bo smoczki są mięciusienkie a oni mieli ocny zasys i ciągle te smoczki zasysali na płasko i wściekali sie przy tym. Dr Brownem tez starszy nie pogardził a młodsyz to w sumie tylko Nuk i to koniecznie z kauczukowym smokiem :/

ja wlasnie slyszalam duzo dobrych opini o TT, nad dr brownem tez sie zastanawiam, ale pewnie bedzie tak jak z kosmetykami i tak jak piszesz ze to dzidzia bedzie decydowac :)

Do góry