reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
she ja mialam przy Iwe zakupiony laktator reczny z TT i rozwalil sie, naszczescie wytrzymal ten najgorszy okres, nawal pokarmu ale bylam zawiedziona
LAKTATOR tommee tippee wkladki pojemniki na mleko (2075714667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
o ja mialm taki. nie mowie ze wszystkie sa do du... ale moj sie nie sprawdzil , moze akurat trafil mi sie wybrakowany egzemplarz:confused::dry:.
za to butelki i smoczki z TT bardzo mi sie podobaja i zapewne zakupie dla maluszka

ja kupilam butelke avent 125 ml i narazie starczy . w razie czego sie dokupi albo zmieni :tak: kosmetyki mam bambino i tylko mydelko i oliwke w razie czego tez bede dokupywac ,zeby nie bylo ze nakupuje a dziecko bedzie miało uczulenie.a jesli chodzi o emolienty to zgadzam sie z As:tak: i do pupy linomag kupie:tak:a laktator to na koniec zostawie.

ja tez sie caly czas zastanawiam nad tym laktatorem. czy kupowac czy nie. mam kolezanke, ktora juz w szpitalu potrzebowala i tam nie miala za bardzo wyboru i musiala jakis drogi kupic. a ja tez nie chce drogiego bo nie wiem czy wogole bedzie mi potrzebny. ach, nie wiem :) tez pewnie zostawie ten zakup na koniec.

Dziewczyny jak Wam laktator bedzie potrzebny w szpitalu (choc watpie bo nawal pokarmu jest na 2-3 dzien a wtedy juz sie jest w domu) to wyslecie meza i kupi tylko wybierzcie sobie model wczesniej i zapiszcie na kartce.

Co do mikrofalowki i podgrzewane w niej jedzenia to bujda wielka, ze jest to nie zdrowe. Wiele razy juz mowili w tv,m ostatnio na tvnstyle, ze bardzo zdrowe jest podgrzewanie mleka i sloiczkow dla niemowlat w mikrofalowce bo bodajze bialko sie nie wytraca i bardzo polecane jest grzac wszystko w mikrofali dla dzieci. Dla siebie ja grzeje wszystko w mikrofalowce od zawsze i jakos Patrykowi galki oczne sie wyksztalcily;) nie wierzcie we wszystko bo naprawde osiwiejecie i stwierdzicie ze mozna tylko lezec... a my naprawde mozemy prawie wszystko teraz!!!!

Butelki mialam DrBrown, sa boskie, Avent tez mialam ale Patryk juz po Brownie nie chcial.
Do kapieli kupie od razu Oilatum bo wszystkie inne, zapachowe albo bardzo wysuszaja albo uczulaja skore.

Ja laktator upatrzyłam sobie firmy Medela :tak: Kupie elektryczny bo wszystkie moje koleżanki narzekały na ręczne że nerwicy się przy nich nabawiły bo po trudach po godzinie wycisnęły może z 20 ml hehe Ja mam zamiar aktywnie używać laktatora bo wracam szybko do pracy więc zainwestuje w elektryczny:tak: Dokupię też butelkę tej firmy dla noworodków ze specjalnie dopasowaną końcówką by moja Zośka nie odrzuciła piersi w końcowym efekcie. Zakupy te planuje dopiero na sam koniec ciąży więc jest jeszcze trochę czasu ale mąż wie jaki chcę i w razie czego sam też może kupić:-)

Ja z butelek mam avent-innych nie próbowałam,kupiłam te i małej od razu spasowały. Teraz tylko nowe smoczki do nich dokupię a butelki zostawię te co mam. Z aventu mam również sterylizator,laktator oraz podgrzewacz do butelek.
Jeśli chodzi o emolium czy oilatum to tez uważam,że jak nie ma potrzeby to nie należy stosować.

reklama
dusia miałam styczność z Lovi jak opiekowałam się moją siostrzenicą przez pierwszy rok jej życia i chyba nie mam żadnych zastrzeżeń ;-)
Przy Julce każda butelka była z innej parafii :-D więc popróbowałam i Canpola (te wąskie) i Avent i było jej zupełnie wszystko jedno. ;-)

Teraz chyba kupię wszystkie jednakowe. Ciekawa jestem też Tommy Tipe ale nie miałam doczynienia ;-)

Laktator mam z avent i używany był może ze 3 razy więc odpalę go jak będzie potrzebny.

Jak miałam nawał w szpitalu to ręcznie ściągałam :baffled: nie wyobrażałam sobie katować jeszcze tych popękanych sutków laktatorem...

Co do mikrofalówki? hmmm... Jestem zdania że nie można dać się zwariować. Używam codziennie jak mocno potrzebuję i jakoś żyjemy ;-) Wiadomo że lepiej smakuje odgrzane normalnie na kuchence ale jak nie ma wyjścia to mikrofala...
Dla noworodka czy niemowlaka wszystko grzeję w podgrzewaczu ;-)

Do góry