reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

pieszczoszka - ja kupowałam wanienkę bez stelaża, ale można ją kupić ze stelażem, są też takie specjalne adaptery do wanny.

zanetaa - nam gąbkę stanowczo na szkole rodzenia położna odradzała, ale każdy robi jak uważa:tak:

Ta nasza wanienka jest tak wyprofilowana i ma wmontowane antypoślizgowe elementy, więc młoda nigdy ze ślizganiem się w niej problemu nie miała. To kolejny powód, że warto zainwestować w porządną wanienkę i na spokojnie w razie potrzeby można samemu kąpać malucha, sięgać po kosmetyki itp. nie bojąc się, że dziecko się ześlizgnie.Poza tym te tańsze są dużo mniejsze i krócej Wam posłużą.

Stokrotka - super zakupy!

reklama
elvie ale nie masz tam miejsca na np "zabawy brzuszkowe" żeby potrzymac dziecko na brzuszku żeby sobie chlapalo jakby pływało

Nasze ostatnie szalenstwa w angielskim lumpku
P230112_12.02.jpgP230112_12.03.jpgP230112_12.04.jpg

Suse sliczne ubranka:tak:
Stokrotka fajne zakupy dla Franusia:tak:
Ja bylam ostatnio u kolezanki ktorej dalam ubranka po mojej niuni, ona wczesniej mi dala kilka swoich co miala po synku i wyszlo na to ze wiekszosc mam dla chlopca:tak: mam nadzieje ze bedzie synus :-) jej ciuszki dla dziewczynki ida do siostry meza:tak:
Narazie ciuszki zostaly jeszcze u niej jak dowiem sie kogo nosze w sobie to pomalu bede je przywozic,ale chcialam dopiero tak na poczatku kwietnia(poprac,poprasowac itp):tak:

Suse ekstra ciuszki, szczególnie body w paski i sukieneczka;-)

Czy któraś z Was kupiła już karuzelę nad łóżeczko? Na co trzeba patrzeć? Czy może być pluszowa, czy lepiej plastikowa?
Jakie zabawki kupuje się na początek dla niemowlęcia?

A w temacie:IMG_0001.jpg

Ostatnia edycja:
Ja karuzele mialam dla malego taka z pluszakami na rzepy...wydaje mi sie ze lepiej jak ma zabawki zjadliwe na koncu bo predzej czy pozniej i tak wyladuja w buzi.Z doswiadczenia wiem ze raczej chlpocy preferuja muzyczki karuzelowe niz dziewczynki
Jesli chodzi o zabawki to raczej takie do memlania czyli pluszaki ze szmatka,wszystko co kolorowe i na czym mozna skupic wzrok,szeleszczace i swiecace.Nie przesadzala bym z tego typu zabawkami bo niemowlaki i tak wola bliskosc mamy niz zabawki.
Skarpeteczki przepiekne i bardzo tematyczne :o)

reklama
napoczatek to nic, bo dzieckowidzi na 20-30 c i to nie wyraźnie. Zaczyna widziec kolory kontrastujące i mocne np czarno-białe paski, brązy, bynajmniej nie pastele. Jamam takie kostki KOSTKI EDUKACYJNE FISHER PRICE (2066048967) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeden bok każdej kostki jest czarno-biały i to moim dzieciakom się podobało, patrzyly chętnie.
Karuzele mam dwie
KARUZELKA LAS TROPIKALNY + PILOT FISHER PRICE (2055510830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i KARUZELA Z POZYTYWKĄ CANPOL BABIES (2066317415) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
żdna szałunie zrobila. Wytrzymywali przy niej najwyżej 2 minuty. Za tolubili szeleszczące i delikatnie dzwoniące przedmioty.np mamy taka żyrafke ŻYRAFA PIRAMIDKA FISHER PRICE R9679 - ŁÓDŹ (2056942036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jedno kółko dzwoni,drugie szeleści trzecie grzechocze. Oczywiście na początku to rodzic tym manipuluje, bo malec nie utrzyma. Są też grzechoczące skrpeteczki

Do góry