reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Chyba każda spacerówka ma taki podnóżek, dla malutkiego dziecka, je się później chowa w dół. No zdcydoownaie ten element powinien być foliowany lub z odpowiedniego materialu co jakos odpowiendio brudu nie przyjmie za szybko. ALe w sumie to raczej dla niechodzących dzieciaków

reklama
AS sa w PL pajace na zamek ale tylko polarowe, welurowe, beznajdziejne wg mnie, bo nie widze zadnej mozliwosci zeby to dziecku ubrac, nie istenieje taka pora roku czy okazja;) Tak samo w ie sa tylko welur/polar.
Tylko w USA spotkalam sie z bawelnianymi, dla noworodka na zamek.

kingutku nie wiem, na allegro sa, ale jakies takie nieciekawe wzory widze i kolory blade. Na stronie sa super rzeczy i ja omijam te bladosci.
Wczoraj w smyku widziałam takie z bawełny ,a nie z weluru czy polaru .
Takie w łatki szaro czane były to właśnie bawełna i podpisane pajac niemowlęcy do spania ;-)

No to juz wiecie gdzie kupic pajac na zamek w PL...

Dziewczyny ale mozecie mi wytlumaczyc po co trzymac dziecko malutkie w wannie pod glowe? Na poczatku przeciez nie leje sie litry wody zeby dziecko przykrylo tylko tak zeby moglo sobie swobodnie lezec. Na poczatku na pieluszce ok, zeby sie nie slizgalo ale ktoras napisala, ze po 3 miesiach kupila gabke? po co? przeciez taki 3 miesieczniak juz uwielbia sie kapac i na plasko moze sobie lezec i sie pluskac nie tylko machajac nogami ale wszystkim;)

O prosze to moj bzidal w wannie, od poczatku sie tak kapal a zaraz po tym zdjeciu wymienilismy wanienke na duza wanne bo wiecej miejsca a w tej juz ciasno bylo.

Zobacz załącznik 427992

Ostatnia edycja:
zalezy jak dla kogo.
Dla nas kąpiel to nie tylko higiena ale i przyjemność oraz zabawa. 2 centymetry wody są średnio zabawne.

Pieszczoszko mi ten wózek polecała koleżanka, która prowadzi sklep z odzieżą i akcesoriami dla maluchów. Podobno jest bardzo zbliżony do x-landera. Trochę poczytałam o tych wózkach i są całkiem ok, jednak zdecydowaliśmy się na inny, chociaż ten mnie mocno kusił.

my kąpaliśmy różnie, gąbkę miałam i będę mieć, znam "ryzyko". nam akurat odpowiadała gąbka, ale nie namawiam - każdy wybiera co dla niego dobre:)
100_1669.jpg100_2721.jpg
na drugim Barti właśnie na gąbce leży- później też na niej siedział, bo bardzo się ślizgał.

Witajcie, ja tez będę mieć wanienkę na stojaku, taką jak wkleiła Pieszczoszka. Nie przemawiają do mnie zadne wiaderka, ani maty. Ewentualnie w ikei za 19,99 jest wanienka antypoślizgowa i ją już bym rozważyła, bo jest bardzo bezpieczna.
A w temacie dziś byłam na zakupach i podsumowując, były to zakupy czapkowe:)
hm: IMG_0001.jpg tesco: IMG_0002.jpg

reklama
kilkolek dla nas kapiel to tez codzienna zabawa :) malo wody bylo na poczatku pozniej szał i dlatego szybko duza wanna i duuzo wody:)

Do góry