reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

mnie piersi czasem tylko w nocy bolą, sutki mam wrazliwe, jak jestem bez stanika i potrę bluzką, to auuuuaaaa
poza tym miód, malina... aż dziwne, wszystkie objawy zniknely jakos pzred 8 tygodniem tak nagle..... teraz jak jestem glodna, to mi niedobrze i częsciej boli mnie glowa

reklama
A mnie właśnie bolą tylko trochę,ale są mega wrażliwe i swędzą ;-) W pierwszej ciąży mogłam nosić mało który stanik, bo nie mogłam wytrzymać tak mnie drażniło..

Ja jak wyszłam na dwór i powiało chłodem to myślałam że padne z bólu ;)) jak się ocierały :D

W pierwszej ciąży to masakra, jeszcze testu nie zrobiłam a już czułam. Wielkie jakby obite, nie szło dotknąć czy założyć stanika a teraz, są po prostu wrażliwe, trochę napuchły - wypełniły się bo normalnie są placki ;p i żyły wyszły potworne. Fakt, nocą bolą bardziej.

Za to to podbrzusze dalej pobolewa, jak wczoraj prawie wcale tak dziś o dziwo z rana;/ i krzyż trochę bardziej. Staram się nie stresować, myślimy pozytywnie:)

U mnie na szczęście piersi ok, tylko urosły chyba o 2 rozmiary :szok: ale bóle podbrzusza często towarzyszą, chyba taki urok ciąży ;-)

moje na szczęscie nie urosły, raptem 1 cm więc jakby nic
a mam takie pytanie do WAS, jak Wasza cera? bo u mnie masakra:-:)wściekła/y: ciągle nowe syfy wyskakują na całej buzi, na czole takie mniejsze, ale policzki i broda - wielkie pi... i tak już któryś tydzien.... a wcześniej taka ładna cera była

a smarujecie czymś brzuchy?

moje na szczęscie nie urosły, raptem 1 cm więc jakby nic
a mam takie pytanie do WAS, jak Wasza cera? bo u mnie masakra:-:)wściekła/y: ciągle nowe syfy wyskakują na całej buzi, na czole takie mniejsze, ale policzki i broda - wielkie pi... i tak już któryś tydzien.... a wcześniej taka ładna cera była

a smarujecie czymś brzuchy?
Cera u mnie koszmar :-( co i rusz jakiś syf, głównie na policzkach :-( wyglądam jak nastolatka ;-)
Brzucha nie smaruję na razie. w ciąży z młodą smarowałam od czasu do czasu i w sumie nie mam rozstępów więc jestem chyba z tych co to to dziadostwo się nie czepia ;-)

Ja wcześniej nie miałam rewelacyjnej cery, ale teraz to koszmar. I to nie tylko pryszcze, ale chyba syfki każdego rodzaju. Póki co nie pomaga mi żaden żel, krem, maseczki itd.

U mnie podobnie, na twarzy jakaś masakra.. Wcześniej miewałam trądzik i ogólnie, alergiczka jestem, egzema i te sprawy, teraz to heh.. dosłownie się sypie, taka skóra przesuszona. Dodatkowo te wypryski trądzikowe mi mocniej wyskoczyły, czasem aż mi wstyd. Ani korektora ani pudru z reguły nie używam, teraz tym bardziej bo jeszcze bardziej suchara widać.
Za to włosy mam lepsze, choć dużo szybciej się przetłuszczają.

Brzucha jeszcze nie smaruję, czekam dzielnie do końca 12-13 tygodnia :)
W ciąży z córa smarowałam od początku a i tak nic to nie dało..

reklama
Do góry