reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Katushka mam dokladnie tak jak Ty. Oprocz braku miesiaczki i bolacych piersi nic. No i mam stresa, bo w poprzedniej ciazy mialam juz chyba na tym etapie uczucie sennosci, siku ciagle mi sie chcialo, no i zapachy mnie odrzucaly, a teraz nic z tych rzeczy. No i boje sie echhh :(.

reklama
Dokładnie tak, uczucie troche smieszne ale widze ze chyba calkowicie normalne :) Za to pozwala sobie wyobrazic jak to bedzie za te kilka/ kilkanascie tygodni gdy to nie gaz bedzie a ruchy dzieciatka :D

Mexi, kazda ciaza jest inna. Moze bedziesz szczesciara z niewielka iloscia objawow badz tez sobie wykraczesz i na dniach bach, poleci jeden za drugim.
Sama staram sie myslec pozytywnie a przez te pobolewania latwo nie jest ;/
Dlatego tez mamy tu siebie, by sie wspierac i zauwazac, jak kazda z Nas jest inna i inaczej przechodzi ciaze :)
Glowa do gory :)

Dzieki Lilith! Masz racje- dobrze ze jest forum, gdzie mozemy sie nawzajem pouzalac, wspierac i cieszyc. Bez tego byloby ciezko.

Mam dzis obrzyyydliwy smak w ustach, jakas podeszwe czy inne dziadostwo I to ani troche nie pomaga na mdlosci..

Prosze o rade, co jadacie albo do czego sie zmuszacie?
Barszczowy szal juz za mna, mandarynkowo pomaranczowy tez, chudy rosol, winogrona, zupa dyniowa. Nie mam pomyslu doslownie na nic a jesc trzeba, wiec poradzcie cos..

Dzis mialam ochote na paczka, szok. Oczywiscie nie zjadlam..

Masz podobne objawy do moich ;) ja mam codziennie takirgo "kapcia", najlepiej jakbym cały czas piła bo to mu daje chwilę ulgi.

Ja jeśli mam na coś smak i mogę mieć to w zasięgu ręki to to jem i tyle, nawet jeśli jest to mało zdrowe :) wczoraj jadłam... big maca. Bo tylko to bądź hot dog przechodziło mi przez myśl i gardło. A coś jeść trzeba :) cały czas myślę i karpiu i zupie grzybowej :p

Jeszcze staram się jeść mniej nabiału jak mam dni "kapcia" bo białko to jeszcze potęguje.

A kilka dbi temu miałam smaka na mięso mielone i jednego dnia jadłam spaghetti a drugiego zapiekankę z milonym i ziemniakami ;)

Dziewczyny czy też odczuwacie takie zmęczenie? ja sobie normalnie nie mogę dac z tym rady :-(tam gdzie się tylko da, zamykam oczy i śpię :-( normalnie to dla mnie nowość, bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam i generalnie ostatnie 4 lata to ja za dużo nie śpię, bo Martyna należy do tych dzieci, które dużo snu nie potrzebują ;-) ale tak zmęczona to ja jeszcze nie byłam ;-)

Gawit no ja mam na odwrot. Pierwsza ciaza zasypialam na stojaco, teraz druga- wcale nie jestem spiaca w ciagu dnia. Podobnie mialam z sikaniem- wtedy masakra, teraz lajtowo. Tylko te mdlosci- ogolnie dźwiga mi sie, jak czuje jakies smazone miesa. Fujjj. Za 1 razem tez tak mialam.

Mexi a ja mam na odwrót. W poprzednich ciążach okropne mdłości, teraz zero, z jednej strony się cieszę a z drugiej, jakby mnie nie bolały piersi, nie chciało mi się ciągle spac, to nie czułabym że jestem w ciąży.

Mam pytanko o macice, od hmm tygodnia, może niecałego czuję ją mocniej, jakby mnie przepełniło.. Nie wiem czy to normalne uczucie bo rośnie, czy to jakieś twardnienie albo zły objaw..

I jeszcze pytanko do mam po cc. Jak wasza blizna? Macie moze nad nia taka górke, jakby nadmiar wszystkiego po ciązy? U mnie zostalo takie cos, nigdy mi sie to nie podobalo i zawsze wydawalo dziwne. Powoduje, ze jestem niesymetryczna :D i juz panikuje czy tam cos nie peknie jak dotrze na wysokosci ciecia..

reklama
Hmm mnie np. co dwa dni brzuch boli jak na @ i boli kręgosłup lędźwiowy (przy @ też tak mam). Mnie się wydaje, że to nic nie normalnego w ciąży, aczkolwiek to moja pierwsza ciąża i nie jestem doświadczona w tym temacie ;)

Do góry