reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

izis mnie brzuch nie boli ( od czasu do czasu zakłuje) ale właśnie od wczoraj boli mnie ten kręgosłup lędźwiowy i bardzo boli, a ja z tym bóle mam bardzo złe wspomnienia :-( no, ale skoro tyle już plamię , a z dzieciątkiem ejst ok, tzn. że jest silne i nic mu nie straszne :-)

reklama
Mnie plecy i brzuch w zasadzie bolą tak od samego początku, plamień nie miałam, lekarz mówił że wszystko dobrze. A jak będzie teraz dowiem się 15.01 :) Tak myślę że dopiero jak plamienie się pojawia i bardzo mocne bóle to trzeba musowo do lekarza. A może właśnie takie mam podejście z braku doświadczenia :))

A przepełnienia czasami nie odczuwacie w macicy? Bo mi coś ciężko bywa, bóle jak na @ miałam wcześniej ale sporadycznie, bardziej silne kłucia w jajnikach etc. że plecy bolą to dobrze pamiętam z pierwszej ciąży, tyle, że wtedy bolało mnie ciągle i jak na @.. I tak zaczęłam się zastanawiać czy objawy mogą wraz ze wzrostem ciąży się troszkę zmieniać, nie chce wariować ale też niepewność dobra nie jest :-(

Szczerze mówiąc to nie wiem co to za uczucie tego "przepełnienia" ;) nie potrafię sobie tego wyobrazić :))

LILITH ja mam czasami takie uczucie.. jakby macica stawała się ciężka :tak:

bóle podbrzusza mam od początku.. na szczęście ostatnio coraz mniej ale jednak..

mnie bardziej martwi bo znowu mi się macica stawia albo tak jakby mi drętwiała :sorry: dzisiaj muszę powiedzieć o tym lekarzowi

kurcze ciężko wytłumaczyć.. trwa to chwilkę ok 1-2s czujesz jakby Ci lekko macica napinała i puszcza. Niestety to są prawdopodobnie lekkie skurcze, przynajmniej miałam tak w pierwszej ciąży ale od 18tc no i musiałam brać leki. Mam nadzieję, że to nie to.

Pytam bo kiedyś też o tym czytałam ale gdyby mi się przytrafiło to nawet nie wiem czy bym rozpoznała...

Apropos "rozpoznawania" koleżanka, która rodziła w listopadzie opowiadała jak to się odbywało :)) na początku próbowała rozkminić skąd ma wiedzieć czy ma skurcze i jak je "czuć", później położona kazała jej przeć, a ona też pierwszy raz w ciąży pomyślała "no tak, przeć, ale jak", coś postękała i położna jej powiedziała że takimi stękaniami to ona dzisiaj nie urodzi :))

reklama
Do góry