reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Oczywiście każdy organizm reaguje inaczej na zmiany jakie w nim zachodzą. Ja miałam podobną sytuację, na samym początku ciąży miałam gorączkę, dreszcze, objawy grypy czy przeziębienia (jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży). Nie wiem czy te objawy wynikły z osłabienia organizmu związanego z ciążą. Trwało to kilka dni i na szczęście zwalczyłam domowymi sposobami. Wszystko w ciąży jest możliwe.

reklama
Dokładnie tak samo mam.. raz dreszcze raz sie poce ale to zupelnie normalne. Nim dowiedzialam sie o ciazy takze myslalam, ze jestem chora i do tego, ze wysiada mi watroba bo tak bolalo, ale jak sie okazalo to nie ona ;p

Co do samopoczucia, od 4 dni wymiotuje dalej niz widze. Caly czas jest mi niedobrze, wszystko smierdzi, czasami cos pobolewa, jestem zmeczona, potworne zawroty glowy plus te poty i dreszcze. Staram sie myslec pozytywnie, w ciazy z cora czulam sie podobnie i mowiono, ze to dobrze. W ciazy, ktora stracilam zero objawow tak wiec to dodaje nadziei. Za to zero bolu piersi :eek:

IZIS ja mam normalną temp ciała ok 36,5 a teraz w ciąży ciągle utrzymuje mi się na poziomie 37. Co do dreszczy to nie wiem ale tak jak dziewczyny napisały - każdy organizm reaguje inaczej :tak:

U mnie właściwie bez objawów... nie licząc tkliwości piersi...
niestety mój mąż nie rozumie, że mimo wszystko nie powinnam dźwigać synka w takim stanie.... wczoraj do późna byłam sama i się nanosiłam, wiecie a to z łóżka, a to na krzesełko, a to zmiana pieluszki i wieczorem byłam tak zmęczona i w sumie pobolewało mnie podbrzusze ;/ a ten i tak nie kuma

To normalne, że temperatura ciała jest podwyższona. Dopiero gdy na dobre wytworzy się łożysko, to.zaczyna wracać do normalnego poziomu.
Mnie jest niedobrze, czasem kręci mi się w głowie i jestem senna.
Od 2 dni nie mam mdłości i oczywiście zaczęła się martwić. Już wolałabym źle się czuć, byłanym wtedy spokojniejsza.

Kahaka, dzis mam to samo, malo wymiotuje porownywalnie do ostatnich dni i panikuje, ze bata leci czy cos ;/ Jeszcze plecy bolec zaczely i szarpie w jajnikach. Musimy starac sie myslec pozytywnie ale to na prawde ciezkie :(

Dziewczyny nie panikować !! Ja wiem, że to jest trudne (sama wiem po sobie :confused2:) ale trzeba myśleć pozytywnie - wyjścia nie ma :tak:

AFJA nakopać do doopki Twojemu mężowi :wściekła/y: porozmawiaj z nim, że nie możesz dźwigać i koniec kropka.. nie przemęczaj się :*

W obu ciążach miałam podobnie - gdy było mi niedobrze modliłam się żeby jak najszybciej minęło tych 9 miesięcy. Ale gdy mdłości mijały - modliłam się zeby wróciły bo to znak że na pewno coś jest nie - tak. Taka już nasza przewrotna natura :) Cierpliwości życzę i... mimo wszystko BEZ MDŁOŚCI!!!

reklama
Dokladnie :)

A mnie wczoraj pokaralo chyba za to marudzenie, jak tylko zlazlam z BB sie zaczelo i meczy do dzis.. Obawiam sie niepowsciagliwych wymiotow, mialam to z cora.. Wczoraj wskok na wage i 2,5kg mniej ;/ Mam nadzieje, ze w poniedzialek wyniki krwi beda w miare. Dostalam tez leki antywymiotne od lekarza, jeszcze leza w aptece, nie mam odwagi ich wziac..
O wlasnie, cosik (.)(.) ruszyly :szok:

Do góry