reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Ja mam szyjkę skrócona całkowicie i nadal mam kucia, ale rozwarcia brak, tylko, że mała ma bardzo nisko główkę, więc pewnie rozwarcie też się pojawi szybko. ja bardziej martwię się tym, że się strasznie męczę i zieję, nawet jak rozmawiam z kimś przez telefon, to sapię niemiłosiernie. Czy ja będę miała siły urodzić małą? To chyba moja największa obawa.

reklama
magda ja tak samo boje się, czy mi sił starczy. Teraz od paru dni w ogóle chodzę taka bez energii i jak tu przeć?

Ej ej, ja mam klocka i muszę dać radę, więc Wy też :D

Co do sapania mam tak już dosyć długo, albo nie mogę złapać oddechu, mówienie mnie męczy. Bałam się co na obronie będzie. W efekcie powiedziałam tyle tyle ile uznałam za konieczne bo po chwili z wysiłku miałam twarz potem oblaną ;)

Damy radę, wyjścia nie ma :)

magda organizm się zmobilizuje :-). Ja ekspertem od sn nie jestem bo za pierwszym razem musowa cesarka teraz przy położeniu pośladkowym z gin nawet nie rozmawiałyśmy o sn. Myślę że adrenalina zrobi swoje i dasz z siebie 200%. Ja pamiętam jak dzień przed CC dostałam takiego Powera że przez całą ciąże tyle nie przeszłam ile w ten dzień żeby tylko rozładować stres :-)

Izis no oczywiscie ze jak palca na kosci przyloze to dziura zostaje :) pisalam ze od wszystkiego innego nuestety tez :) od koszulki nocnej od szwu mam.slady przez pol dnia :) bialko mi nie wychodzilo we krwi, cisnienie kazala doktorka mierzyc i mam niskie, cala ciaze, wiec chyba tylko nabieram tej wody :) nie zmienia faktu, ze wygladam fatalnie i rownie fatalnie sue z tymi obrzekami czuje :)

No bo to nie jest fajne jak się budzisz i masz wszędzie "napięcie skóry", a stopy i dłonie wyglądają jak u jakiegoś olbrzyma :D mam tylko nadzieję, że później to ustąpi, żebym chociaż realnie widziała ile muszę schudnąć :D:D:D

dzięki dziewczyny za pocieszenie, może rzeczywiście adrenalina pomoże :-)

A co do opuchnięć, to tez wszędzie mam wgniecenia po skarpetkach, gumie od majtek, sandałach, ramiączkach od stanika, ale to chyba normalnie. Ale jak wcisnę skórę palcem to zaraz wraca , więc jest sprężysta.:-)

Wczoraj jak już pisałam tak się przejęłam skurczami gorgusi, że mnie chyba też coś złapało :D

Pojawiał się jakiś ból brzucha na dole jak na @ i brzuch jakby twardniał. Przyznam szczerze, że taki stan rzeczy trwał gdzieś do po 3 kiedy to postanowiłam zasnąć. Czy to mogą być te przepowiadacze? No i zapisywałam. Wydawały się być dość regularnie, co 6 minut. Potem doszło mi takie dziwne uczucie jakby parcie na pęcherz, i na jelita :)

A może tylko głowa mi figle płata :D

reklama
Do góry