reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

no ja normalnie to mam takie mega kosciste i waskie stopy•﹏• wiec to co mam teraz to dla mnie szok o_O az mam skore taka napieta i rwie strasznie wieczorami. no nic, moze przejdzie :) dobrze ze cisnienie niziutkie caly czas

reklama
A ja się bardzo martwię tą cholestazą ciążową... Mój gin ma mini urlop ale chyba sama pojadę i zrobię badania, żeby mieć wyniki jak już wróci... Akurat na wizytę 30tego bym miała..
Czy któraś to przechodziła? Bardzo się denerwuję.. I cały czas liczę że to tylko hormony.. Swędzi mnie ciało, czasem się zdarzy że również dłonie i stopy ale głównie łydki i ramiona. Dodatkowo dłonie mam spuchnięte i bolące jakbym poziomki zrywała całą noc..

Edit: Dziwi mnie tylko, że o tym się tak mało mówi.. Przynajmniej u mnie, nikt z moich znajomych nie ma pojęcia o tej chorobie. Ja żebym gdzieś przypadkowo nie przeczytała też bym nie wiedziała. A lekarz nawet nie zapyta czy nie mam związanych z nią dolegliwości.. Przy pierwszej ciąży wszystko to dla mnie nowe..

Ye dłonie to raczej kwestia normalnej opuchlizny wg mnie :) co do swędzenia yeż jakieś mam, zwłaszcza łydki ale na to pomaga nawilżanie skóry :)

Te badania chyba nie aą bardzo drogie bo sama też je robiłam. Noe wiem, czy jesteś cały czas na bieżąco i czytasz forum, ale u nas na pewno Madison miała wstęp do cholestazy i jeszcze chyba jedna z dziewczyn :)

Izis - dziękuję za odpowiedź. Niestety właśnie ze względu na przeprowadzkę, remont, gości itp nie mam zwyczajnie czasu na forum :/ przeglądam wieczorem co nieco, ale na głównym mam takie zaległości , że do porodu nie zdążę nadrobić :baffled:
Właśnie przed chwilą dzwoniłam do lekarza, powiedział żebym zrobiła badania i zobaczymy.. ehh mam nadzieję że to nie "to"..

Atka ja robiłam te wyniki parę dni temu - kosztowały 23 zł... wynik był tego samego dnia alat, aspat, fosfataza zasadowa i bilrubina - właśnie z powodu swędzenia skóry w rożnych miejscach. Wyniki wyszły dobre Fosfataza podwyższona ale to norma bo łożysko też ją wytwarza. Idz jutro zrób badania i będziesz miała z głowy a jak wyjdą źle jedz na ip.

Dziewczyny a mnie dopadła kolejna dolegliwość ból łydek ale nie skurcze tylko ból jakbym na Giewont weszła :eek:nie wiem jak sobie z tym radzić :banghead:. Chodzę jak pingwinek dosyć że się bujam to jeszcze stopa na zewnątrz. I to też nie wiele pomaga

Hmm taki ból miałam po skurczach, nawt jak te skurcze nie były dla mnie odczuwalne. Jeśli to nie to, to nie mam pojęcia co może być powodem. Chodziłaś ostatnio więcej?

reklama
Mój chyba też by tak powiedział ;)

AQ co znaczy, że "za długo" ? Bo mnie po jednym skurczu nawet kilka dni taki ból trzymał.

Do góry