reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

reklama
Taki rozluźniający temat :D

A ja mam pytanie co do skurczu. Czy to możliwe żeby to był ból wysoko jak żołądek? I taki właśnie jakby się żołądek kurczył, jakby ktoś go ściskał?

Izis...ja też do końca nie wiedziałam czy rozpoznam. Od kilku dni macica ćwiczy mi codziennie, ale bezboleśnie, wiec ja wydaje mi się, że mam skurcz to macam całą górną jej część ( trochę poniżej piersi, zarówno z prawej i lewej strony) i jak wszędzie twardo to znaczy, że skurcz. Od wczoraj jednak skurcze mam już wyrażniejsze. Nie muszę już macać:) Cała macica spina Ci się w taki kamień. Jak dla mnie w takich sytuacjach to czuję jakby ona żyła własnym życiem.

Tylko js ból jak na @ to mam w zasadzie od kilku tygodni, takie ćmienie na dole. I czasami to jest taki normalny ciągły ból. To twardnienie jakoś ciężko mi zauważyć. Czasami jest tylko tak, że zwrócę na to uwagę.
A o ten ból u góry zapytałam bo dziś mi się to przytrafiło. Wcześniej ze dwa razy i to oczywiście tylko w ciąży ;)
No nawet skurczu sobie nie rozpoznam, ale ślamazara ze mnie :D

Ja bóle jak na miesiączkę wraz z skurczami miałam tylko wczoraj. Najczęściej występowały do tej pory u mnie te objawy rozdzielnie. Teraz pewnie to się zmieni.

Izis...rozpoznasz na pewno:)

Izis...ja też do końca nie wiedziałam czy rozpoznam. Od kilku dni macica ćwiczy mi codziennie, ale bezboleśnie, wiec ja wydaje mi się, że mam skurcz to macam całą górną jej część ( trochę poniżej piersi, zarówno z prawej i lewej strony) i jak wszędzie twardo to znaczy, że skurcz. Od wczoraj jednak skurcze mam już wyrażniejsze. Nie muszę już macać:) Cała macica spina Ci się w taki kamień. Jak dla mnie w takich sytuacjach to czuję jakby ona żyła własnym życiem.

Ooo ja mam tak samo. Myślałam, że to mały się wypina, ale jakoś mi nie pasowało. On ma swój obszar wypinania i kopania, myślę że tak po całości nie dałby rady :-) A te bóle takie jak okresowe to już od jakiś 2 tygodni mam codziennie

Mi z takich bolączek najbardziej przszkadza ból podwozia i kości ogonowej, gdy za długo siedzę. Ostatnio w niedzielę teść wyprawiał imieniny, całe popołudnie siedziałam i w którymś momencie już nie wiedziałam co ze sobą zrobić. A co do bąków to w moim przypadku wystarczy wstrzymać z dwa razy i ból brzucha mnie po prostu zabija. Ostatnio tak miałam, więc możecie wiedzieć jak bardzo się wystraszyłam.

reklama
A dzisiaj, żeby było zabawniej przy skurczach macicy mam też parcie na wiadomo co. Ciekawa jestem co będzie się działo jak mnie odkorkują jutro i przestanę brać magnez i luteinę. Gotowa jestem się założyć, że wszystko ucichnie;)

Do góry