reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

reklama
Katushka mi drętwieja ręce w nocy i tez mnie to budzi.

Sierpniowa chyba Ty pytałaś ostatnio o opuchnięcia stóp. Moja prawa noga tez bardziej puchnie niż lewa i Caltha tez tak miała z tego co pamietam wiec to chyba nic dziwnego.

Katushka mi też dretwieja dłonie jak śpię, nawet jak ziemniaki ostatnio obieram to jakoś mi dłonie dretwieja :-o
Stopki zaczęły puchnac, gorzej spuchnieta jest prawa chyba dlatego ze mi na kostce w połowie ciąży naczynka popekaly i żyła trochę wylazla :-(

Mnie wszystko drętwieje, nawet pośladki ;)) naaawet nie muszę spać w tym celu :D

Co do puchnięcia - też prawa stopa bardziej :)

Karaiwina mi też puchnie bardzo prawa stopa, ale boli mnie też prawe biodro i zastanawia mnie to, że małą mam po lewej stronie. Chyba dlatego powinno się spać na lewym boku, żeby krążenie było lepsze, a ja śpię prawie zawsze na prawym boku, inaczej nie potrafię.

sylwia_k mi też drętwieją dłonie zwłaszcza jak śpię ale nawet jak siedzę przy komputerze i dłużej trzymam myszkę to później muszę machać i zginać palce, żeby doszły do siebie.
caltha taki urok szpitala:no: ja miałam lokatorkę strasznie chrapiąca jak zasnęłam to pobudka na ktg, a potem za 3 godz. sprawdzania brzuszków i tak w kółko.

Mi tez od paru dni doszla nowa atrakcja w postaci dretwienia rak a zwlaszcza palcow i dzieje sie to w nocy. Nie powiem troche mnie to wystraszylo, ale juz doczytalam u dr Google, ze to zespol ciesni nadgarstka i jest czeste w ciazy. Ale jakie wkurzajace!!!

Ja już od dawna mam nocne drętwienia rąk, a niedawno pojawiło się to i w ciągu dnia, np. gdy prowadzę auto

Ogólnie to powiem Wam, że coraz gorzej się czuję. Pobolewa mnie brzuch, jest twardy, wydaje mi się, że bardzo mi się obniżył (dziś szwagierka też to zauważyła) dobrze że we wtorek wizyta to się dowiem co i jak tam u mnie i u małej ale lekko nie jest :-(

Mi się w pierwszej ciąży brzuch nie opuścił do samego końca....
Współczuję Wam samopoczucia. Mi się tylko mocno spina brzuch.

reklama
Do góry