reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

Ojaka ja bez kawy nie wstaję z łóżka :) nie zdarza mi się... ja piję kawę normalną codziennie i nawet po dwie filiżanki... ale mam niskie ciśnienie i zielone światło od lekarza :)

reklama
Asiołek ja też właśnie mam niskie ciśnienie. O kawę lekarza nie pytałam,sama sobie zapaliłam to zielone światło:)
O i właśnie teraz piję sobie kawkę,bo po dzisiejszej nocy do południa nie dotrzymam:)

Ja potrzebuję kawy :) inaczej nic nie funkcjonuje tak jak powinno... :) dziś czeka mnie kuchenna robota... obieranie kurek z paprochów :) nie lubię akurat tej części programu grzybowego :)

Ja kawe pije od niedawna bo cały czas miałam za wysokie ciśnienie a od jakiegoś czasu mam wlasnie za niskie i lekarz kazał :)
Rozstępów póki co nie mam i mam nadzieje ze mnie ominą tak jak moja mamę ;)
Odkąd jestem w ciazy nie mam migreny! Na poczatku nie mogłam uwierzyć bo migrena trwała u mnie zawsze bite 3 dni i 3 noce non stop, byłam nie do życia, światłowstręt, wymioty, brak apetytu i powtarzało sie to średnio co 10 dni. I żadna tabletka nie działała.
A teraz nic! Głowa bolała mnie od grudnia jakies 3-4 razy i to tak ze wytrzymałam bez tabletek :)
Jest tylko jedna niedogodność a mianowicie noce.. Równo co godzine biegam do łazienki, musze co chwile zmieniać pozycje bo tez bolą mnie biodra i plecy. Ale czego sie nie zniesie dla tej Kruszynki :)

Też mam taki jeden fajny plus. Od 14 roku życia gdzieś miałam takie uderzenia gorąca jak przy menopauzie ;) badałam już różne rzeczy i nic. A tu zaszłam w ciążę i jak ręką odjął. Martwi mnie tylko to, że po ciąży pewnie wrócą, a niestety mocno utrudniają życie :)

A mi bóle wrzodowe ustąpily, ale to pewnie dlatego , że do pracy nie chodzę , a nie że jestem w ciąży;)

Dziewczyny odczuwacie niekiedy takie jakby mrowienie w piersiach? Ja to czuje od czasu do czasu, czy to moze oznaczac produkcje pokarmu? Pamietam cos podobnego z pierwszej laktacji, ale to dopiero po porodzie dobrych pare dni bylo i mocniejsze. Dziwi mnie to, bo siary nie mam ani rzadnych wyciekow.

reklama
Ja mam takie mrowienie, ale tak nie w samych piersiach, tylko pod nimi i mam wrażenie takiego drętwienia skóry :confused:

A drętwieją wam może ręce w nocy? Bo ja to mam jakąś masakrę. Dłonie mi drętwieją i aż budzi mnie taki przeszywający ból w nich. Muszę wtedy wstać i pomachać trochę nimi. I tak wstaję parę razy w nocy...

Do góry