reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

reklama
przy gigantycznycg bólach głowy zróbcie sobie jonogram z krwi. u mnie były one spowodowane zbyt niskim poziomem potasu. pozdrawiam

Mnie glowa bolala na poczatku ciazy. teraz odpukac juz nie. Cisnienie mam niskie 90/60 104/58 itd podobno najgorzej jest jak jest zmienne.

ja nie wiem jakie cisnienie mialam przed ciaza bo zadko bywalam u lekarza:tak: ale uspokoilo mnie to ze i u was jest podobne, bo juz myslalam ze te bole glowy to moze anemia albo cos innego:tak: mam w czwartek wizyte u lekarza to sie dowiem czy wyniki krwi w normie i wtedy bede spokojna juz na pewno:-)

u mnie z bolem plecow i wstawaniem na nocne siusiu jest podobnie jak u was:tak: :tak: :tak: no ale wczoraj w nocy to byla masakra:szok: :szok: :szok: obudzil mnie potworny skurcz w lewej lydce!!!!Jak to bolalo!!!Pierwszy raz w zyciu mialam skurcz!!!!hihii ciekawe ile jeszcze skurczy przede mna no i przed wami;-) ??? Mam nadzieje ze to byl jednorazowy incydent i wiecej sie nie powtorzy, bo do teraz boli mnie noga ojojojo:-(

Szmina - wiem co czułaś - miałam takie skurcze jak rosłam, ale w ciąży chyba też są częste, bo koleżanka z pracy (też ciężarówka) właśnie w ciąży dowiedziała się co to skurcz łydki.
Skurcz łapie najczęściej kiedy przeciągasz nogi, jedyna pomoc jak czujesz że nadchodzi to mocno zaciągnąć palce nóg do góry. Jeśli w ogóle nie minie to na pewno złagodzi ból. Za skurcze mięśni (czasem również drga powieka) może odpowiadać niedobór magnezu - więc wzbogać dietę o magnez, a wszystko będzie ok. Pozdrawiam.

Szmina mnie skurcz łydgi też już raz złapałał - jakoś półtora miesiąca temu w nocy (w dzien bardzo dużo chodziłam - prawie 6 godzin na nogach to może przez to nio i napewno tez to że jestem w ciąz) ale ból był naprawde okropny- aż się poryczałam z bólu:baffled:

Teraz jako takich dolegliwości niemam, nerka już mnie naszczęscie nie boli i nawet kręgłodłup przestał dokuczać z czego sie bardzo ciesze, bo znowu moge sobie pozwolić na długie spacery i zakupy :-)

a ja mam dzisiaj potworny ucisk na zołądek, az momentami nie moge zlapac tchu. ale sie dzidzia rozpycha no no no

reklama
dzieki za rady-magnez juz wcinam w tabletkach mi moja gin. przepisala:-) cos okropnego bo ja ie potrafie lykac tabletek ,one ie chca mi przejsc przez gardlo a ten MG taki ogrooomny:szok: :szok: :szok:

Do góry