reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

o proszę M-ktosiu czyli jednak jest jeszcze coś do wyboru. Ale jak znam swoje szczęście i swojego pecha, to u mnie w szpitalu czegoś takiego nie będą serwować. Hm... ten gaz rozweselający brzmi całkiem nieźle;-) nie omieszkam o to zapytać;-) tylko żeby to nie było znieczulenie tzw. "głupi Jaś" bo chciałabym jednak choć częściowo w świadomości przywitac swój skarb na świecie:-D

reklama
no właśnie bo apropo's tych omdleń to ja jakoś tak nie pomyślałam i nie skonsultowałam tego z lekarze wcześniej... no, ale jakoś sobie musza poradzić. Ja mam nadzieję tylko, że jak się zacznie to że mój organizm tym bardziej zbierze wszystkie siły, żeby nie zasłabnąć...

to taki lekki narkotyk, moj maz tez chce bo mowi ze jak rodzil ze swoja eks zona w szwecji, to tez mu dali sprobowac i bylo wesolo, ciagle powtarza ze on tez:-D

M_ktosiu byc moze daja znieczulenie miejscowe przed wkluciem w kregoslup ale ja i tak nie dam rady rodzic poprzez cesarke w swiadomosci. Mam za slaba psychike chyba choc wiem ze wtedy moglsbym spotkac sie z malenstwem od razu a nie po kilku godzinach. Ale wynagrodze mu to jakos.

A co do tych omdlen A_rwen_ko to nie mam pojecia co robia:confused: .

Zapytam jeszcze czy nie wiecie przypadkiem jak to jest przy cesarce z cewnikiem. Zakladaja czy nie? Bo jesli chodzi o lewatywke :happy: to robia podobno bankowo.

Dziewczyny ratujcie, mam tak opuchnięte nogi, ze nie moge załozyc butów tylko musiałam wyszperac jakies klapki bo inaczej katastrofa, a i te klapki ledwo co założyłam takie są spuchnięte te moje nózie. Może któras wie jak można temu zaradzic oprócz trzymania nóg w górze?
Kórcze tak myślę, ze to chyba nie dobrze, co nie?

Mona może skonsultuj się ze swoim ginekologiem:no: bo takie opuchnlizny czasami świadczą o zakażeniu ciążowym. Tzn. niekoniecznie tak jest, ale jeśli nie pomaga trzymanie nóżek w górze, to może coś w tym być. Lepiej to skonsultować. Napewno masz telefon do gina - powiedz co ci dolega i spytaj - napewno poradzi co robić w takim wypadku.

Mona wiem co czujesz, mi też puchną nogi, choć ostatnio nawet trochę mniej. To może zależeć od ciśnienia, jeżeli masz możliwość mierzyć je w domu to mierz codziennie, jak tylko nie chodzisz to nogi oczywiście wyżej niż siedzenie, i nie polecam tego co ja zrobiłam - czyli wsadziłam nogi na 15 min do miski z lodowatą wodą żeby opuchlizna zeszła. Trochę może i zeszła ale teraz mam okropny katar i ból gardła:zawstydzona/y:.
Acha i kiedy mocz badałaś ostatnio - bo zatrzymanie wody mogą też powodować nerki (bolą cię plecy w okolicy krzyża?) Jeżeli nerki i ciśnienie są ok to lekarka powiedziała mi że pod koniec ciąży takie obrzęki się zdarzają i trzeba nauczyć się z tym żyć i tyle.

To już naprawdę niedługo i musimy jakoś wytrzymać.

reklama
dziewczyny a wiecie coś na temat bólu w boku? tak jakby jajnik czy coś.....czy to dzieciątko tam się tak gnieździ? kurcze bo ja mam tak od kilku dni i aż w pachwinie ciągnie :confused:

Do góry