reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

mój to kilka nocy nie przespał przez to bo musiał mi masaże robić... nie życzę nikomu tych okropieństw!!!!:no:

reklama
Sami ja Cie bardzo prosze, nie strasz cewnikami!!

Ja nie moglam sie doprosic M o pomoc przy goleniu :wściekła/y: , w koncu sama zrobilam sobie DEPILATOREM bikini i teraz nie moge doprowadzic do porzadku, takie mi sie krochy porobily, wlosy powrastaly, wiec niestety, ale nie bede na zero przy porodzie, podetne tylko coby krotko bylo.
W szkole rodzenia mowili, ze jezeli sie tego nie robilo przez calo ciaze - w sensie golilo lub depilowalo to zeby nie robic przed samym porodem bo latwiej o zakazenia itd. A ja tym depilatorem to zaszalalam juz jakis czas temu, duzo nie odroslo, ale nie bede ryzykowac, trudno. Kolezanka mnie pocieszyla, ze ona wogole nie miala opcji golenia i poszla z chaszczami do porodu i nikt na nia dziwnie nie patrzyl.

SAMI - Ty nie strasz cewnikiem, bo ja w końcu w domu urodze ;-)

NICZKA - ale depilatorem to tylko bikini, całe "podwozie" to juz i tak normalnie trzeba ogolic....:dry: Przy porodzie to chyba bardziej komfortowo jak od spodu nic nie ma, bo z góry co komu przeszkadza.....chociaż ja osobiscie i tak mam prawie wszystko zgolone....zostaje mały "pas startowy"....:cool2:

no właśnie tak jak mówi Anetka ważne żeby od spodu nic nie było - wtedy np. włoski nie będą w szwy wchodziły (przy nacięciu krocza) i może lepiej sie bedzie goić, nie?:baffled:

Tak tak macie racje, chodzilo mi o to, ze chcialam najpierw wyjsc na prosta z tymi krostami, sama jednak nie bede ryzykowac golenia na dole, a na M niestety nie moge liczyc. w razie co polozna podgoli miejsce naciecia, ja tylko zrobie tam bardzo krotkie wloski.

Hej dziewczyny,:-)
mój wypróbowany i dla mnie jedyny
skuteczny sposób na zgagę to picie kefiru lub maślanki
(ja kupuję 1l w kartonie zakręcany MILKO)
i nigdy się z nim nie rozstaje
w dzień w nocy czy poza domem zawsze mam go w torebce
pomaga OD RĘKI
pyszny jest z lodówki schłodzony
u mnie cała lodówka nim napchana:-D :-D :-D
no i jeszcze zwykłe migdały - gryze pojedyncze góra 2 sztuki i przechodzi
ale mi niestety zbrzydły bo mam zgagę non stop wystarczy że zmienię pozycję ... i się zaczyna okropieństwo....

a co do skurczu łydek to rewelacyjnie pomaga mi branie MAGVIT B6
to magnez + wit b6 a akurat muszę to brać (gino pozwoliła) bo jestem świeżo po operacji kręgosłupa i takie mam zalecenie na zwiększoną dawkę magnezu dziennie do końca życia ( skurcze to skutki ucisku kręgosłupa na rdzeń ale mam to już za sobą) i dzięki tym tabletkom mam zero skurczy ale jak mi się raz skończyły to wyłam pół dnia póki mi nie przynieśli z apteki...

pozdrawiam cieplutko i wiosennie

:-D :-D :-D

a wiecie co, ja doszlam do wniosku ze olewam jak moje podwozie bedzie wygladalo bo te babki to patrza na to codeziennie od 100 lat i je to kompletnie nie rusza...
depilacje uskuteczniam raz na jakis czas tak dla siebie, a o do porodu w ogole mam gdzies;-)

a odnoscnie CENWNIKA u mnie w szpitalu jesli dobrze pamietam zakladaja przy znieczuleniu ZZO jak mocno zadziala i sie nie kontroluje zwieracza, ze wzgledow praktycznych;-) mi sie wydaje ze to nie powinno bolec, musieli byc niedelikatni sami u ciebie :cool2:

oj usmialam sie z waszych sposobow na depilacje :-D!!!!!
ja rowniez bez lusterka nie daje rady- nogi gole depilatorem ale bikini i pachy maszynka - raz zrobilam to depilatorem i krew leciala a bolalo jak cholera.:szok:
u nas nie trzeba sie w ogole golic- ale nie wyobrazam sobie siebie zarosnieta :no:. u mnie jak u Anetki pozostaje "PAS STARTOWY " tylko najgorsze, ze musze sie golic codziennie - a teaz to tak marnie mi idzie, ze cala pozacinana chodze :szok:...

No KORALKU - w moim szpitalu tez nie ma golenia, a rezerwowym tez nie...ale ja tak dla wlasnej wygody.....z tym ze tak jak mowisz, ja tez musze codziennie i tez sie zacinam :confused:

reklama
Do góry