reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowe dolegliwości

Aneta23 a ty napewno nie masz zatrucia ciazowego czy jakiej innej gestozy?

Nie, no co Ty NICZKO - nie mam innych typowych objawow zatrucia ciazowego, zadnych obrzekow, nadcisnienia, bialka w moczu itd Takze taki chyba moj "urok przedporodowy"....:baffled:
Ale dzieki za troskę :-)

reklama
no to dobrze Aneta, ze to nie to....

hmmm czy ja dzis pisalam ze sie dobrze czuje :baffled:
to juz sie nie czuje dobrze, znowu to samo, ehhhh

A wiecie co ja nadal cały czas mam obrzęki zwłaszcza nóg w okolicach kostek, a dzisiaj to już się zdziwiłam kompletnie, bo jedną noge mam opuchniętą, a drugą nie(tylko troszeczkę) :baffled: :confused: , kórcze dziwna sprawa, co nie?

uuu MONKA biedacwto ... mnie na szczęście żadna opuchlizna nie dopadła i mam nadzieje że już nie dopadnie ... tzn pierścionki zdjęłam jakiś czas temu bo paluszki po nocy puchły ale jak ich nie nosze to jest OKY :tak:

a JA TO NIE WIEM W CZY W MOIM SZPITALU JEST GOLONKO ALE PEWNIE TEŻ NIE MA ... ZA TO LEWATYWKI ROBIĄ :cool2:

a mi wlasnie te obrzeki na kostkach po schodzily i nie jestem pewna od czego, poplywalam sobie ostatnio sporo, to moze od tego ruchu mi sie krwioobieg pobudzil bo od tego lazenie po miescie to przeciez nie, bo od stania to jest jeszcze gorzej, takze monia nozki do gory podnos i rob nimi krazenia, cwiczenia, trzeba krew przepchac do serducha, masaz w kierunku serca tez dziala:cool2:

Moją doleGliwością jest BEZSENNOŚĆ .... no czuje się wyspana i nie ma mowy o zmrużeniu oka :wściekła/y: a ja tak uwielbiam spać :-(

A tak wogóle to wiecie co,zauważyłam że apetyt mi się zmniejszył,jem żadziej niż wcześniej :confused:

no a u mnie jak co noc.... skurczuki łydek i pośladków, oraz ogólne drętwienie nóg:-( przez to nie mogę spać, no i będę musiała zaraz się położyć nadrobić nockę :-)

reklama
Dziewczyny u mnie na porodzie bylo tak:

ZAczne od tego do szpitala przyjechalam wczesnie tzn. umowilam sie z ordynatorem ze bede przed cala akcja porodowa bo balam sie ze jak zaczne rodzic to nie zdaze bo rodzilam w Katowicach a mieszkam w Dabrowie Gorniczej.Po 4 dniach pobytu w szpitalu uparli sie ze urodze w czwartek ,polozna mnie zabrala na trak porodowy i do sali zabiegowej golenie bylo obowiazkowe poniewaz lepiej personel widzi gdzie trzeba naciac w razie koniecznosci za to lewatywa nie byla obawiazkowa ale zgodzilam sie ze wzgledow hogienicznych a jesli chodzi o cewnik mi nie zakladali ani zadnym moim kolezanka ktore rodzily naturalnie.Uprzedzam ze jesli chodzi o lewatywe to poczekac do 10 min. nie dluzej mi polozna powiedziala zebym trzymala do 20 i z lazienki nie mogla wyjsc.Acha jeszcze jeden zabieg mi robili bylo to znieczulenie zo do kregoslupa polecam ale najlepiej poczekac do 5 cm rozwarcia kolezannka mi bo najgorsze jest na koniec.

Do góry