reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

SZMINA - ja ma ten sam problem co Ty.....tzn poki co nasze mamy mialy ten sam problem....:-D Moja mama przy pierwszym porodzie skurcze poczula jakiekolwiek o 7 rano......i nie byla przekonana ze to wlasnie te skurcze.....urodzila o 8:40.....:szok: :baffled:
No i jak u mnie ma byc tak samo......to:szok:
Najlepsze, ze moj gin wrozy mi ze raczej bedzie przed terminem....a drugi gin na usg rozmawial ze mna i powiedzial ze skoro moja mama zawsze rodzila przed terminem to i u mnie jest duza szansa....I biorac pod uwage to, ze skurcze mam codziennie dosyc czesto i bole rozne przedziwne............zeswirowac mozna:no:

reklama
Mi puchną też, lekarz powiedział-"odstawic sól",:dry: a ja się zastanawiam czy on kiedykolwiek jadł cos bez soli, ze tak łatwo mu to mówic

No to nie dobrze KASIRA ale wiem, ze to ciężko kontrolowac ta sól, najgorzej to w obiadach itp. rzeczach, no bo jak tu zjesc ziemniaki bez soli lub miesko lub zupę :no:

Dziewczyny z ta zgagą, nie próbowałyście brać np. Maalox, Alugastrin, Espumisan? Można brac to w ciąży - w ulotce pisze że można. No i w aptece są te leki bez recepty. Jak nic nie pomaga to warto spróbować.

Biedne jestescie z tymi zgagami wspolczuje Wam kochane:-( . Ja zgagi to tez nie mam. Czasem moze przez chwile ale za sekundke przechodzila. Ale za to juz kolejny dzien boli mnie to prawe ramie:wściekła/y: . Okropienstwo!

Szmina i Aneta dolaczam do Was- moja mama tez rodzila ekspresowo tylko niestety w terminie tzn mnie 1 dzien przed a mojego brata 2 dzni po. A ja nie chcialabym tak dlugo nosic ciazy. Chchialabym urodzic tak 2,3 tygodznie przed terminem.

Moja mamita rodziła i mnie i brata w terminie ale długo.
Mam nadzieję, że tego nie odziedziczyłam bo też bym chciała urodzic tak koło 38 tyg. Bo do 40 to jeszcze cały miesiąc.

reklama
Spokojnie Mona pytalam ostatnio lekarza czy to ze jak moja mama rodzila szybko to czy ja tez tak bede miala ale powiedzial ze nie. Porodow sie nie "dziedziczy". Wiec moze bedziesz rodzic szybciutko:tak: .

Do góry