reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

reklama
uuu a ja nie moge pić mleka bo się zadrapie na smierć ehh ... cókiereczka sobie zawsze ciumkam i przechodzi ;-)

ZGAGA ?
ja mialam raz, dzieki Bogu, nie wiem od czego to zalezy zeby cos doradzic, naprawde, jem na co mam smaka, nie jem tlustych rzeczy jak kiedys u mamy, prawie w ogole sosow, prawie w ogole ziemniakow, glownie makaron, ryz i chleb
mieso smazone lub kurczak albo rybe i owoce morza ale w sumie niewiele tzn nie codziennie mieso, rano platki z mlekiem, duzo sokow owocowych, b. zadko herbata, duzo owocow i salatki warzywne swierze, ser zolty troche,czasem smietana jak trzeba do sosu spagetti albo pieczarkowego, w ogole wedlin, czasem moze raz w miesiacu kupie jakas szynke (bo tu slaby wybor), woda, jogurt, galaretki owocowe. i na tym koniec, lody wcinam, czasem cocacole,
oduczylam sie jesc czipsy i pic kawe, jakos nie chce mi sie tez czekolady ani ciastek specjalnie, bialego sera tu nie mam, odrzucilam tez zupki chinskie, cebuli prawie w ogole, no i nic z warzyw gotowanych, zup nie jadam, uboga ta moja dieta.. troche...
ale zgagi nic a nic !!! :cool2:

Ja mam zgage codziennie, zwlaszcza jak się poloze na prawym boku:baffled: i pomaga mi kilka łyżek jogurtu albo kefiru. Babcia mojego M powiedziala że można sprobowac jablko. Raz sprobowalam jak nie mialam jogurtu i... pomoglo. Polecam.

A ja zgage mialam nawet przed ciaza......wiec jestem przyzwyczajona....tyle ze w ciazy sie nasilila....na szczescie odkad maly zjechal w dol jest lepiej i ze zgaga i z oddychaniem....:-)

reklama
tak sobie czytam o tym mierzeniu czasu miedzy skurczami i jestem przerazona, bo wczoraj bylam u gina i okazalo sie ze mam dosyc silne skurcze co 20min a ja ich wcale nie czulam no moze jeden na godzine i to taki slabiutki:tak: martwie sie ze nie zauwaze skurczy i nie zdaze do szpitala:szok: :szok: :szok: moja mama wszystkie 3 porody miala bardzo szybkie ;-) od pierwszego skurczu ktory poczula ok 3-4 godz do rozwiazania!!!! fajnie jak mi pojdzie tak szybko:tak: teraz siedze jak na szpilkach bo lekarka powiedziala ze z porodem to jak z totkiem nic nie mozna wiedziec na pewno no i ze moge urodzic za kilka godzin albo za kilka tygodni:no: no i jak tu sie nie stresowac???

Do góry