reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Ja tez bardzo dużo pije ostatnio - normalnie litry w siebie wlewam :-D
Narazie wam nie ponarzekam bo jest jak narazie dobrze i nawet zgagi już niemam - hurra - a tyle się z nią męczyłam.
Czekam na tą siarę ale jak narazie to nic mi nie leci z tych moich cycuchów.

reklama
ma cały czs dokuczają skórcze łydek mimo tego że biorę magnez...a do tego jeszcze jakoś brzuch mnie ciągnie, niedobrze:no: dziś leżakuję cały dzionek!

Ja pije duzo w nocy, mówię wam jakie to wkurzajace jest. Albo wstaje pic albo wstaje siku-wykonczyc sie idzie.
Skurczy na szczescie nie mam i przez cała ciążę to moze ze dwa razy miałam, z to zgaga nie chce mnie opuscic-dobrze, że mleczko pomaga. No i doszły problemy z oddychaniem, szczególnie jak leżę to normalnie jak ryba bez wody tak bużia łypie bo mam wrazenie, że sie uduszę (musze jutro powiedziec o tym lekarzowi) i jeszcze mam cos takiego, że nagle robi mi sie gorąco i pot mnie oblewa-nie wiem czy to moze byc nagły wzrost cisnienia? Ma któras z Was cos takiego??
:-( :sick: :-( :sick:

Mona - oddychać jest z zasady ciężko bo pewnie zmniejsza się pojemność płuc,
wszystkie chyba ledwo dyszamy,
no i z krążeniem jest podobnie ...wzrasta objętość krwi i z reguły jest nam cieplej,
ja to cały czas ostatnio chodzę w krótkim rękawku a szalika tej zimy - w ogóle:-) ,

wiec jak dla mnie... norma ale spytaj się lekarza,
pozdrawiam:-)

No tak MONA z oddychaniem to jest gorzej niestety. No a z tym ze jest goraco to mam tak jak HANA - kiedys zawsze mialam zimne rece i stopy, a teraz na odwrot i jest mi ciagle goraco....
No ale jezeli Ty MONA masz jakies nagle napady gorąca i oblewa Cie pot, to zapytaj lekarza na wszelki wypadek - ale mysle ze uspokoi Cie i powie ze jest OK :-)

Moj prawie na wszystko mowi ze to standard......:-D

czesc dziewczynki

ja tez mam tak ze robi mi sie goraco, wrecz jakbym goraczke miala,
tylko ze mnie rowniez robi sie czasem b. zimno :szok:
takie hustaweczki, jakby grypowe...:dry:
juz mi sie nawet nie chce narzekac, i tlenu wciaz brakuje ze az kaszlec sie chce, niech juz ta mala paskuda sie przesunie nizej - a ta tymczasem sie rozpycha w najlepsze rekami i nogami...:dull:

reklama
no i jednak nie jestem wyjatkowa:-D :-D :-D dokucza mi wszystko to co wam-wieczne pragnienie, sikanie co kilkanascie min, bole plecow, ciagle mi goraco i oblewaja mnie poty :eek: juz mam dosyc!!! i kto to powiedzial ze ciaza to blogoslawiony stan;-)

Do góry