reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Och te nasze dolegliwosci! Ja tez ciagle biegam na siku i tez strasznie mnie to meczy. Poza tym coraz czesciej lapia mnie skurcze a to w lydkach a to w biodrze albo gdzies w stopie. No i a przy okazji stop to marzna mi niemilosiernie jak nidgy przedtem. Dwie pary skarpet nogi owiniete w koc a stopy jak lody:wściekła/y: ! Nienawidze tego uczucia!

reklama
Widze M_KTOSIA ze jestes w takim nastroju jak ja.....

Bo mnie to normalnie chce sie dzisiaj krzyczec zde zlosci :wściekła/y: i mam wszystkiego dosyc.....:no:

ja ostatnio zaliczylam pierwsze skurcze lydek, oj nie mile nie mile. Plecy jako tako nie bola, ale za to z kroku rwie na maxa, czasem nie wiem co ze soba zrobic, boli jak sidama, jak chodze, jak cche zmienic pozycje :wściekła/y:
Zgaga mi doskwiera caly czas, ale ja mialam problemy ze zgaga juz przed ciaza, wiec jestem przyzwyczajona, innych dolegliwosci nie mam - narazie

powiem wam dla pocieszenia ze mowil nam profesorek na wykladzie dla ciezarowek ze z medycznego punktu widzenia jest juz mozliwe aby mezczyzni byli w ciazy, jest mozliwe wszepic takiemu macice z zarodkiem, tylko podod przez cc, niestety jakos zaden z panow sie nie kwapi do eksperymentu:wściekła/y:

oj dziewczyny mnie dzisiaj zlapal taki bol jak na @ !!!!!
myslalam, ze poplacze sie z bolu !!!!!:no:
w ogole brzuch ciagle boli i dodatkowo czuje jak mi sie robia rozstepy:szok: - takie uczucie jakby mi sie skora rozrywala .
dobrze,ze tylko na dole brzucha - ale mimo tego strasznie to wyglada :-:)shocked2::angry::angry::no2::sad::hmm: !!!!!

No to i ja dołącze do waszego grona; siku mi się chce co chwilę, najgorsze,że człowiek nigdzie się z domu ruszyc nie może bo zaraz kibelka szuka.
Wczoraj mnie zaczął brzuch bolec tak nisko ( a juz myslałam, ze się skonczyło) i kłuje mnie w macicy najbardziej jak chodzę:sick: :-(
A do tego wszystkiego to mój M odebrał dzisiaj mój wynik z cytologii co ją miałam robioną na początku stycznia bo jest mi potzrebny do wglądu dla mojego gin.
I okazało się, ze wynik jest zły (obraz cytologiczny odpowiada procesowi zapalnemu, brak komórek endocerwikalnych, zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem:szok: ) i jak jestem w szoku, że ten lekarz (ze szpitala, juz Wam o nim pisałam, ze mało co mnie nie doprowadził w 29 tyugodniu do porodu) co mi robił cytologię nic mi nie powiedziła ani nic w tej sprawie nie robił (leczenie itp).
Jestem normalnie w ciezkim szoku i :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Mam nadzięję, że skutków jego zaniedbania i bagatelizowania nie odczuję.
Tak więc wizytę u mojego lekarza mam w piątek i aż się boje co to będzie:-(

Mona mam nadzieje że będzie ok - będe myśleć o tobie w piątek - buziaki.
A do tego lekarza to naprawde niemam słów :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

ojjjoojjoj:szok: sypiemy sie dziewczeta:tak: ja dzisiaj bylam u gina no i dalej skurcze mam i dalej musze lezec:sick: no ale nie bede narzekala bo nie jedna z was ma wieksze problemy niz ja-musimy byc dzielne damy rade!!!:tak: :tak: :tak:

reklama
kurde zjadlam wlasnie galaretke z owocami i znowu mi niedobrze, to co ja mam delikatnego jesc?:-( a moze to dzidzius juz zaczal na zoladek naciskac co?

Do góry