reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowe dolegliwości

Och te nasze dolegliwosci! Ja tez ciagle biegam na siku i tez strasznie mnie to meczy. Poza tym coraz czesciej lapia mnie skurcze a to w lydkach a to w biodrze albo gdzies w stopie. No i a przy okazji stop to marzna mi niemilosiernie jak nidgy przedtem. Dwie pary skarpet nogi owiniete w koc a stopy jak lody:wściekła/y: ! Nienawidze tego uczucia!

reklama
Widze M_KTOSIA ze jestes w takim nastroju jak ja.....

Bo mnie to normalnie chce sie dzisiaj krzyczec zde zlosci :wściekła/y: i mam wszystkiego dosyc.....:no:

ja ostatnio zaliczylam pierwsze skurcze lydek, oj nie mile nie mile. Plecy jako tako nie bola, ale za to z kroku rwie na maxa, czasem nie wiem co ze soba zrobic, boli jak sidama, jak chodze, jak cche zmienic pozycje :wściekła/y:
Zgaga mi doskwiera caly czas, ale ja mialam problemy ze zgaga juz przed ciaza, wiec jestem przyzwyczajona, innych dolegliwosci nie mam - narazie

powiem wam dla pocieszenia ze mowil nam profesorek na wykladzie dla ciezarowek ze z medycznego punktu widzenia jest juz mozliwe aby mezczyzni byli w ciazy, jest mozliwe wszepic takiemu macice z zarodkiem, tylko podod przez cc, niestety jakos zaden z panow sie nie kwapi do eksperymentu:wściekła/y:

oj dziewczyny mnie dzisiaj zlapal taki bol jak na @ !!!!!
myslalam, ze poplacze sie z bolu !!!!!:no:
w ogole brzuch ciagle boli i dodatkowo czuje jak mi sie robia rozstepy:szok: - takie uczucie jakby mi sie skora rozrywala .
dobrze,ze tylko na dole brzucha - ale mimo tego strasznie to wyglada :-:)shocked2::angry::angry::no2::sad::hmm: !!!!!

No to i ja dołącze do waszego grona; siku mi się chce co chwilę, najgorsze,że człowiek nigdzie się z domu ruszyc nie może bo zaraz kibelka szuka.
Wczoraj mnie zaczął brzuch bolec tak nisko ( a juz myslałam, ze się skonczyło) i kłuje mnie w macicy najbardziej jak chodzę:sick: :-(
A do tego wszystkiego to mój M odebrał dzisiaj mój wynik z cytologii co ją miałam robioną na początku stycznia bo jest mi potzrebny do wglądu dla mojego gin.
I okazało się, ze wynik jest zły (obraz cytologiczny odpowiada procesowi zapalnemu, brak komórek endocerwikalnych, zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem:szok: ) i jak jestem w szoku, że ten lekarz (ze szpitala, juz Wam o nim pisałam, ze mało co mnie nie doprowadził w 29 tyugodniu do porodu) co mi robił cytologię nic mi nie powiedziła ani nic w tej sprawie nie robił (leczenie itp).
Jestem normalnie w ciezkim szoku i :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Mam nadzięję, że skutków jego zaniedbania i bagatelizowania nie odczuję.
Tak więc wizytę u mojego lekarza mam w piątek i aż się boje co to będzie:-(

Mona mam nadzieje że będzie ok - będe myśleć o tobie w piątek - buziaki.
A do tego lekarza to naprawde niemam słów :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

ojjjoojjoj:szok: sypiemy sie dziewczeta:tak: ja dzisiaj bylam u gina no i dalej skurcze mam i dalej musze lezec:sick: no ale nie bede narzekala bo nie jedna z was ma wieksze problemy niz ja-musimy byc dzielne damy rade!!!:tak: :tak: :tak:

reklama
kurde zjadlam wlasnie galaretke z owocami i znowu mi niedobrze, to co ja mam delikatnego jesc?:-( a moze to dzidzius juz zaczal na zoladek naciskac co?

Do góry