reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

Wiecie co dziewczyny, rano jak bylam w kibelku podczas wycierania sie na papierze znalazl sie kawalek jakiegos dziwnego sluzu :szok: taki gdzies wielkosci okolo 1cmx2cm, bardzo gesty - jak kisiel, rozciagliwy i koloru przezroczysto-zoltawego.....A teraz znowu tylko troszke mniejszy....:szok: Kurcze mam nadzieje, ze to nie zaden czop......:szok: :no:

reklama
No Anetka jak nam wczoraj w szkole rodzenia o czopie mowili to wlasnie tak mial by wygladac, ale to jeszcze nie oznacza porodu. A kiedy masz wizyte u lekarza?

Jutro ide na samo USG, a do mojego gina dopiero w przyszly piatek......:confused:
Pocieszam sie ze to nie bylo w zaden sposob podbarwione krwia, wiec moze to nic jeszcze nie znaczy....

Witam w weekend,
zawsze mozesz zapytac pzy usg o ten sluz, moze cos ci wyjasni.
Mnie od kilku dni nie samowicie swedzi dol brzucha, nie moge normalnie wytrzymac... czy ktoras z was tez tak ma? Napoczatku swedzila mnie tylko z jendje strony. Pojawily sie tez male punkciki, ale mysle, ze to od niekontrolowanego drapania, a nie wysypka.

Mnie też raz tak mocno swędział(tydzień temu to było) to pomogło mi posmarowanie sobie brzuszka oliwką i tak wmasowywałam ją w brzunio długo i masowałam i pomogło.

Ostatnio się już cieszyłam, że niemam już zgagi ale to cudowne uczucie bez niej trwało tylko jakieś pare dni - bo znowu okropnie mnie męczy franca. Dzisiaj w nocy to nie mogłam spać przez zgage i nawet mleko nie pomagało :baffled: :-(

Dziewczyny, skora tak swedzi przez to ze sie rozciaga (stad KORAL wziely sie tam te twoje rozstepy...:-( ). No i wlasnie dobrze jest smarowac, bo nawilzona skora bardziej elastyczna jest....Mnie przez jakis czas to swedzialo naormalnie wszystko: rece, nogi, brzuch :szok: Pomogla zmiana balsamu i oliwka...:-)
Co do sluzu pani doktor powiedziala ze poki nie jest zabarwiony krwia to wszystko Ok :-)

reklama
mnie tez od kilku dni brzusio swedzi, a dzis bylismy u znajomych i ich syn tydzien temu przechodzil ospe , no i jak wrocilismy to teraz wszystko mnie swedzi ale to pewnie z wrazenia , bo chyba po 2-3 godzinach nie zarazilam sie od niego :confused:
poza tym jak bylam mala to mialam ospe wiec chyba nic mi nie grozi- co myslicie????

Do góry