reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

oj dziewczynki, cos sie obawiam ze teraz to dopiero nam sie zacznie z tym narzekaniem:szok:
ja dzis tez na zakupkach bylam, ale mnie krzyz boli, nawet pas nie pomaga, zanim doszlam z domu do parkingu to juz bylam bardzo zmeczona, senna i ledwo trzymalam kierownice,
a potem jak mierzylam ciuchy w sklepie to stwierdzilam ze wygladam tak juz beznadziejnie ze chocby i najdrozsza sukienka juz mi nie pomoze, i widze ze miesnie ud mi ´kompletnie zwiotczaly i tak sie jakby obsuwaja do kolan, fuuuuuu
mam ochote sie zaszyc gdzies w ukryciu zeby mnie juz nikt nie ogladal do porodu :-(

reklama
Ja tez sobie ponarzekam. Dzis w nocy nie wiem o ktorej godzinie obudzil mnie potforny bol brzuch okazalo sie ze tak chce mi sie siku ze ledwo dotoczylam sie do łazienki i bolalao jak siadalam na kibelek. Potem za to obudzil mnie bol lewego biodra bo spalam na zalecanej lewej stronie i nawet jak sie przekrecilam na prawo to bolalo.:-( Już nie wspomne ze co bym nie zjadla to mam zgage i pomaga tylko mleko lub herbatka miętowa ale tez tylko na chwilke.:-( Ale juz nie dlugo mniej niz 7 tygodni i zacząt sie bezsenne nocki:-D Papapa

to ja dla odmiany nie będę narzekać chociaż znalazło by się pare spraw...

dzięki ciązy głowa mnie nie boli:-) :-) :-) .
przed ciążą i na początku miałam takie migreny,że umierałam przez 3 dni
a do tego kłopoty z wysokim ciśnieniem (160/105)

a teraz jak ręką odjął:-) ...żadnej migrenki,nic!
a ciśnienie 90/50 - nic tylko spać, hihi

Hana ja mam podobnie jak ty tzn. przed ciążą częsty ból głowy w ciąży jeszcze ani razu :-) a ciśnienie to zawsze miałam i nadal mam niskie.
Wiecie co ostatnio już prawie niemam zgagi - jak mnie na holera męczyła od grudnia niemal codziennie tak teraz już prawie wcale, za to latam siusiu co chwile i juz mam normalnie dość tego budzenia się w nocy i latania do kibelka.

Plecy mnie jeszcze nie bolą nic a nic choćbym latała niewiem ile po sklepach czy na spacerki długie chodziła - jestem ciekawa kiedy zaczną mnie boleć.
Czasami złapie mnie skurcz łydki tylko.
Ach a ostatnio mam czasmi takie bóle jak na okres - tez tak macie :confused: dzisiaj się zapytam gina czy to normalne.

bol jak na @ zdarza mi sie czasem ale krotko, a najbardziej mnie teraz wnerwia jak mala napiera na pecherz i ciagle chce mi sie siku i leca 3 krople, normalnie jakbym zlapala wilka, nieznosze tego:wściekła/y:

Oj widze dziewczynki ze u wszystkich tak ciezko :baffled: :-( . I bole jak przy okresie i u mnie te skurcze. Pod koniec dnia to kregoslup tak boli, ze szkoda gadac - dobrze ze mi M codziennie masuje plecki....I ostatnio coraz gorzej mi sie oddycha, czasami mam takie odczucie jakbym miala balon z powietrzem w klatce piersiowej, normalnie taki rozrywajacy bol....:-(

Ja juz chce zeby to sie skonczylo.....:-( :-(

rano jak wstaje to czasem jeszcze wymiotuje i czesto gdzies do 11 jeszcze leze
nie chce mi sie nawet wychodzic na podworko.wieczorami to meczy mnie zgaga i mam uczucie ciezkich nog

reklama
a mnie lapie chorobsko i bede narzekac ! glowa mnie boliiiiiiiiiiiiiiii , goraco miiiiiii, ruszam sie jak slon:no: zjadlam kanapke wlasnie na sile i mi niedobrzeee,
jinka obiecywala ze moze dzidzius juz bedzie chcial wyjsc na swiat w 38 tygodniu, to by wyszlo ze jeszcze 6-7 tygodni....:sick: meki

Do góry