reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowe dolegliwości

oj dziewczynki, cos sie obawiam ze teraz to dopiero nam sie zacznie z tym narzekaniem:szok:
ja dzis tez na zakupkach bylam, ale mnie krzyz boli, nawet pas nie pomaga, zanim doszlam z domu do parkingu to juz bylam bardzo zmeczona, senna i ledwo trzymalam kierownice,
a potem jak mierzylam ciuchy w sklepie to stwierdzilam ze wygladam tak juz beznadziejnie ze chocby i najdrozsza sukienka juz mi nie pomoze, i widze ze miesnie ud mi ´kompletnie zwiotczaly i tak sie jakby obsuwaja do kolan, fuuuuuu
mam ochote sie zaszyc gdzies w ukryciu zeby mnie juz nikt nie ogladal do porodu :-(

reklama
Ja tez sobie ponarzekam. Dzis w nocy nie wiem o ktorej godzinie obudzil mnie potforny bol brzuch okazalo sie ze tak chce mi sie siku ze ledwo dotoczylam sie do łazienki i bolalao jak siadalam na kibelek. Potem za to obudzil mnie bol lewego biodra bo spalam na zalecanej lewej stronie i nawet jak sie przekrecilam na prawo to bolalo.:-( Już nie wspomne ze co bym nie zjadla to mam zgage i pomaga tylko mleko lub herbatka miętowa ale tez tylko na chwilke.:-( Ale juz nie dlugo mniej niz 7 tygodni i zacząt sie bezsenne nocki:-D Papapa

to ja dla odmiany nie będę narzekać chociaż znalazło by się pare spraw...

dzięki ciązy głowa mnie nie boli:-) :-) :-) .
przed ciążą i na początku miałam takie migreny,że umierałam przez 3 dni
a do tego kłopoty z wysokim ciśnieniem (160/105)

a teraz jak ręką odjął:-) ...żadnej migrenki,nic!
a ciśnienie 90/50 - nic tylko spać, hihi

Hana ja mam podobnie jak ty tzn. przed ciążą częsty ból głowy w ciąży jeszcze ani razu :-) a ciśnienie to zawsze miałam i nadal mam niskie.
Wiecie co ostatnio już prawie niemam zgagi - jak mnie na holera męczyła od grudnia niemal codziennie tak teraz już prawie wcale, za to latam siusiu co chwile i juz mam normalnie dość tego budzenia się w nocy i latania do kibelka.

Plecy mnie jeszcze nie bolą nic a nic choćbym latała niewiem ile po sklepach czy na spacerki długie chodziła - jestem ciekawa kiedy zaczną mnie boleć.
Czasami złapie mnie skurcz łydki tylko.
Ach a ostatnio mam czasmi takie bóle jak na okres - tez tak macie :confused: dzisiaj się zapytam gina czy to normalne.

bol jak na @ zdarza mi sie czasem ale krotko, a najbardziej mnie teraz wnerwia jak mala napiera na pecherz i ciagle chce mi sie siku i leca 3 krople, normalnie jakbym zlapala wilka, nieznosze tego:wściekła/y:

Oj widze dziewczynki ze u wszystkich tak ciezko :baffled: :-( . I bole jak przy okresie i u mnie te skurcze. Pod koniec dnia to kregoslup tak boli, ze szkoda gadac - dobrze ze mi M codziennie masuje plecki....I ostatnio coraz gorzej mi sie oddycha, czasami mam takie odczucie jakbym miala balon z powietrzem w klatce piersiowej, normalnie taki rozrywajacy bol....:-(

Ja juz chce zeby to sie skonczylo.....:-( :-(

rano jak wstaje to czasem jeszcze wymiotuje i czesto gdzies do 11 jeszcze leze
nie chce mi sie nawet wychodzic na podworko.wieczorami to meczy mnie zgaga i mam uczucie ciezkich nog

reklama
a mnie lapie chorobsko i bede narzekac ! glowa mnie boliiiiiiiiiiiiiiii , goraco miiiiiii, ruszam sie jak slon:no: zjadlam kanapke wlasnie na sile i mi niedobrzeee,
jinka obiecywala ze moze dzidzius juz bedzie chcial wyjsc na swiat w 38 tygodniu, to by wyszlo ze jeszcze 6-7 tygodni....:sick: meki

Do góry