reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

MONA - lekarz powiedzial mi odnosnie ruchow maluszka, ze jak sie bardzo stresuje, to mam obserwowac i liczyc te ruchy...tzn nalezy sie polozyc, zrelaksowac i liczyc w jakim czasie wystapi 10 ruchow maluszka (kopniec, przeciagniec, obrotow nawet delikatnych). No i to 10 musi wystapic w ciagu godziny (zazwyczaj jest o wiele wiecej ;-) ).
Moj maluszek to teraz tez kopie, ale nie tak czesto jak kiedys. Teraz to najczesciej sie zapiera, przeciaga jakby chcial poszerzyc swoj domek...:-D
Najsmieszniej to jest jak opiera sie i czuje go i na dole i u gory brzuszka...

Odnosnie hemoroidow to na szczescie nic nie zaobserwowalam.....i zeby tak pozostalo...:-)

reklama
Dzięki dziewczynki:happy: .
Dziś już jest lepiej, chyba przez dwa dni miał leniwca:-)
Ale jutro idę na usg 3D więc wszystko zobaczę i o wszystko wypytam. Kórcze juz nie moge się doczekac, a i troszkę się denerwuję ale wierzę, że wszystko jest o.k.

Dziewczynki czy wy nadal nie możecie spać ?? A w dodatQ znalejść sobie wyGodnej pozycji do snu?? Dziś w nocy myślałam że zwarjuje grr nie moGłam zasnać,ułozyć się wygodnie,co chwile wstawałam siusiu i wstałam szybko bo mi normalnie wszytsko drętwiało,bolało wszytsko :eek: Jakiś mam dziś koszmarny dzien chyba :baffled:

ja ze snem mam klopoty, ale powiedzialabym srednie, fakt, ze ciezko jest i sie ulozyc i budze sie dodatkowo na siusiu ze 2 razy przynajmniej, ale jakos nie meczy mnie to. Juz sie przyzwyczailam.
Meczy mnie za to bol kosci ogonowej (4 liter) , Juz nie wiem co z tym zrobic.
Jak to jest z tymi tuchami dziecka, u mnie nie ma takiej opcji zeby w ciagu godziny poczuc 10 ruchow, moja dzidzia chyba czesto spi. Rozmawialam o tym z lekarzem ostatnio, ze wlasnie wyczytalam na internecie o liczeniu ruchow i jak to jest, a on na to, ze teraz dzidzia jeszcze duzo spi i ze moze tak byc ze nie bede ich czula. Upewnial sie tylko czy napewno czuje ruchy codziennie. Martwic sie czy nie?

Nie ma się co martwić na siłe,jak ginek mówi że możesz nie czuć więc po co się zadręczać :-) Główka do góry :-)

Niczka nie martw się poprostu twoja dzidzia jest małym śpoiszkiem ale napewno jest jej dobrze w brzusiu mamusi:*
Jeżeli chodzi o spanie to ja ostatnio coraz częściej cierpie na bezsenność - przeważnie budze się tak o 4.00 rano na siusiu i już za nic nie moge zasnąć - dzisiaj np. też tak się obudziłam a teraz jestem troszke zmęczona. Niewiem dlaczego tak się dzieje, chyba za dużo o wszystkim rozmyślam - niewiem :confused:

Niczka - skoro lekarz mówi że nie ma powodu do zmartwień to się nie martw, zamartwianiem się dziecku nie pomożesz.

z tym snem to i jam mam problem, nie przesypiam nocy jak nie siusianie to leżeć nie moge bo niewygodnie albo głodna jakaś jestem:confused: jeszcze trochę i kwiecień może jakoś damy radę:-) trzymam kciuki za nas Wszystkie i za nasze dolegliwości ;-)

reklama
no ja tez od dluzszego czasu cierpie na bezssennosc zasypiam pozno 1-2 tez nie moge sobie znalesc miejsca z kazdym dniem coraz to ciezej tez co chwile latam siku i tak samo mam jak ty anula_88 ze tak jakbym dretwiala szczegolnie jak dluzszy czas leze na jednym boku to caly bok mi dretwieje i tez sie budze nie fajne uczucie ... ale coż jakos musimy dac sobie rade :) pozdrawiam goroco

Do góry