reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

Ja też tak czasami mam, ale to maluszek układa się na dole i pcha :-) czasami aż brzuś zaboli jak na miesiączke tak szaleje,albo czuje jak puka tak tam od środka dzifffne uczucie ...
Ale kochana jak to się powtórzy to nie lekceważ tego i skontaktuj się z ginkiem chociaż telefonicznie,albo idz wcześniej na wizyte,albo chociaż pojedz do szpitala żeby zobaczyli czy wszytsko ok bo każda z nas inaczej przechodzi ciąże a skurcze nie są bezpieczne zwłaszcza jak bolą :eek: nie ma co.... albo spróbuj wziąć no-spe i leżeć może będzie lepiej ....

reklama
dziewczynki tak jak wczesniej pisalam te skurcze podobno nie powinny czesto wystepowac. ja musze brac te cholerna nospę, po ktorej srednio sie czuje:baffled:. teraz jesli mam to sa one troche lzejsze

Lenorek ja myslam, ze u mnie juz jest dobrze, ale lekarz tez mi zalecil dalsze branie no spy forte. Wiec jest nas dwie.

anula dzieki za poradę:tak: a dziś w nocy to jakoś drętwiały mi ręce i mimo tego że biorę magnez to jakoś skurcze mnie nękają:-(

Nie ma za co :-) ...
Ja mam problem z innej bajki :eek: w sobote,niedziele i wczoraj-zawsze rano jak wstaje to pierwsze co ide do wc siczQ,i przez te dni zanim doszłam do wc to czułam jak leci mi po nogach,sprawdzilam biala husteczka i koloru ten wyciek jest przezroczystego:eek: a siczq to takie żółtawe,sprawdziłam husteczką bo papier mam kolorowy to nie byłoby widać,myślałam że moczu nie trzymam bo chce mi sie np tak bardzo siczQ po całej nocy ale jak przychodzi co do czego to okazuje się że wcale mi się tak bardzo nie chciało :sick: ... co o tym myślicie ?? wody ?? ehh sama już nie wiem ...wody jakby się sączyły to raczej przez cały dzień czy co ?? albo nie zauważyłam hmmm nie wiem :eek: ....

Ja po ostatniej wizycie odstawiłam fenoterol bo mój organizm się jednag do niego przyzwyczaic nie mógł i serducho mało co nie wyskakiwało po zazyciu tabletki, a ręce to trzęsy mi się jak nie powiem komu;-) i dzieciaczek tez taki niespokojny był.
Teraz biorę no-spę forte 4xpo pół tabletki i magnez 2xdziennie.
ANULA ja nie mam pojecia co to są za objawy ale nie za ciekawie ten Twój opis wygląda-moze ty kochaniutka zadzwoń albo idz do lekarza i mu o wszystkim opowiedz, kórcze myslę, ze nie ma co ryzykowac.

Hmmmm ANULA - nieciekawie wyglada mi ten Twoj opis...:baffled:
Mi tez pare razy wydawalo sie, ze jakos zbyt mokro mam i tez bylo to przezroczyste....troszke sie wystraszylam na poczatku, ale tak nie bylo caly dzien, wiec stwierdzilam ze niepotrzebnie panikuje...Tylko nie bylo tak mocno zeby mi po nogach cieklo....:no:

ANULA ja jeszcze cos takiego znalazłam bo pamietała,że gdzies o tym czytalam

sączenie się wód płodowych w ostatnim trymestrze
Mozna wykonac test samodzielnie w Polsce jest do nabycia w aptekach.
Takim domowym sposobem sprawdzenia, czy sa to wody plodowe, czy tez normalna wydzielina jest polozenie sie w lozku. Wtedy, jesli sa to wody plodowe, beda wyciekac mocno. W trakcie zmiany pozycji na stojaca badz siedzaca wyciek ustaje badz czesciowo ustaje. spowodowane jest to glowka dziecka, ktora zamyka otwor macicy na zasadzie korka.
Jekikolwiek wyciek wod wymaga natychmiastowego zgloszenia sie do lekarza. Wody powinny byc przezroczyste i bez zapachu. Zmiana koloru badz zapachu swiadczy o zatruciu ciazowym

DzięQje dziewczynki,jesteście przekochane,zobacze co będzie jutro rano... dowiedziałam sie też że jak się jest w ciąży to mięśnie są słabsze jak nie były ćwiczone i wogóle i maluszek poprostu naciska na pęcherz i można popuścić :eek: -taki informacje dostałam od znajomych ciężarówek... a jakby jutro było to samo to odrazu dzwonie do gina nie ma co ....

reklama
anula88 to ty dzwon do lekarza zeby sie nie zamartwiac niepotrzebnie:szok:

a u mnie dziewczynki jakos tak beznadziejnie, chyba mam spadek energi albo to juz ten czas, ostatni tryemestr, brzuch ciezszy, wogole brak entuzjalmu jakos, doly i deprecha i nie moge spac i wszystko w domu nie dziala kurcze na raz a to internet a to spluczka a to cos w kuchni i ta cholerna budowa za oknem mnie wykancza, a to klima nie dziala a to nerka boli a to glowa a to brzuch twardy, juz tak bardzo tesknie zeby mniec swoje cialo i emocjonalna rownowage z przed ciazy, ach, pocieszam sie ze jeszcze tylko 2 miechy, no i wiadomo sa dni lepsze i dni gorsze, moze jutro bedzie lepiej:dry: a i jeszcze maz znowu ma wyjechac, a do d. z takimi klimatami...

Do góry