reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wnda jest najlepszym rozwiązaniem w blokach dla mam z małymi dziećmi
moja kolezanka obecnie mieszka na 4 piętrze z małym bobaskiem

reklama
z michalem    wchodzilam na pierwsze pietro - nie bylo to zbyt problematyczne, ale teraz na drugie bylo by gorzej tym bardziej ze wejscie do klatki mam juz po sporych ztromych spodach :( wiec bede wchodzila przez garaz prosto do windy :)

moja koloezanka tez mieszka wysoko (3 pietro) - i ma termin na koniec lutego - bedezie musiala chyba wozek na dole zosatwic czy jakosc tak ...

a mi sie zaczyna ciezko chodzic no i z wstawaniem jest tez kipsko - ale latwiej mi wstac niz przekoziolkowac sie z boku na bok!!!! i cierpna mi nogi - magnez zaczynam brac
poza tym daje rade aaa i zeberka nadal bola

A my mamy fajną piwniczkę w naszym bloku, każde mieszkanie ma swoją "dziuple" i wielki korytarz. Piwnica ma bardzo dobre i bezpieczne zamknięcie. Wszyscy o to dbamy.
Dlatego wózek będziemy trzymać w korytarzu piwnicznym a gondolę będziemy wnosic i znosić do i z góry na 2 piętro. Sąsiedzi z 3 piętra tez tak robią, mimo, ze mają większe mieszkanie. Trzeba sobie jakoś radzić.

Dominiko pomyśl o jakichś ćwiczeniach na drętwiejace nogi, tak jak pisałam mi pomaga. Można bezpiecznie rozciągać noge, w pozycji półlezącej robić stopą kółka oraz tzw baletnica, tez w tej pozycji udawac,ze staje sie na palcach i na całej stopie. Nie wiem czy to zrozumiale napisałam. Z tym,ze "baletnicy" nie wolno robic jezeli ma sie problemy z zylakami (nie wiem dlaczego,ale pani tak mówiła).

A nam sie robi coraz ciasniej w łózku. musze przez sen czuwać, by mój małażonek nie zaczepil brzucha przy podciaganiu nóg. Najbezpieczniej jest pozycja na puzzelki, ale nie zawsze tak sie da!:)

Acha.Wczoraj Pani w szkole rodzenia mówiła, ze najlepiej w ostatnim miesiącu spać na boku przeciwnym do ruchów dzidzi. jezeli czujemy ruchy w lewym boku, to śpimy na prawym. To pomaga lepszemu ułożeniu się maleństwa w kanał rodny.

A wogóle to juz mam dość tych wiadomości, wczoraj było o porodzie, i już żałuję ze tyle wiem. Szkoda gadać, strach ma wielkie oczy:)

ja pamietam jak zobaczyłam po raz pierwszy zdjęcia w gazecie z prawdziwego porodu od razu ją wyrzuciłam w kąt i powiedzialam ze ja nie chce tego oglądac.
Dopiero po porodzie obejrzałam te obrazki
po co sie denerwowac

Witam, Moja Rybcia_21prosiła mnie abym was poinformował o tym iż znajduje się w szpitalu na patologi ciąży z podejrzeniem zapalenia nerek[/b]
Dziś cały dzień chodziła z bólem pleców i kręgosłupa,poszła o 14.30 dp lekarza a z tamtąd odrazu skierowali Ją do szpitala.

Wszystkie brzuchatki 3majcie się dobrze !!!!

ojej :o mam nadzieje, że się tam dobrze Rybcią zaopiekują i szybko dojdzie do siebie...

Mam nadzieję, że z Rybcią i dzidziusiem wszystko będzie dobrze, nawet nie mam pojęcia co w takiej sytuacji się robi i jak wygląda leczenie przy zapaleniu nerek u ciężarnej...

reklama
Usciskaj od nas Rybcie mocno!!! Musi byc dzielna!!! Trzymamy kciuki za Rybcie i za Dzidzie!!! I niech szybko do nas wraca, jeszcze z pelnym brzuszkiem!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry