- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
czarownica
Fanka BB :)
Rybcia wracaj do zdrowka trzymaj sie
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Rybcia wracaj do zdrówka!
Uroki ciąży - jestesmy na czestsze infekcje drog moczowych narazone. Nie nalezy trzymac moczu, ani tez ograniczac wypijanych płynów, bo wtedy mocz dluzej zalega i wieksze ryzyko wystapienia chorobska. Nic tylko latac co 5 min do kibelka
Uroki ciąży - jestesmy na czestsze infekcje drog moczowych narazone. Nie nalezy trzymac moczu, ani tez ograniczac wypijanych płynów, bo wtedy mocz dluzej zalega i wieksze ryzyko wystapienia chorobska. Nic tylko latac co 5 min do kibelka
Magdaleona
Hmmm jak tu latać co 5 minut jak mi Pani dr pozwoliła raz dziennie wstać z łóżka do kibelka... i tak się tego nie trzymam i wstaję jak czuję, że już dłużej nie utrzymam...
Klara 79
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na puchnące nogi i rece? Pytałam mojej gin ale ona stwierdziła,że to normalny stan i musze sie jakoś pomeczyć.Ale już nie mam siły czuję się jak balon, może to i normalne, sama nie wiem.
Jeśli macie jakies sprawdzone sposoby, to proszę o radę.
Pozdrawiam, pa
Jeśli macie jakies sprawdzone sposoby, to proszę o radę.
Pozdrawiam, pa
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Niestety puchnące ręce i nogi to norma w ciąży. Jedyna rada to ogranicz sól do minimum i staraj sie żeby od czasu do czasu Twoje nogi znalazły się wyzej serducha. Poleguj w ciągu dnia. jeśli obrzęki mijają po nocy to n ie jest tak źle, ale myślę, że nie ma powodów do obaw. Napewno nie możesz ograniczać płynów ale pamiętaj o częstych wizytach w toalecie żeby płyny nie zalegały. A kktóry to tydzień i kiedy rozwiązanie?
Magdaleona
Mi na bolące nogi pomaga LEKKI!!! masaż męża, opuchlizna też troszkę znika i czuję, że nogi mam lżejsze. Ale masaż musi być naprawdę bardzo delikatny - nie możesz odczuwać bólu
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Dobrze jest spać z lekko uniesionymi nogami (np. na jakiejs poduszcze) no i koniecznie na lewym boku (tutaj tętnica i nie ma problemu z uciskiem). Bo po prawej biegnie żyła i jak macica ją uciśnie, to wtedy krew z nóg może mieć problem z powrotem do serca.
reklama
dori
Ja niestety ze spaniem na lewym boku mam problem, bo malutka ma nóżki po lewej stronie i jak się położę na tym boku to urządza sobie maratonik, czuje opór i ćwiczy swoje nóżki. Udaje mi się to czasami w nocy jak już śpi i nie czuje że zmieniam pozycję. Zazwyczaj usypiam na boku prawym lub na plecach.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: