reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Miałam podobnie. Beta wysoka a tylko pecherzyk przy becie ponad 11tys. Beta była robiona razem z usg ale dopiero w następnym tygodniu był już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem.
Cześć dziewczyny jestem tutaj poraz pierwszy ale chciałam się z Wami podzielić. Staramy się z Mężem od 2 lat, akurat udało się, pojawiły się 2 kreseczki. Pierwsza betę zrobiłam 18.06 i wyszła 60.01 22.06 wyszła 772.3 i 25. 06 3595,80. Byłam u Lekarza 01.07 i okazało się, że mam tylko pecherzyk ciążowy, zmartwił Mnie lekarza ponieważ mówił, że na taką betę powinien być już zarodek i serduszko a nie ma nic. Kazał mi zrobić betę i wyszła 15000,00. Czy wy też tak milyscie? Kiedy Wam się pojawił zarodek? :( strasznie się martwię. Ostatnia miesiączkę miałam 27 mają.

reklama
Miałam podobnie. Beta wysoka a tylko pecherzyk przy becie ponad 11tys. Beta była robiona razem z usg ale dopiero w następnym tygodniu był już widoczny zarodek z bijącym serduszkiem.
A w którym tygodniu byłaś, że miałaś pecherzyk ciążowy a kiedy zarodek? Pojawił Ci się pecherzyk żółtkowy około 5 tygodnia?

A pamiętasz kiedy pojawił Ci się pecherzyk żółtkowy? Dzisiaj mam 5tyg+3 dni. Czytałam że on się pojawia około 5 tygodnia

Ja ci tu nie pomogę bo ja szłam do lekarza dopiero koło 7tc w każdej ciąży. Chciałam właśnie uniknąć tego co ty teraz przechodzisz. Szłam wtedy, gdy już był i zarodek i serduszko. (raz go nie było, i już wiedziałam, że skończy się to źle).
Wolałam iść później i mieć spokojna głowę.

reklama
Każda ciąża jest inna. Ze swojego doświadczenia wiem że najgorsze jest siedzenie w necie i czytanie. Ale wiadomo to jest od nas silniejsze. Staram sobie tłumaczyć że to akurat ode mnie jest niezależne. Ja początek ciąży trafiłam do szpitala z potężnym bólem brzucha ze wstępnym rozpoznaniem ciąży pozamacicznej. A kończę 15 tydzień. Wiem że to głupio zabrzmi bo sama jestem wierząca i niepraktykująca ale lekarz w szpitalu kazał mi się modlić i wymodliliśmy.
Ja mam 5+3 to może już być?

Do góry