reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młodsza ciąża ?

Ja miałam taką sytuację dwa miesiące temu. Poszłam na USG chyba w 5 tygodniu, babeczka nic nie znalazła a w systemie zapisała "oznak ciąży nie stwierdzono". Mieszkam w Irlandii, więc spanikowana poleciałam do polskiego ginekologa który po usg mówi "jak nie widać jak widać". Okazało się, że przy moich długich i nieregularnych cyklach owu była późno i bobas jest mniejszy.

reklama
Ja miałam taką sytuację dwa miesiące temu. Poszłam na USG chyba w 5 tygodniu, babeczka nic nie znalazła a w systemie zapisała "oznak ciąży nie stwierdzono". Mieszkam w Irlandii, więc spanikowana poleciałam do polskiego ginekologa który po usg mówi "jak nie widać jak widać". Okazało się, że przy moich długich i nieregularnych cyklach owu była późno i bobas jest mniejszy.
O oby u mnie tez tak było 😊 ale nie wytrzymałam i umówiłam się do innego lekarza na wtorek, to będzie tydzień po ostatniej wizycie mam nadzieje ze mnie uspokoi.

Ja tak miałam. Po teście ciazowym w 10dpo wiedziałam że nic się nie przesunelo. Od początku coś było nie tak I mimo że serduszko się pojawiło to ciaza obumarla w 10tc. Jeśli nie wiesz kiedy miałaś owu a cień miałaś w 30dc to zakładając że to było 10dpo to cykl powinien mieć 34dni. Ale mogło się też zagniezdzic 12dpo więc 14dpo był pozytyw tak więc u Ciebie spokojnie może być młodszy zarodek. Zrób betę 2x z rzedu co 48h. Przyrost Ci dużo powie.

Ja tak miałam. Po teście ciazowym w 10dpo wiedziałam że nic się nie przesunelo. Od początku coś było nie tak I mimo że serduszko się pojawiło to ciaza obumarla w 10tc. Jeśli nie wiesz kiedy miałaś owu a cień miałaś w 30dc to zakładając że to było 10dpo to cykl powinien mieć 34dni. Ale mogło się też zagniezdzic 12dpo więc 14dpo był pozytyw tak więc u Ciebie spokojnie może być młodszy zarodek. Zrób betę 2x z rzedu co 48h. Przyrost Ci dużo powie.
W zasadzie dokładnie policzyłam i cień cienia pojawił się w 34 dniu cyklu. Rozumiem ze na teście zaczyna być coś widać 10 dni po zapłodnieniu ?

Dziewczyny dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Chciałam tylko dać znać ze byłam u lekarza i widziałam bijące serduszko😉🥰

reklama
Hej dziewczyny!
Ja w pierwszej ciąży OM 7.9.2019, słabiutka druga kreska 8.10.2019, a na wizycie 18.10.2019 widziałam bijące serduszko.
Teraz znów jestem w ciąży, po poprzedniej miałam aż jedną miesiączkę 19.04.2021, test 25.05 bardzo wyraźna kreska, ale na wizycie w 5tc+2 wg OM pęcherzyk 3mm, w 6tc+2 zaczęłam plamić na brązowo -> szpital. Tam na USG: GS 6,5mm, YS 2,5mm, bHCG 17878, ale brak elementów płodu. Luteina i do domu.

W pierwszej ciąży nie raz słyszałam że jest około tydzień młodsza, wiec teraz skoro krecha była tak wyraźna byłam pewna, że będzie serduszko, a tu nic. Beta odpowiednia dla 6tc, pęcherzyk dla mniej niż 5tc. Dobrze ze jest chociaż pęcherzyk żółtkowy. Strasznie się martwię, że jest coś nie tak, a przez luteine się tylko to trzyma :( W piątek mam wizytę, nie chciałam wcześniej, bo teraz wiem że jak nie będzie serduszka to lipa, ale jak tu wytrzymać do piątku

Do góry