reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Ludzik, młodsza tak śpi i później nie daje mi spać. W nocy na rozmowy ją bierze.

Miss, na razie nie staramy się. Nie mam głowy do do tego. Czasami myślę o tym, że w sierpniu miałam rodzić, a zaraz rok od straty. Co do dzieci, to co i rusz kaszel i katar. Musiałam odwołać wizytę wczorajszą u logopedy i przeniosła mi babka na 26.11. 6.11 mamy ortopede i martwię się trochę. Opowiadaj co u Ciebie.

Wie może któraś z Was co z mychunia?

Pozdrawiam.

reklama
Ludziku, szkoda ze nie mam okazji wziąć udziału w Twoich warsztatach :tak:

Malusiolka, przykro mi z powodu tylu nerwów i stresu. No tak jest, ze czasami nie warto komuś pomagać.
misi (jesli moge skrócić) ja jak mnie choroba brała w ciązy to kupowałam po prostu syropy dla dzieci :tak:Np Lipomal jest na przeziębienie. Bo te Prenaleny dla kobiec w ciąży to bardzo drogie, a skład ten sam praktycznie. Zdrówka!

Kurcze, tfu tfu zeby nie zapeszyć, ale udało mi się od rana wszystko zrobić! Obiad , posprzątać, pranie, wypicowac się itp itd :-):-)

Miss ani to ani to:) jestem rehabilitantem, i w szkole rodzenia w której prowadzę zajęcia z masażu shantala byłam na chustach:) a w tej samej szkole rodzenia chodziliśmy na zajęcia przed porodem:) Tam był taki skrót myślowych:):):)

Malus
O to taki okres gryypowy paskudny. Zdrowka dla dziewczynek! No strate sie pamieta... w listopadzie 12 tego antos by mial 5 latek.... :-( a jednak nadal zdarza mi sie plakac nocami jak mysle o nim i o tym jak tesknie... ale mam przynajmniej aniolka stroza na ggorze ktory czuwa nad moim Jasiem i nad nowa fasolka. I tego sie trzymaj malus ze jest teraz aniolek stroz nad wami i bedzie sie wami opiekowal! Pamietam jak moj tata na pogzebie mi powiedzial: nie placz on jest teraz wsrod aniolkow... jest mu tam dobrze. No i znow wyje.... toniestety takoe przezycie bardzo bolesne dla nas mam... ale dobra juz nie smuce. Fajnie ze ciagle zagladasz :-) a co do mychuni to pisala na staraczkach ze zmniejszyli jej mg i lutke i ma pozwolenie na rodzenie :-) ale mlody jeszcze siedzi :-)

Agamemnon
Lipal mowisz? Hmm ja to w ogole sie boje brac cokolwiek i raczej sie uciekam do dompwych sposobow. Boje sie panicznie przeziebienia w ciazy ....

Ludzik
Aaaaaa widzisz nie zajarzylam ;-) a co to ten masaz shantala??

generalnie nie wiem:) ale tam zajęcia chyba są kierowane tylko do uczestników szkoły rodzenia, a dla nich na pewno wszystkie warsztaty są bezpłatne:)

Ale fajnie:-) a ty skonczylas fizjoterapie? Z jakas konkretna specjalizacja na dzieci? Mi sie mimo wieku marza studia poloznicze lub pielegniarskie ale nie wiem czy dziennie dam rade. Albo ewentualnie zaocznie fizykoterapia lub ratownictwo medyczne. Zobaczymy co los da po porodzie ;-)

Miss normalnie kończy się ogólną rehabilitację, a potem robi się mega kosztowne kurs,. które Cię specjalizują, ja pracuję z takimi starszymi dziećmi, a masaż Shantala to taka fantazja moja:)

reklama
Ludzik - to Twoje dziecię będzie super mieć z masażami :)

A ja leżę z gorącą butelką między nogami ;) Czekam za wynikami swojego i małego moczu.
U mnie, nosz kurczaki, też coś się święci - mocz śmierdzi okropnie, od wieczora raz jedna raz druga nerka pobolewa, cewka szczypie i ciśnie mnie na siusiu. Wcinam zurawinke i czekam na wizytę o 16. A o 15:40 mamy USG bioderek Adrianka.

Do góry