reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon
Musze pomyslec o tym za wczasu bo po co sie znow meczyc tak i tak.

Matko moja gardlo! Jak ja pojde do oracy z katarem i bolem gardla jak ja glosem pracuje i to jeszcze 12 stka bbbrrr
O wlasnie zauwazylam ze post ktory sie nie dodal i napisalam nowy wlasnie tam jest o_O

Ostatnia edycja:
reklama
Pisałam Wam posta ale chyba zapomniałam wysłać :zawstydzona/y: byłam na zdjęciu szwów naczekałam się 2 h po czm pani obejrzała i stwierdziła że za wcześnie przyszłam bo w jednym miejscu nie jest dobrze zagojone, a tak naprawdę to nic a nic mi to nie doskwiera, pojechałam do pracy zgłosić macierzyński, odebrałam młoda i na zakupy a moje dziecie spało jak zaklęte i tylko jedno karmienie przegapiłam :szok: no to w nocy będzie czad :baffled:

Gosiu - witajcie w domu, ja nawet z smsami nie jestem na bieżąco :sorry:

....mój odpukać spi i spi, zjadł o 11.30 spał do 15.30 zjadł i spi do teraz
a czuje się naprawdę super, pomimo tych 5 dni w szpitalu, po pierwszym porodzie tak po 2-3 tyg. doszłam do siebie ale wtedy byłam nacięta, i też z karmieniem nie poszło tak szybko
co do szwów mam rozpuszczalne

Iwo - a jak mała je?

a i waga małego będzie chyba szła tak szalenie jak z córka urodził się z 3340 spadł w środę do 3060 a dziś już 3200:cool: (ważyli w szpitalu) teraz go zważę pewnie na patronażu

Miss - na zajęciach w SR gin mówił nam, że jeśli raz miało się cc, to można na życzenie rodzić znowu przez cc. Musialabys sie dowiedziec.

Goska - słodziaczek :)

MamaTomeczka - odezwij się, bo ja się martwię. Jak łepetynka?

Mocz Adiego poszedł na posiew, choć bakterii nie było. Są leukocyty, stąd podejrzenie infekcji. Nie znam się. W poniedziałek będą wyniki. Jeśli coś wyjdzie, to szpital. Ja to mam wrażenie, że ta lekarka przesadza.
A jeśli chodzi o mnie, to mam zapalenie pęcherza. Lekarz
nie chce dawać silniejszych leków, bo karmię, więc póki co Furagin i Urosept. W moczu b.liczne bakterie, b.liczne moczany (cokolwiek to jest), dużo leukocytów, erytrocyty. I mam jeść zurawine i pic duzo wody.
Byliśmy na USG bioderek. Taśmówka niezła, jak na hali. Jeszcze nie ubraliśmy młodego, a już lekarz wołał następnych. Ale jest ok :)

Cyntia
Powaznie? Musze sie dowiedziec. Choc wiem ze lekarze nie chca robic cc tylko wola miec mniej roboty niestety ...
Ja na infekcji pecherza procz zurawiny pilam wode z duza iloscia cytryny. Bardzo pomoglo tylko nie wiem jak z karmieniem i duuza iloscia cytryny o_O dobrze ze bioderka ok :-)

Ja tez czekam na mametomeczka wczoraj to tak groznie brzmialo. Mam nadzieje ze wszystko ok.

Cyntia też mam wrażenie, że przesadza ta wasza lekarka, ale z drugiej strony chyba lepiej żeby przesadzała niż zlewała. A Ty trzymaj się z tym swoim zapaleniem pęcherza. Oby Cię te "lekkie" leki postawiły, co byś nie musiała na jakiś czas odstawiać młodego od piersi.
A ta Wasza lekarka to z serii tych młodych czy raczej już doświadczona??

Gośka słodziak i chyba mamy takie same ładne kombinezoniki:) Gośka to dobrze, że młody przybiera na wadze:) przynajmniej nie będą Ci kazali go wybudzać na jedzenie:)

No my we wtorek na bioderka i też słyszałam, że to masówka, ale zobaczymy czy u nas w przychodni też.

Iwo to super, że samopoczucie pozwala działać:) oby tak dalej:)

Miss uda Ci się załatwić cesarkę, w końcu jak na moje to masz wskazania do tego zabiegu. Chociaż ja tak panicznie bałam się, że mogę mieć CC, chyba bardziej bałam się bólu pooperacyjnego niż bólu porodowego:) ale to moja chora psychika:)

Dziś jest cały czas M i to on teraz bawi się w usypianie, walkę z czkawką i ja mam trochę oddechu:) po tygodniu ciągłej opieki mam prawo poleniuchować:) jak byłam na warsztatach tez sobie poradzili, a i M po raz pierwszy jechał z małą sam autem i mówi, że nie było źle. Trochę pokrzyczała, po czym zasnęła, a M bał się, że coś jej się stało, że nie płacze:)

Warsztaty udane, kontakt z dorosłymi zaliczony:) Oj jak mi tego brakuje codziennie, ale z małą też jest fajnie:)

Ludzik
Bardzo bym chciala ale z doswiadczenia wiem jak lekarze reaguja jak kobieta chce cc... ze boi sie bolu i idzie na latwizne. Zamierzam wyoytac swojego gina. Rzeczywiscie na forum pisza o tym ze niby mozna ale sama nie wiem nie znalazlam zadnej regulacji prawnej nigdzie. Ale mnie to mocno zaintrygowalo. Dobrze ze m ci pomaga ja sie boje jak bedzie z moim narazie mnie mega wku....a bo siedzi w lozku zre chiosy i chrupie tak ze mi w mozgu chrupie i skreca w srodku:-/x-:)-! Jeszcze ciamka. Zaraz pojde na dol i bede czekac godzine az je zezre wszystkie aaggrr. A jak mu cos powiem to zaraz bedzie ze sie czepiam...

Co do przewrazliwionych lekarek. Mialam taka jedna we wro i boze uchowaj!! Przeszla sama siebie. Mowilam ze js ciagle choruje wyslala go na badania i do jednego szpitala do neurologa chyba nie pamietam w klinice gdzie lecza dzieci z wodoglowiem i niedorowinuete. Poszlismy tam i jaj te plogi zaczely mi ogladac jaska opisywac ze ma chyba wodoglowie nie wytrzymalam nagadalam im i wyszlam z mezem taka wkur.. a ze nie macie pojecia. Poszlam do tamtej lekarki i Zrobilam jej afere ze co ona sobie mysli!:-/ myslalam ze wybuchne. A ona piz..a ze jak nie bede chciala leczyc uposledzonego dziecka to poniose kobsekwencje. Pokazalam jej srodkowy palec i powiedzialam ze jest smieszna. Nigdy wiecej tam nie wrocilam. Chora idiotka. Bylam taka wsciekla... az mi emocje wrocily... jasko oczywiscie zdrowy. Masakra to byla jakas. Sie rozpisalam. Sorry

Miss, ja miałam drugą cesarkę właśnie ze względu na pierwszą. rodziłam we Wrocławiu na Kamieńskiego. Tam przynajmniej jest tak że pytają czy wyrażasz zgodę na poród naturalny po cc. Jak nie to robią cesarkę bez problemu. w wypisie mam wpisane, stan po cc, brak zgody na poród siłami natury. Ginekolog mó wypisał mi skierowanie na cc i pojechałam sie tak zapisać na konkretny termin i wszystko poszło zgodnie z planem. A gdzie Ty byś chciał rodzić?

Agniecha
Dajesz mi nadzieje coraz wieksza :-) moj gin na chalbinskiego pracuje. Ciekawa jestemczy sie zgodzi z tym i mi da w razie w skierowanie na cc. Nie musialabym sie spuszczac u kardiologa.Tak bym chciala wlasnie ustalic date narodzin i isc bez stresu. Ja dobrze zniosla stan po cc gorzej w trakcie sn. I nie usmiecha mi sie jeszcze raz przez to przechodzic. Ale zazdroszcze dziewczyna ktpre na spokojnie rodza naturalnie. A pierwsza cc mialam na dyrekcyjnej jeszcze. A powiedz mi jak sie czulas po drugiej cc? Gorzej niz po pierwszej? Bo niby czytalam ze wieksze prawdopodobienstwo jest powiklan.

Hmm kurcze ja nawet sobie nie zdawalam z tego sprawy ze tak mozna. Dzieki dziewczyny za oswiecenie :-)

Mamatomeczka
Dobrze ze u ciebie wszyatko w porzadku:-)nakarm malutka i wypoczywaj :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane
Przepraszam ale nie nadrobie. Mam taki sajgon ze nie ogarniam...
Gosiu gratuluje przystojniaka;) moj drugi porod tez byl mega szybki i mega bolacy;) ale szybko sie zapomina bol a pamiega co najwazniejsze;)
Ciekawe co teraz mnie czeka. Mam nadzieje ze wszystko bedIe dobrze . Niestety tyle niewiadomych jeszcze przed nami... Nawet sama ciaza mamy obserwowac ewentualna arytmie mozliwe wielowedzie i wiele innych. Ale staram sie myslec pozytywnie

Do góry