reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cyntia moje gratulacje !Piekny synuś.

Gosia no nie pogadasz widac zmiane w twoim brzuszku :-)

Dziewczyny jestem tak zalatana dzis ze nie mam jak odpisac kazdej, przepraszam. Jutro nadrobie.

Mikego wieczoru!

reklama
Cyntia gratulacje:) szybkiego powrotu do domu:) Niech Adrianek rośnie zdrowo:) Adrianku witaj na świecie:)

Moja mała śpi cały dzień i jednak ją wybudzaliśmy do jedzenia:) bo mi piersi by wyleciały w powietrze, a nie chciałam wszystkiego odciągać laktatorem, bo potem nie będzie chciała piersi. Adrianek śliczny:)

Gośka, ale Ci piłka wyskoczyła:) i rzeczywiście wydaje mi się niżej, ale to pojęcie wysoko nisko jest zgubne, bo dużo osób mówiło w sb, ale wysoki brzuch, a ja w pn rano tuliłam Zośkę:)

Iwo maluch zawsze może pupę bardziej lub mniej wypiąć i stąd może te różnice??:) nie denerwuj się:) Ważne, że maluch się rusza :)

Ja dziś idę szybciej spać, bo powoli całotygodniowe "twardzielstwo" wychodzi mi bokiem i mam co raz mniej energii, a w ogóle szew jeden mnie ciągnie i już się nie mogę doczekać ich zdjęcia:wściekła/y::wściekła/y:

No spoko tez kiedys szukalam wypozyczalni ale w koncu kupilam tego canpola.

A my dalej mamy problem z jedzeniem. Mala co ktores karmienie mega sie prezy. Daje jej to kropelmi na kolke co lekarka dala, ale wydaje mi sie, ze po nich jest gorzej. I to nie chodzi o moje mleko, bo mm jak je z butli, to tak samo jest. Kurde martwie sie, ze przez to malo zjada. Widze, ze chce jeszcze, ale nie moze bo ja coa kreci w tym brzuszku. Nie wiem co robic, czy pojsc do innego lekarza..

Cyntia gratulacje!!!

Ostatnia edycja:
Cyntia - dzielna mamusia jesteś! Adrianku witamy na świecie!

Ludzik - piękny suwaczek. Nie musisz być twardzielką spij ile dasz radę!

cyntia gratulacje :) Adrian, a Ty się szykuj z tatą na piłkę :-D :* buziaki dla Was i szybkiego wyjścia do domku :) no i czekamy na więcej zdjęć :)

grzanka
qrcze nie wiem, co Ci poradzić... ja bym chyba poszła do pediatry, choć oni często bagatelizują sprawę takiego prężenia... jest taki syrop debridat na usprawnienie motoryki jelit, Gabryś to dostawał i sobie chwaliłam, ale wiem też, że nie u wszystkich dzieciaczków pomaga... z tym, że on jest na receptę... Grześ też się pręży przy jedzeniu, ale nie tak bardzo i wolno bo wolno, ale wypija mleko... no i nie płacze przy tym tylko trochę wierci i wygina...

Bo właśnie tak się zachowywał przy jedzeniu... nawet przy lekarce go nakarmiłam i ona przyłożyła mu słuchawkę do brzucha i stwierdziła, że się mu tam kotłuje i mu to zapisała... Grześ tego nie bierze...

edit:............................
a u Grzesia z kolei jak jadł jeszcze z piersi, to takie wyginanie było spowodowane, że za szybko i za dużo mleka mu wypływało - nie nadążał łykać, łykał powietrze i miał kolkę przez to. Tak było przy lewej piersi, bo mi z niej więcej i mocniej leci mleko, przy prawej było ok... on jest z ciumkaczy i lubi pić powoli :) nie pomagało nawet odciągnięcie trochę mleka, bo akurat ta lewa to jest taka sikająca ;) stąd chyba przestał jeść z piersi :/

Ostatnia edycja:
reklama
MamoTomeczkaiAni to dobrze, że się udało:) poczekaj z tym mordowaniem, zaraz zasną ( mam nadzieję, że Ania też ) i wtedy zobaczysz, że są kochani:)

Agamemnon no właśnie się zastanawiałam czy ja gdzieś zdjęcie Błażeja przegapiłam czy nie dodałaś - czekamy:)

A Zośka się nie pręży, ale generalnie ma problem chwycić pierś i się wkurza i się nakręca, a potem ja się stresuje, że ona się stresuje i tak w kółko:) a to karmienie piersią nie jest najprostsze:) ale mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej.

Właśnie z M zaplanowaliśmy, że ja jutro na jakąś godzinkę wyjdę do sklepu, a on zostanie z Zośką:) zobaczymy czy mi się uda, bo mam przeświadczenie, że nie mogę jej zostawić beze mnie:) ale muszę z tym powalczyć, bo M zajmuje się nią lepiej chyba niż ja:p:)

Po prysznicu odzyskałam trochę energii - poczekam aż mała się obudzi i dopiero pójdę spać, a to powinno być za moment:)

spokojnej nocy wszystkim:)

Do góry