reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
a moje dziecko znowu śpi... a ja się denerwuję, że śpi za dużo i może coś jest nie tak... oj panikara ze mnie:)

oj Cyntia szczęściara z tym ZZO:) - chociaż ja na swój poród nie narzekam, bo bym grzeszyła:)

Suselku nie rodziłam w szpitalu jakimś ekstra, ale parę lat temu wyremontowali go i ma taką opinię, że personel jest tam z powołania i ja to potwierdzam:) a łóżka rzeczywiście da się "łamać" i można wtedy kucać, klękać na tym łóżku:) rodzić już trzeba niestety w normalnej pozycji bo ktg i w ogóle, ale mi akurat do parcia było dobrze w tej "normalnej" leżącej pozycji:)

A po tym jak moja mała wczoraj opróżniła dwie piersi wysłałam dzisiaj M po mleko, bo ona może apetyt mieć coraz większy a moje cyce mogą nie nadążyć i lepiej żeby jakieś sztuczne mleko w domu było:)

cyntia :-D:-D:-D pewnie Adrianek już jest :-D :* :* :*

agamemnon ja też generalnie polecam medelę szpitalną (lactina electric plus)... to zależy, jak chcesz karmić, bo jak ściągać okazjonalnie, to ok, ale jak tak jak ja - zawodowo - to medela góruje... mam porównanie z canpolem... teraz ściągam 4 razy dziennie obie piersi na raz i jest git, już prawie 2mce tak jedziemy ;) fakt, że ze mnie nigdy się mleko litrami nie lało, może przy dużej produkcji zwykły laktator wystarczy - u mnie się średni sprawdził...

ludzik nie martw się, że śpi tyle, Grześ też tak spał, ale w ciągu miesiąca zmieniło się - teraz super śpi w nocy za to w dzień jak zając :cool2:

watpliwosci to przyszły tydzień jest Wasz :*

grzanka nie, u nas jest kilka wypożyczalni laktatorów, to prowadzą osoby prywatne :) poniekąd w jakiś sposób związane z tematem, np. doradcy laktacyjni :) biznes niezły, bo laktatory rozchodzą się jak świeże bułeczki, a ruch jest nawet w niedziele :)

4zł/dobę :) więc analizując ceny mm, to wcale nie wychodzi jakoś dramatycznie :) wcześniej było 5zł/dobę, ale wtedy wypożyczaliśmy sporadycznie na rozkręcenie, a teraz mamy już rabat ;) ale naprawdę różnica jest przeogromna - przynajmniej u mnie :happy2: tak się jakoś wkręciłam w to ściąganie, że nie wiem, kiedy powiedzieć dość... :sorry2:

reklama
hej!
Juz się witam z domu! :-) Jezu, jak mi dobrze.....pierwsze co to prysznic i normalnie jak młoda bogini :-)
Błażej śpi, Hubert dokazuje :baffled: Strasznie chce zwrócić na siebie uwagę ale w głupawe sposoby więc mu się troche obrywa. Nie wiem dlaczego, skoro w sumie B jedynie poświęca się czas dając jeść i przebierając. Juz się spytałam H czy moze tez chce butle z mlekiem. Ech myślałam ze jednak te 6 lat zobowiązuje jakoś do rozsądniejszego myślenia. Oby! Oby! mu przeszło.
Co do laktatora to mężu zajechał do sklepu i mam canpola. Nie mam porównania ale jest ok :tak:Przynajmniej wiem ile teraz mam mleka, sciągnełam z obu piersi 30ml więc szału nie ma ale B zjadł dorobionego 30ml więc suma summarum jest okej te 60ml :tak:Nie wiem co jako czas będę ściagać ale też wydaje mi się ze tak ze 4 razy dziennie, może 3 - zależy od cyców.

Ciekawa jestem jak tam Cyntia :happy2:

Do góry