reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cytnia - i dotrwałeś szczęśliwie do terminu ;-) POWODZENIA!!

Agamemnon - ja przy córce miałam ręczny avanta (odciągałam okazjonalnie) a teraz wiem ze będzie częściej używany wiec kupiłam Medela mini (ma duży plus działa na baterie tez wiec można odciągnąć gdziekolwiek nie będąc na kablu) i fajnie ssie :szok:

Iwo - ja gwiazdę też zlewam, ale już fotki tam nie wrzucę i nie napisze nic o sobie tak prywatnie

reklama
Cyntia trzymaj się i generalnie pamiętaj o tym, że jak masz dobre położne, to jak będziesz oddychać tak jak one każą to jest lepiej :) a na bóle krzyża poproś albo termofor, albo mąż niech robi Ci zimne okłady:) zależy z czym będziesz się lepiej czuła:)

u nas na porodówce grało radio i nie było aż tak słychać tych krzyczących - ja trochę też krzyczałam, ale mi mówiły "Kasia nie krzycz, jak nie będziesz krzyczeć to kolejny skurcz i będzie Zosia" i w sumie po dwóch takich akcjach była Zosia:) :) nie wiem jak działa prysznic, bo ja nie zdążyłam, piłki też:) ale wiem, że pójście do toalety działa cuda:) to w sumie kucanie i możesz też sobie na czworaka poklęczeć, u nas były takie łóżka, że położna mi zmieniała, łamała je co by łóżko pomagało mi być w pozycji przeciwbólowej:)

OJ mam nadzieję, że Cyntii pójdzie szybko:) to co ja zaczęłam tydzień pracujący Cyntia go kończy:)

Moja mała zasnęła dziś o 24, wcześniej też spała, ale my jeszcze nie, więc zasnęliśmy z nią i obudziła się o 3.40 (godzinę ją karmiłam, opróżniła obie piersi), po małych przebojach zasnęła o 5.30 i teraz dalej śpi:) ja wyspana jestem już więc mam czas na forum:)

Iwo ważne, że w urzędzie pozytywnie z tym mandatem, a nie od razu maksymalny:)

A do tego żeby nie panikować i nie sprawdzać czy oddycha jednak ten monitor oddechu ( Aniołek) jest cudny:) śpię spokojnie:) dlatego lubię, jak śpi w łóżeczku bo wtedy wiem, że jakby co to mi zawyje:) Wyje prawie za każdym razem jak zabieram Zośkę z łóżeczka, bo zapominam wyłączyć:)

Iwo pomaga, przez te problemy martwi się razem ze mną i jak wraca z pracy i widzi, że ja już padam ze zmęczenia to sam bierze małą, Nadię zagaduje i daje mi odetchnąć.

Ludzik - Gratuluję śliczna córcia, a fakt, że chemię w szpitalach to mają taką kiepską...

Susełku super, przegapiłam fakt, że masz swojego fasolka, przepraszam :( Ale teraz nadrabiam i cieszę się bardzo, bardzo ;* dziękuję mam nadzieję, że się poprawi w końcu wszystko. Karta ciąży to książeczka gdzie lekarz wpisuje badania, pomiary i ważne info o Tobie i ciąży :)

Julia wykres ładny, trzymam kciuki :)

watpliwosci trzymam kciuki :) pamiętaj, kto się ch... urodził, kanarkiem nie umrze ;)

Phoebe waży tylko 5140g, a powinna ponoć ok 6 kg ;/ u nas też tak z tym spaniem na spacerze, że się uda lub nie...

mamaTom też myślę, że mleko, ale jak proszę lekarzy o mieszankę aminokwasową to kręcą nosem i wolą 50 badań zrobić i męczyć dziecko niż iść po najniższej ścieżce oporu...

Babka taka se .. starsza i gadala po co sie juz staramy ble ble ..

A jak o badanie chodzi to na prawym jajniku pecherzyk 17 mm
zalecila przez weekend celibat a pon,wt,sr serduszka .
Przynioslam ze soba trzy wykresy oje tempki i powiedziala ze jej zdaniem jest wszystko ok . Mowi ze owulacja na pewno jest ze wykresy ladne ksiazkowe .
Tarczyca super, prolaktyna tez ok.
Jak mnie zbadala to powiedziala ze tez wszystko w porzadku macica dobrze umiejscowiona owulka mowila ze na stowe bedzie.miedzy pon-sr.
Kazala mi nie robic testow zadnych nie myslec ..

Gdyby do slubu nie wyszlo to po mamy przyjsc i wtedy zaczniemy szukac co jest nie tak . W niemczech tylko malzenstwa uwazaja i wtedy z tego co zrozumialam nie trzeba placic za badania ..
Kazala mi mocz oddac i zrobia badania bo stwierdzila ze moga byc jakies bakterie ktore tez moga ciaze hamowac ..
progesteronu nie zalecila ale sama sobie zbadam ..

To w sunie na tyle ..

a ja się wczoraj zaś wkurzyłam
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif
ta babka co mieszkała w tym domu po ciotce miała się nią opiekować za przysłowiową kromkę chleba, a nie robiła dosłownie nic
wczoraj teściu do niej pisze żeby się wymeldowała, to małpa odpisała, że zrobi to jak się rozliczą za opiekę nad ciotką
a mieszkała tam przez 10 lat za darmo, bo wszystkie rachunki płaciła ciotka
na szczęście przepisy się zmieniły i właściciel może bez zgody lokatora go wymeldować
1zIggET8dLQXapoHBAA7

ludzik
a jaki masz monitor oddechu? bo ja własnie myślę nad kupnem :tak:

Cyntia
i jak?

watpliwosci3 - czyli wynika z tego że wszystko siedzi w głowie...., ale może być też tak że ta Pani gin. nie przejęła się ze względu na Twój młody wiek

widze ze wszystkie polecacie poduszke! musze jej tu poszukac bo jednak chyba za duza na transportowanie tutaj.

julia ja zapraszam! benfica tez mowila ze ma ochote przyjechac, to wpadajcie razem ;-) tu jest ogolnie drogo, ale z tego co slyszalam to hotele sa w roznych przedzialach cenowych. najlepiej podobno cos znalezc na booking.com, ale ja nigdy nie szukalam. a najbardziej popularne tutaj sa jednak te pieciogwiazdkowe :sorry2: a te zjezdzalnie to w aquaparku, ale nie przy hotelu, takim zwyjlym dla wszystkich :-)

Cyntia, marchew ale mi zrobilyscie ochote na sok ze sliwek, a tu nie ma :-(

Cyntia dzieki! przyzwyczajona, ale lubie tu mieszkac :tak: OOOO!!! co ja czytam!!! wody? a juz mialam pisac ze nic sie nie dzieje!!! &&&&&&& :-):-) tak piszesz spokojnie, ze musi byc nie tak zle, a ze znieczuleniem to juz w ogole mam nadzieje ze latwo pojdzie :-)

Ludzik jak opowiadasz to chyba w fajnym miejscu rodzilas. profesjonalne lozko, pomocne polozne... super!

watpliwosci niby troche Ci pomogla ta gin, ale szkoda ze wiecej badan dopiero po slubie. a kiedy slub? i mnie by odrzucil ten tekst, ze za szybko na starania.

Wątpliwości - nie powinna komentować waszego wyboru, słabe to było :baffled: &&&&&&& za poweekendowe przytulanko

Cynita - przy jakim rozwarciu ci podali? Myślałam że ty już po :sorry2:

reklama
Do góry