reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mona - teraz to i 4kg wydaje się bardzo małe ;-) a w sobote będziesz miała praktycznie skończony 38tc wiec donoszona będzie
...i znowu powiało mi groza ze to już:szok:

susel - dużo zależy od rodzaju pracy i samej kobiety, w Polsce L4 jest bardzo nadużywane i mało gdzie na świecie da się tak siedzieć praktycznie od początku (nie mowie o ciąży gdy cos się dzieje)
ja dalej pracuje normalnie na cały etat i jakoś strasznie mi moja ciąża nie ciąży, ale były u mnie firmy dziewczyny co od 5tc szły na L4 .....bo tak, czasem się ze czuły a czasem się po prostu robić nie chciało (tylko mnie nie zlinczujcie ;-))

reklama
susel póki co nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego :tak:

Mona kuzynka też rodziła wcześniej, bo mała nagle przestała rosnąć... ale za to teraz nadrabia :-D trzymam kciuki za Ciebie i maleńką :tak:

hej dziewczyny

Przepraszam, że tak przepadłam, ale kompletnie nie mam czasu. Jak dzieci idą spać to wtedy ja biore sie za sprzatanie, gotowanie i sama klade sie spać.

Dzis byliśmy na badaniach słuchu, Fabianek ma głęboki niedosłuch. Bedzie musiał nosić aparat sluchowy.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki...nawet nie jestem dzis w stanie Was poczytać, niedawno wrócilismy do domu i musze ogarnąć mieszkanie. Postaram się wkrótce chociaż troch nadrobić zaległości

Wiikki - przykro mi z powodu synka. A może z wiekiem się poprawi? Są też operacje - może akurat Fabian będzie się kwalifikować?

Mona - trzymam za Was kciuki!

Ludzik - hop, hop :)

Odlatuje z powodu ucha.

Jestem po badaniu. Szyjka długość 0,5 cm, rozwarcie zewnętrzne i wewnętrzne 1 cm. Podczas badania tętna akurat miałam skurcz, a nawet go nie czułam - czyli jednak mam skurcze :-D
Czopu już nie mam. Badanie bardzo bolało - lekarz sprawdzał sprężystość worka owodniowego (czy wody nie odchodzą, bo zgłosiłam, że od piątku mam bardziej mokro, ale jest ok).
Mam jutro podjechać do szpitala na KTG.
Lekarz mówił, że w każdej chwili może się zacząć - do końca tygodnia powinnam urodzić.
Słabo dziś się czuję. Cały dzień mnie mdli. A i ponoć brzuch mam opadniety.

mona to czekamy na Twoje Maleństwo :-D i nie przejmuj się - Grześ się urodził w 37tc i ważył 2680g, ale był silny choć kruszynka :happy2: teraz rozwija się super :happy2:

susel
u nas jak się weźmie 26 tygodni, to płacą 100%, a jak 52 tygodnie, to 80%... ja pracuję przy promieniowaniu, więc jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży przestałam jeździć na pomiary i ogarniałam to, co na miejscu, generalnie przy kompie... w domu była cięższa praca, bo przy Gabrysiu, to cały czas na nogach :-D w miarę wzrostu brzucha jest po prostu niewygodnie tak długo siedzieć, ale się da i tego Ci życzę, ale też nic za wszelką cenę, jak tylko poczujesz się gorzej, to zwolnij :* zobaczysz, będzie dobrze :*

asia wcale nie jest łatwo tak biegać przy klientach... więc jak masz okazję, to nie miej wyrzutów sumienia co do L4... :* dziecko jest najważniejsze :* ja w pierwszej ciąży też chciałam być terminator i w 20tc wylądowałam w szpitalu z krwotokiem i do końca było leżenie :/

goska
ja Cię nie zlinczuję, bo też uważam, że jeśli można to czemu nie pracować? Często L4 jest konieczne dość szybko, ale grono przyszłych mam nadużywa swojego stanu... jak chodziłam w ciąży do lekarza, to jedna pani, już po porodzie przyszła na kontrolę i głośno chwaliła się w poczekalni, że w 8tc naściemniała lekarzowi, że się źle czuje i poszła na L4... a potem takie panie siedzą z koleżankami w kawiarniach... :no: ale jak L4 jest konieczne, to nie ma się nad czym zastanawiać, bo dziecko jest najważniejsze...

wiikki
na pewno dacie radę z tym aparatem :* Fabianek będzie normalnie funkcjonował - on jest malutki i na pewno szybko się przyzwyczai - łatwiej niż starsze dziecko :* przytulam Was mocno :*

agamemnon to niech ślubny działa :-D

mychunia ja też nie lubię jak mój A wyjeżdża, a niestety ostatnio ma wyjazdy w każdym tygodniu :no:

mamaTomeczka żyjecie?

phoebe Grześ też się tak zachowywał przy piersi, aż w końcu w ogóle nie chciał jeść :dry: a wcale nie dostawał butelki wcześniej... :confused: dlatego od ponad 1,5mca lecimy na laktatorze...

Cyntia to super ze juz w tym tygodniu zobaczysz Adrianka. Pamietam jak sie martwilas ze nie donosisz a tu juz 39 tydzien. Wspolczuje bolu ucha:(

Mona fajnie tak wiedziec kiedy nastapi ten dzien:) czekamy razem z Toba na dzidzie:)

Kinia co to z tymi naszymi Majeczkami, moja tez slabo przybierala, ale regularnie, ciagle jest mala kruszynka ale wierze ze to sie po jakims czasie unormuje. Trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Ile teraz wazy?
Benfica matko Grzes juz ma 4 miesiace :szok: . Karmienie butla wedlug mnie jest wygodniejsze poza domem, moja dwojka tylko na butli byla, az dziwne ze mala jeszcze sie nie zbuntowala, bo miesiac jest dokarmiana.

Ludzik co to za cisza? Juz jestes po? A moze w trakcie? My tu jajko zaraz zniesiemy. Ktoras z Was ma mose numer do ludzik zeby sie zapytac co i jak?

Agamemnon u Ciebie tez sie moze w kazdej chwili rozkrecic, moze maz przyspieszy cala sytuacje :)

Mam dylemat. Mala od jakiegos czasu ma odparzona pupe, nic nie dziala chociaz przy kazdym przewijaniu myje ja woda, smaruje kremem i nic, zaczely sie robic ranki. Mysle ze to dlatego jest taka marudna. Mala robi strasznie duzo kup, praktycznie co pierdek czy kichniecie to chociaz troche ale wylatuje. Polozna stwierdzila ze to normalne na moim mleku, ale dziecko mi sie meczy. Dzisiaj po kapieli polozylam ja bez pieluchy i zauwazylam ze jak siusiu zrobila to automatycznie zaczela sie zanosic placzem. Amoniak, ranki pieka... mysle zeby ja odstawic od cyca, zeby wszystko sie unormowalo. Zaczynam byc bezsilna, nie wiem co robic.

Pheobe mojej corce pomagala tez bardzo maczka ziemniaczana;-)
Albo jak dobrze kojarze to tez kalia jest chyba na takie rzeczy dobra, takie tabletki filetowe fo kapieli wrzucic, woda z rumiankiem...
Wspolczuje maludzie, moze sproboj i obserwuj jak reaguje,ale nic wiecej niexmieniaj bo jak pomoze to niebedzie wiadomo co...

Wikki dobrze ze wiecie na czym stoicie! Trxymam kciuki za twojego dzielnego synka;-)

reklama
Phoebe - a to krem na odparzenia? Nam na SR polecali Linomag, bo ładnie regeneruje i chroni skórę. Może coś o podobnym składzie znajdziesz albo ktoś Ci dosle? A może pieluszki ją odparzaja? Mnie odparza/uczula sporo podpasek i wkładek (na czele z Alwaysami i Bella), a co taki maluszek musi czuć :(

Do góry