reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

O widzę że dziewczynki wróciły :-D:-D:-D

Benfica - no nie daruje fotek nowej chałupki i Was oczywiśćie - wrzuć na zamknięty. Co do kupek to jak je twoje mleczko to nie ma problemu no chyba że by go brzuszek bolał to trzeba pomóc :sorry2:

Phoebe - teściowie już pojechali? Jak radzisz sobie sama w domku - macie już jakiś rytm dnia?

Ludziku - 4kg to słuszna waga, życzę byś jednak nie dotrwała do wizyty :tak::tak:

Agamemnon - ja się budzę o 5.00 i się kręce bo to jeszcze ciemno :-(wszyscy smacznie śpią to nie chcę przeszkadzać

Wczoraj pojechałam do ginki, na wizycie wszystko OK szyjka zamknięta, wyniki dobre - mam przyjść za 3 tyg na te sławetne posiewy ;-)no i okulista do tego czasu bo mam wadę wzroku.
Wychodze a tam mandat za szybą, fakt jakiś zakaz był ale sznur aut stał, droga wewnętrzna to pomyślałam ze to jak w Tesco na parkingu i nic się nie stanie przez te 30 minut :wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y:wkurw na maxa bo jakby strażnicy byli to bym z nimi zagadała a tam kartka że mam się zgłosić na wyjasnienie na 2 koniec W-wy. Nawet nie wiem jakiej wysokości ani nic. Podobno jak nie pojade to przyślą dokładne wytłumaczenie do domu.

Przyjeżdzam do domu a tam pismo z US że spóźniłam się z zapłatą podatku PCC3 i 25.09 mam się zgłosić po wyjaśnienie. Ja tej pindzie mowiłam że mi sprzedający powiedział że mam 30dni (a to jest 14 :-() to moje pierwsze auto więc mogłam nie wiedzieć - niewruszona była więc pewnie kolejny mandat się szykuje.
Jestem prawie na końcówce i wydatki mnie czekają to jeszcze ścigają o kilka dni zwłoki - a pijaki bez prawka jeżdzą sądy ich wolno puszczają a potem ludzi zabijają. Wkurw... mnie to państwo i tyle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Iwo tak tesciowie pojechali juz prawie dwa tygodnie temu. Jakos daje rade. Mala karmie piersia i butla i najgorzej jak sie kolo 7 obudzi na jedzenie, to wtedy ciezko sie wyrobic ze sniadaniem dla chlopakow. Dobrze ze maz z nocki wraca to albo on ja wtedy dokarmia butla albo robi dzieciom jedzenie. Mysle czy by rano jej tylko butli nie podawac bo to szybciej, ale z drugiej strony troche mi szkoda. Maja od 22 od wczoraj mi spi z przerwami na karmienie. Jestem wyjatkowo wyspana, mam nadzieje ze da mi w ciagu dnia obiad zrobic, bo jak jej sie wlaczy beczenie to tylko na rekach bedzie dobrze.
Kochana bardzo czesto takie sytuacje chodza parami, mam nadzieje ze uda Ci sie z tego wybrnac. Nie denerwuj sie tylko.

Lece sie ubierac poki mala spi.

Iwo, ja w sumie też już nie chce doczekać tej wizyty:) bo w sumie już bym chciała widzieć ją w kolorze, dotknąć i w ogóle już chce być po:) ale cóż jak mała nie zechce to jej nie wyrzucimy:) A wymazy to rzeczywiście mało przyjemne badanie ( generalnie ten z odbytu oczywiście )

Dzisiaj od 4 nie spałam, mała się bawiła, a ja starałam się wytrzymać jak najdłużej bez wstawania, co by pobrać normalnie znowu mocz do badania, do 5.30 się udało, wiec teraz gnam oddać próbkę tym razem na posiew.

a wczoraj dostaliśmy zdjęcia z sesji i się popłakałam jak je zobaczyłam:) są takie jak chciałam pełne radości i luzu, a także miłości:) wrzucę coś na zamknięty później:) a tutaj dwa bez twarzy:) :) male_6N8O9212.jpgmale_6N8O9282.jpg

Załączniki

• male_6N8O9212.jpg
    male_6N8O9212.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 31
  • male_6N8O9282.jpg
    male_6N8O9282.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 28
Hej dziewczyny.

Benfica padlam z tych lachonow :p
dziekuje za powitanie ;-)

Kurde Iwo to mialas wczoraj przerabane. Wspolczuje.

Ludziku <3 piekne fotki. Ja juz sie nie moge doczekac mojej sesji.

Pozdrawiam z Sopotu.

ludzik fotki zapowiadają się obiecująco :-D

iwo przytulam :* wydatki bez sensu zupełnie... a nasze państwo właśnie takie jest - łatwiej ściągać kasę od uczciwych ludzi niż od bandytów i oszustów... teraz przy kupnie mieszkania się o tym przekonałam na własnej skórze, podatek od podatku... moja koleżanka miała taką sytuację, że dostała spadek i nikt jej w urzędzie nie powiedział, że ma 30 dni żeby coś tam zgłosić (a przecież była tam kilka dobrych razy z papierami), bo inaczej zapłaci spory podatek od tego spadku no i niestety musiała bulić :no: mieszkanko i nas obcykam może dziś i wrzucę na zamkniętym :-D ale ostrzegam - jeszcze nie wszystko jest zrobione :-D

phoebe Grześ waży teraz 6,5kg, urodził się 2680g a spadł do 2460g, ale on mi na początku bardzo dużo przybywał jak jadł z piersi, zwolnił coś około 2,5mca i teraz przybywa do 20g/dobę, ale to na tym etapie jest ok :happy2: teraz też je moje mleko ale z butli, bo ściągam, mm dostaje do 15%, w zależności ile ściągnę w danym dniu :happy2:

Cześć :cool2:
Właśnie czekam na koleżankę, z którą miałam rodzić w czerwcu - ona dotrwała i między naszymi chłopakami jest 18 dni różnicy :cool2: moje dziecię jeszcze śpi :szok: miał przebudkę na godzinkę około 7, ale usnął :szok: zaraz goście będą a on jeszcze w piżamie :-D w ogóle to zapomniałam Wam napisać, że jak byliśmy na szczepieniu, to okazało się, że Grześ ma trochę krzywicę... a przecież dostaje codziennie wit. D, teraz mamy zwiększoną dawkę... nie wiem dlaczego ta krzywica... niby na tym etapie to nic takiego i będzie ok, ale jak już wczoraj dorwałam neta i poczytałam o tym, to teraz jestem trochę niespokojna... :cool: jednak net to w niektórych przypadkach przekleństwo :no: no i dziś w przedszkolu niestety był płacz :-( a wczoraj już pochwaliłam...

Miłego dnia :*

Iwo, współczuję Kochana :* Durne państwo. Zawsze muszą coś zrobić, aby zatruć nam życie. Staraj się nie denerwować, bo nie powinnaś.

Ludzik, piękna waga dzieciaczka. Kciuki za szybki poród.

Benfica, fajnie że napisałaś. Mój M nie wyjeżdżał w denegacje jak Twój, ale i tak sama byłam w domu, bo od rana do wieczora w pracy. My kobiety silne i dajemy radę.

Phoebe, korzystaj póki możesz. Moje mają po 4 i 2 latka, ale od dłuższego czasu chodzę jak pijana, bo śpię po 2/3h. Położę się i zaraz mama,mama..

Grzaneczka:*, Agamemnon:*

MamaTomeczka/Anulki, jak tam u Ciebie i męża? Poprawilo się?

Kinia, co u Was?:*

Mychunia, jak tam?:*

Nic mi się dzisiaj nie chce. Oliwka całą noc kaszlala i jak rano wstałam, to od razu syrop. Mam nadzieję, że przejdzie, bo nie chce aby znowu wyszła angina. Martwię się też o siebie, bo coś mnie koło pach boli. M powiedział żebym przez parę dni chodziła po domu bez stanika, bo możliwe, że druty uciskają. Akurat boli tam gdzie są druty w staniku. Na szczęście guzki nie są wyczuwalne, ale lekarz mnie nie ominie. Tak samo logopede mamy w poniedziałek i nie wie, czy iść jak Oliwka choruje. Poprzednio po chorobie byliśmy i Oliwka nie słuchała co do niej lekarz mówi.

Dziewczynki, dzisiaj na obiad robię leczo. Dostałam od męża z pracy 2 kabaczki i 3 cukinie + dobry kolega przyniósł mi kabaczka. Trzeba coś z tym zrobić :p Jak któraś lubi leczo, to zapraszam :D

109 cm w pasie już jest :szok: właśnie zdałam sobie sprawę, że do porodu coraz bliżej a ja w liściach z przygotowaniami :szok:

Ludziku no konkretna waga :tak: piękne zdjęcia :-D

Maluś ;* ogólnie czuję się ok tylko kolana mi siadają od tego ciągłego leżenia i ten brzuch nie wiem czemu się napina
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
zdrówka dla Ciebie i Oliwki :tak:

Asia - troszkę dziwnie wygląda taka statystyka cc. Ciekawe czy wszystkie były konieczne.

Mona - skoro brzusio opadł, to może zacznie się szybciej? :)

Ludzik - no to corusia już zacnie waży :) Fajnie, że wszystko ok! No to co - czekamy na TEN dzień :)
Eh, też bym chciała takie focie, ale mój ma węża w kieszeni na takie sprawy....
Ty to nie strasz tą "zmianą" płci ;) Mimo dobrych sprzętów ponoć zdarzają się takie sytuacje :D

Benfica - no extra, że dajesz radę odciągać. Pewnie męczy Cię ten laktator, ale według mnie jesteś super mamą, że Ci się chce! Naprawdę! Dajesz Grzesiowi coś bezcennego :)
No i gratki przeprowadzki!

Iwo - współczuję.... Cholipcia, a może da się rozłożyć na raty tak byście tego nie odczuli?

Ja źle się czuję. Mam zapalenie ucha, póki co zewnętrznego.
Dostałam antybiotyk, ale tak mnie boli to ucho i szczęka i trochę skroń, że płakać mi się chce. To i tak nie jest taki ból jak przy zapaleniu ucha środkowego (chyba).... Ale paracetamol wzięty na noc nie pomógł :( Całą noc się budziłam z bólem. Obudziłam się bez bólu - zdziwiona i radosna, ale po paru minutach charakterystycznie zaklulo i ból jest na nowo. Nie wiem czy łykać paracetamol znowu i ile go można :/ Ale odlatuje, buuuuuuu

Cyntia - a żadnych kropli do ucha nie dostałaś? Mi Otinum przynosiło ulgę.
Jak mi krzykną dużo to ja powiem że chcę w ratach zapłacić :tak:

Mychunia - najlepszy czas przed tobą, kupowanie ciuszków, kosmetyków i wózeczka :-D masz już coś na oku?

Maluś - a mąż nadal 2 prace? Jak z przedszkolem dla starszej? Pytaliście czy może ktos zrezygnował?

Ja robię szybką zupę (pomidorową), odbiorę młodą, potem placek upiekę ( dostałam 3 kg śliwek:sorry2:) i na 17 do szkoły - mam 2 zebrania. Dzionek minie jak z bicza strzelił...

reklama
Do góry