reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

mamaTomeczka ale masz agentów w domu :-D chociaż córcia Cię wesprze :-D ja miałam tak samo pod koniec, jak mnie dr badała to mocno to czułam, tak jakby mi się szyjka opuściła, ona już była rozpulchniona i chyba dlatego takie nieprzyjemne było badanie a u Ciebie wizyta mężowego ;-)

grzanka ja miałam budzić Grzesia co 3-4godz dopóki nie osiągnie 3kg, budziłam go nawet jak osiągnął, ale w szpitalu mówiły położne, że taki maluch może mieć jedną 5-6 godzinną przerwę... ja nie robiłam ale ostatnio moje wybudzanie Grzesia w nocy jest bez sensu, bo on się nie daje wybudzić... dziś jak zjadł o 21, to chciałam go nakarmić ok. 1, ale się nie dało - sam się obudził o 4:30 i było git... więc chyba daruję sobie wybudzanie...

marchew
2 cm czyli 20% za Tobą :cool2: ależ masz tempo :-)

mikaa oj szykuj walizkę szykuj :-D ja we wtorek naszykowałam do końca a w sobotę urodziłam :-)

Cześć...

Ja jestem wykończona... siedzę właśnie obłożona zmrożonymi okładami... mam poparzoną twarz wokół ust i na brodzie, lewe przedramię, palce wskazujące u obu rąk i lewy obojczyk... :no: wiecie co się stało? Podgrzewałam masę kajmakową w puszce, na ciasto, żeby się roztopiła i jak ją otworzyłam, to ten gorący karmel wystrzelił prosto na mnie... :-( pierwszy raz mi się coś takiego stało, a robiłam to już chyba z milion razy - i nie wiem dlaczego :confused: skąd takie podciśnienie... :confused: najgorzej to z tą gębą, bo nie dość, że mam ją najbardziej poparzoną i najbardziej mnie napitala, to w końcu to twarz... ale będę wyglądać...:wściekła/y: Gabryś robił ze mną ciasto, zaczął krzyczeć i myślałam, że jego też poparzyło, ale całe szczęście nie - tylko się przestraszył... a potem płakał, bo go całego wsadziłam pod zimną wodę, bo nie wiedziałam czy i gdzie jest poparzony...:cool:

Ale za to jutro wielki dzień - idziemy do notariusza i nowe mieszkanie oficjalnie będzie nasze :-D jeszcze tylko mały lifting i przeprowadzka :-D:-D

reklama
Benfica, robisz błąd. Nie wolno po opatrzeniu polewac się zimną wodą i przykładać się mrożonkami, bo bomble mogą Ci wyskoczyć. Ja zanim zaszłam w ciążę z Roksanka wylałam na siebie kubek gorącej wody i że strachu wzięłam na ręce zimną wodę i zaczęłam dotykać to miejsce i zaraz dostałam wielkich bombli. Męczyłam się miesiąc. Miałam to na udzie. Kochana, współczuję. Karmel, kisiel, budyń najgorsze co może być. Mam nadzieję, że szybko zejdzie:*

Mikka, cieszę się że u Was w porządku. Niedługo Twój synek będzie przy Tobie. Podziwiam Ciebie, że tak szybko zdecydowałaś się na drugie dziecko.

MamaTomeczka, Mikka, nie powinno brać się magnezu po 36tc. Lepiej zadzwoncie i zapytajcie się swojego lekarza. Magnez blokuje skurcze. Brałam go do 35 tygodnia, bo miałam trwardnienie brzucha.

Agamemnon, w niedzielę miałam kopytka. Kochana, fajna ta kołyska :)

Hej!
Marchew jak tam??

mikaaa pewnie jak dojdę do Twojego tc to też juz będę gotowa na wszystko :-) Ale to człowiek nawet jakoś tak na duchu czuje sie pewnie, że to wszystko uszykowane i martwić się nie trzeba. Ja mam w planach jakoś w sierpniu poprać wszystko i już uszykować.

benfica ale Ci fajnie, wyspać się możesz, super :-) Ja z tego co kojarzę to nie budziłam syna na karmienie, sam się domagał no ale my butelkowi byliśmy. Więc tak co 3h jadł. No a z czasem jak np nie chciał zjeść przed spaniem to potem na śpiocha dawałam, żeby się nie obudził zaraz jak ja zasnę.
Współczuję tego poparzenia, bidula :-(Ja dlatego nigdy przenigdy nie bawiłam się w gotowanie takich mas w puszkach czy tez mleka bo miałam wizję, ze to wystrzeli.

U mnie dzisiaj ok, mam siły do pracy więc zaraz uciekam do ogródka wyplewić troszkę. Jestem też cała happy bo wczoraj przed 22 kupiłam za całe 137zł!!! wraz z wysyłką kołyskę którą pokazywałam i to jeszcze na gwarancji! Coneco simplicity :tak: Nie ma co korzystać z allegro, lepiej jednak przez tablicę. No normalnie jestem z siebie aż dumna, że okazję wyczaiłam :-):-) Zamówiłam też krzesło biurkowe dla syna bo nie ma na czym siedzieć, oczywiście w sklepach meblowych wybór taki ze sie popłakac idzie, a na zamówienie trzeba czekac miesiąc :szok: No a druga sprawa, z All mam 60zł taniej niż normalnie więc nie ma co.

Hej dziewczyny z dnia na dzień coraz trudniej wziąść mi się do roboty :( jeszcze 2 tyg i wizyta u ginki. Mam nadzieje że nie będzie problemów z l4 tak jak w pierwszej ciąży.
W weekend wywozimy młodą do kuzynki niech ma frajdę z wakacji.

Benfica - aż mnie zabolało jak przeczytałam. Jak dziś to wygląda? A może kup sobie piankę łagodzącą oparzenia.

Mama Tomeczka - dobrze zrobiłaś z dziećmi. Młoda ostatnio wparowala z koleżanką a ja w majtkach po domu latam i właśnie chciałam walnac się na kanapie....

Marchewka - jak tam?

Ostatnia edycja:
iwo a jak Ty się czujesz??

Marchew no to kciukasy co by te skurcze trwały i żebys już wieczorkiem przed snem tuliła swoje drugie szczęście :-)

hej:)

a ja dziś miałam mieć próbę glukozową, i niestety nie doszło do niej. Miałam za wysoki poziom cukru na czczo. Norma jest do 100, ja miałam 104. Przez 2 dni mam przejść na dietę niskocukrową i w czwartek zobaczymy co jak i gdzie. I niestety koniec z lodami. Co prawda wczoraj był dzień na słodko, więc to pewnie z tego, ale teraz już przestaję sobie dogadzać. Kurczę zdenerwowałam się, teraz będę do czwartku się stresować. Dobrze, że mała kopie, więc jestem spokojniejsza, że u niej wszystko dobrze.

Agamemmnon, na tablicy naprawdę można odnaleźć fajne rzeczy w fajnej cenie:)

Benefica nie fajnie z tym poparzeniem, a za to super że niedługo przeprowadzka:)

Iwo, wiem o co Ci chodzi z tym brakiem zapału, ale ginka na pewno da Ci już L4, w końcu TY chyba masz podobnie zaawansowaną ciążę jak ja.

Co do wybudzania dzieci, nam mówi, że trzeba wybudzać dziecko, które nie przybiera na wadze, bo podobno pokarm, który my mamy jest najbardziej kaloryczny w nocy. Nie wiem ile z tego prawdy, ale tak mówiła pani zajmująca się karmieniem:)

Marchewa pochodź tez po domu takim krokiem bocianim, bo one albo wyciszają, albo zwiększają skurcze ( zależy czy to już te skurcze:)) trzymam kciuki, aby to były te właściwe skurcze:)

Marchew super mocno kciukamy, by dziś był ten szczęśliwy dzień dla Wam :)

Ludzik trzymam kciuki za glukoze, na pewno taki wysoki poziom przez wczrajsze slodkości...oby w czwartek był lepszy wynik. A z wartościowszym pokarmem masz rację w nocy jest on bardziej kaloryczny. Moja Nadia miała problem z przybieraniem na wadze mi kazali budzić, ale nie robiłam tego, bo ładnie przesypiała noc, teraz ładnie przybiera nic jej nie dolega. Ale to powinna decydowac każda matka

Ostatnia edycja:
Agamemnon - a dziękuję nie narzekam :) młoda się telepie więc jest git.

Marchew - o super! Może kolejny masaż nie będzie potrzebny.

reklama
Do góry