reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Kinia ale ja jeszcze nie miałam tragicznie wyższe bo przy moim skałym 140/80 nie byle źle... Jak by bardziej poszło to wtedy bym jechała... Ale wróciło do normy:-) teraz mam takie jak zawsze i czuje się dobrze:-)

reklama
Gochson &&&&&&&&&&&&&

U mnie po kontroli dobre wieści... mimo podwyższonego CRP lekarz mnie nie zostawił w szpitalu. Szyjka w badaniu wziernikowym wygląda dobrze, szew ładnie trzyma - szyjka bez zmian 4cm i nie ma widocznych oznak infekcji, więc ten skok crp jest związany raczej z infekcja górnych dróg oddechowych... gin mi w gardło nawet zaglądał.. i jakoś dziwnie się czułam hahaha nie ważne że się rozkraczam przed nim na fotelu ale otwieranie paszczy przed ginekologiem było dziwne :-D

A teraz trochę o maluchu 19t0d:
waga: 255g
BPD: 4,38 cm (19t2d)
HC: 15,27 cm (18t2d)
AC: 14,21 cm (19t4d)
FL: 2,59 cm (17t6d)

Jestem po laparoskopii. Ciaza pozamaciczna wykluczona. Czekam do piatku. Jak pecherzyk nie wzrosnie to czeka mnie zabieg.
Teraz leze i wszystko mnie boli.

Gochson bidulko dalej trzymamy kciuki współczuje Ci strasznie tego szpitala i tego co przechodzisz :( mam nadzieje, że jednak to wszystko dobrze się skończy

Julia jak tam u Ciebie? Jak sobie radzisz? Trzymaj się kochana

Tekla jak fajnie, że nie musiałaś iść do szpitala i wymiary dzidzi super są

Emalia jak po wizycie?

A ja dziś odebrałam wyniki, które dziś robiłam generalnie wszystko w normie tylko RDW-SD mam za niskie norma to 36-46 a mój wynik to 9 :/ nie bardzo wiem co to jest coś tam wyczytałam ale nie wiem co oznacza tak niski wynik.

tekla to dobrze, że nie musiałaś zostać w szpitalu... :happy2: a swoją drogą ciekawe doświadczenie to badanie gardła przez gin :cool2: a CRP - no chyba lekarz wie, co robi, więc się nie przejmuj. Najważniejsze, że szyjkę masz ładną, wytrzyma do końca :tak: a dzidzia z pomiarów idealna :-D ja się nie mogę doczekać na moje pomiary, a to jeszcze 1,5tyg :confused2:

gochson jesteś mistrzynią suspensu :-D a tak serio - &&&&&&&&&&& za to, żeby w piątek pęcherzyk był jak ta lala :tak: trzymaj się jakoś w tym szpitalu :*

wiikki no rzeczywiście sporo poniżej normy masz ten wynik :confused: nie wiem co to o znacza, ale to trochę wygląda jakbyś miała mały rozrzut objętościowy krwinek (krwinki powinny być zróżnicowane wielkością, bo jedne są stare inne młode), do SD to odchylenie standardowe - skoro jest małe tzn., że masz dużo krwinek o podobnych parametrach, a innych mało... ja bym to powiązała z anemią mimo, że inne wyniki masz ok - może to początek anemii :confused:

julia dobrze, że się odezwałaś :*

Ja dziś wreszcie sama sobie jestem szoferem, małż wymienił akumulatorek i auto śmiga jak nówka :-D całe szczęście, bo mi się coś termika zmieniła i mimo wieeeeeeeelu warstw na sobie ciągle mi zimno :confused2: a to tylko -10st. było... :szok: a pamiętam czasy, gdy i -25st. straszne nie było i po dworzu bez czapki się chodziło ;-)

Dziewczyny cieszę się ze macie dobre wyniki:-*

Ja mam wizytę 6 lutego:-D ale chciałabym już na nią nie iść! Mam tydzień:-D
Dziś o dziwo się wyspalam:-) nawet siku byłam mniej razy:-)
Co wieczór jak się kładę spać to mam nadzieję że w nocy będę mieć jakieś skurcze a tu nic:-/ wczoraj miałam dwa w odstępie chyba 5 godz...:-D a może to nie to:-D ja sama nie wiem:-D może wezmę się za jakąś robote to mi pomoże:-D

reklama
Hejka:-)

asicka ​3mam kciuki za szybkie rozwiązanie.:tak:

emalia Jak tam po wizycie?

tekla No to sporego masa juz chlopa.:-D

gochson 3mam kciuki za cudowny pęcherzyk!

julia Jak sie trzymasz kochana?

A u nas po staremu... mała fika w brzusiu, co daje mi powod do spokoju. Za tydzien w srode lub czwartek jedziemy do PL i ide na 4D, do tego bede juz robila wszystkie zakupy dla maluszka, oprócz wózka i łóżeczka. Juz sie nie moge doczekac.;-)

Do góry