reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cyntia jesli wozisz Malego w gondoli to wg mnie troche za duzo mu ubierasz, jak ma tyle warstw na plecach jak lezy to moze sie spocic. Ja kombinezon trzymam na nizsze temp. Porownaj z tym jak Ty sie ubierasz i ubierz jedna warstwe wiecej.

reklama
Cyntia ja też bym z czegoś zrezygnowała lub zastąpiła... ja w wózku mam niezbyt gruby kocyk i na nóżkach jedną warstwę. tak jak mówi Grzanka to co masz Ty plus jedna warstwa i mu starczy.

Agamemnon gdyby tak bylo z kawa to bym wiedziala gdzie lezy problem, a tak nie mam zupelnie pojecia o co z tym nie spaniem chodzi. Bo to przeciez dziwne zeby takie male dziecko w dzien prawie nie spalo, nie wspominajac o przerwie nocnej.
Za cienko napewno nie ubierasz. Naliczylam 4 warstwy (plecki) i szczerze to bym zrezygnowala z tej kamizelki skoro dajesz kombinezon i kocyk i jeszcze nakrycie od gondoli. Ale to tylko moje zdanie. U nas tez dzisiaj wieje i chyba sztorm bedzie i np ja mialam na sobie cienka bluzke (tak jak t-shirt tylko z dlugim rekawem) i bluze. Mala body na dlugi rekaw, spodnie i grubsza bluze ( podwojny material)z kapturem na to kocyk. Niestety rano padalo to zalozylam rain cover, ale pozniej odpiety byl. Sprawdzalam Maje i byla ciepla w sam raz.
A jak Ty dzisiaj bylas ubrana?

Asia ja sobie bardzo chwale te spiworki. To byl moj pierwszy zakup w ciazy. Mam trzy i codziennie na noc zakladam. Jak widze jak mala sie wierci i "chodzi" po lozku, to nie zasnelabym spokojnie gdyby byla przykryta kocem lub kolderka. Wystarczy body i spiwor i jest super:). Przy chlopakach tez mialam i uzywalam. Jak wyrosnie z tych (0-6m) to kupie wieksze. Gratuluje wygranej!

Mala zasnela mi dopiero o 5:40, zostala mi tylko godzina snu z ktorej skorzystalam, za to pozniej mlodej dobudzic nie moglam po tej nocnej akcji. Nakarmilam, przebralam i przewinelam na spiocha,nic jej nie ruszalo. Wsadzilam do wozka i spala prawie do 11. Teraz buszuje i tak pewnie do wieczora bedzie.

Dziewczyny dziekuje za rady. Wiec wezme jeden z tych magicznych spiworkow jesli tak chwalicie to i pewnie my bedziemy zadowoleni.
Kolezanka zeszla z ceny juz 100 wiec jest szansa i na wiecej ;-)

Asia - ja też śpiworek miałam jako pierwszy :) u mnie w domu w nocy dość chłodno jest zimą więc muszę być pewna że będzie małej ciepło.

Asia tylko weź pod uwagę to ze Twój mały jak się zacznie "przemieszczać po łóżeczku to będzie pozna wiosna/lato

....byłam na tym KTG i się dowiedziałam tyle ze jak jest twardy brzuch to jest jednak skurcz - przy twardym brzuchu zapisywało się ponad 80%, to te moje z piątku chyba by się w skali nie mieściły
.....poza tym miałam USG i według sprzętu szpitala dziecka mi się skurczyło ok 2400g chyba ważyło na innym sprzęcie ale 3tyg. temu (takie po kilka pomiarów mi pan robił każdej części ciała wiec chyba było dość wiarygodnie sprzęt taki nowszy) 35t2d
....a dziś mówi mi lekarka wedle USG szpitalnego w 38t2d 1800g-2300g to jej mowie ze cos mało (ja tam pod 3kg już obstawiam - córka miała 3,5kg - 3 dni po terminie się urodziła) a ona że nie ze teraz najwięcej tyje, już miała na tyle dość ze mi się nie chciało wątku podejmować bo albo se cos źle odczytała, ale to USG do d... miała

Ostatnia edycja:
Gośka pamiętasz jak było u mnie? Mi w 37tyg pomiary usg wychodziły na 35tydz i zaraz na skierowaniu wpisał hipotrofia a mała urodziła się prawie 3 kg a mówili że przy dobrych wiatrach będzie 2500;-)więc się nie sugeruj bo usg na każdym aparacie inaczej wychodzi:-)

Mona - ja się nie sugeruje bo wiem ze jej się pomyliło (albo sprzęt), zresztą córka tez mi na USG maleńka wychodziła przez obwód głowy ma czaszkę taka jajowata po mężu - wąska cos 32cm miła przy porodzie

Ludzik - no ja już zapomniałam jak to z noworodkiem jest :-)

reklama
Potwierdzam, B tak kopie w nocy ze jak się przebudze to musze go przykrywać bo sie rozkopuje! :szok:

goska nie sugeruj się pomiarami, co USG to inny pomiar. Najlepiej od początku na jednym i tym samym.

Byłam na dworze, łepetyny mało nie urwało. B też coś nie spał spokojnie no ale zawiewało z każdej strony. Przyjechaliśmy do domu, zjadł i dalej kima.
Mamy karmiące jedynie MM (są tu takie? :-p) dopajacie dzieciaki?? Jeśli tak to czym i ile??

Do góry