reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

No, Adi już się przemieszcza :D Nie ma jeszcze miesiąca. Kładę go prosto, on elegancko zmienia boczki, a rano przeważnie zastaje go ułożonego w poprzek łóżka :)

Muszę też zacząć ubierać go w śpiworki. Mamy 2 kupione.

Goska - no to rodzimy, rodzimy. Nie obijamy się ;)

Asia - no to ładnie zeszła z ceny :D

reklama
Dziewczynki ja po wizycie - szyjka długa zamknięta więc albo mi wody odejdą albo 6.11 na wywołanie idę bo ciazy cukrzycowej nie wolno przenosić. Na skurcze to już wogóle nie liczę a Alusi dobrze u mamy właśnie się przeciąga leniwiec.

Gosia - u mnie główka o 1,5 tyg mniejsza a brzuszek duży, mi lekarz mówił że wagę na podstawie brzuszka się liczy

e tam z tym USG, ja miałam mieć wielkoluda, a mam kruszynkę kochaną:) więc dajcie spokój i się nie przejmujcie tymi wynikami pomiarami itd:)

Jest parę wzorów. Kiedyś się dogrzebalam do nich - pomieszanie z poplątaniem paru wymiarów: główki, nóżki i brzuszka.

U nas główka była 3 tygodnie większa. To dopiero ;) A wyszło, że jest idealna. Serio, nie ma co tak przykładać wagi do tych obliczeń :)

mona teraz sprawdziłam córka się moja urodziła z obwodem głowy 33cm a brzucha 32cm i miała 3550g i 56cm to z USG pewnie tez wychodziła poniżej 3kg

Iwo - oj coś zaczyna mi śmierdzieć ze jednak dzień niepodległości będzie mój skoro Ty masz już wstępnie metę wyznaczona

Ostatnia edycja:
benfica sprawdze i dam znac czy wypada z wozka ;-) oby nie! widzialam jedno malenstwo w tym samym wozku wiec jakos sie musi trzymac ;-)

dziewczyny widze ze rozmawialyscie o butelkach. bylam wczoraj w sklepie z akcesoriami dla maluszkow sie rozejrzec i bylo tyle butelek AVENT, ze sie zlapalam za glowe i poszlam :-D wiecie czym one sie roznia? myslalam ze kazda firma ma swoj rodzaj smoczka do butelki i tyle. troche mi dziwnie bylo ze wiekszosc z was juz ma maluszki albo jest w duzo bardziej zaawansowanej ciazy niz ja, ale teraz widze duze plusy korzystania z waszej wiedzy, wiec tymbardziej dziekuje za wszystkie rady!

Phoebe dzieki za przyklad siostry, ktora przezyla bez gondoli ;-) widze ze nie az taki szalony ten moj pomysl ;-) do tego wozka co wybralam mozna wlozyc fotelik, ale narazie nie planuje z tego korzystac, bo tak jak mowisz dziecko nie powinno w nim za dlugo siedziec. ale gdyby co to opcja jest :tak:

Cytnia dzieki za rade! kolezanka tu miala taki "typowy polski wozek" z wielkimi kolami i mowila ze zupelnie nie potrzebnie, wiec mysle ze bedzie ok. jedyne co sie martwie to planowalam go wziac do Polski jak pojade na wakacje i tam sie moze gorzej spisac. na plasko sie rozklada, to jest jedyna rzecz, na ktora wiedzialam ze musze zwrocic uwage ;-) a ten akurat to najpierw zobaczylam w sklepie i tak mnie zauroczyl, ze od razu zaczelam szukac w necie opinii ;-) a ta wanienko-komodke bys wstawila do lazienki? u mnie raczej nie ma miejsca w lazience na nic :sorry: a co do brzuszka i dodatkowych kg, to juz Ci sie macica zmniejszyla i brzuszek wrocil do siebie?

Asia jak jakies wyjatkowo ladne ubranka w tym worku sa to sie pochwal zdjeciami :tak:

goska do dnia niepodleglosci to Ty kochana nie wytrwasz! ;)

Dziewczyny nie martwcie sie:) niedlugo Maluszki sie unormuja i beda wiecej spaly w nocy- tego Wam zycze:)

W weekend w Poznaniu beda targi happy baby, chyba sie wybiore z ciekawosci:)

reklama
Do góry