reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Hej dziewczyny.

Goska trzymam kciuki :-)
Iwo bierz sie za rodzenie to to za ociaganie ;-)

Phoebe dzieki dzieki. U mnie wszystko okej. Weekend z moim chlopem zorganizowany tak ze na nic czasu nie mialam, a wczoraj dostalam tone ciuchow do przegladania i jeszcze warsztaty byly wiec jak kot z pecherzem biegalam zeby wszystko w czasie ogarnac aby miec dzis chodz troszke wolnego. Brzuch okej ale ciiii aby nie zapeszac :-)

Cyntia my kupimy zwykla wanienke i malego bedziemy kapac w kuchni na stole. Przynajmniej do czasu az zacznie siedziec. Potem sio do wanny. Ale w kuchni bedzie mi najwygodniej z moimi plecami rozwalonymi.

Dostalam laski ciuchy od znajomej takie od rozm 50-80 rewelacja. Odrzucilam tylko te male 50-56 i troche 62 bo zdazylam juz kupic. Ona za cala pake chce 600zl. Jak myslicie czy to dobra cena? Bo na te male to mam juz chetna, ale pierwszy raz kupuje tak ciuchy i nie wiem jak to oceniacie?

P.s. jeszcze sie pochwale bo wygralam na warsztatach prezent za wierszyk :-) kosmetyki Palmersa :-) drugi raz bo na Bezpiecznym maluchu tez je wygralam wiec smiejemy sie ze kosmetykow mam tyle ze na kolejna ciaze mi wystarczy :p

Ostatnia edycja:
hej!

Grzanko, teraz jakby mi włosy oszczędziło, nie wychodzą mi ale z H to masakra. Po myciu głowy dosłownie garść włosów wyciagałam :szok:

Phoebe, Małej nie dajesz kawy przez przypadek, ze nie sypia? ;-) H miał fazę kilka miesięcy i dzionek konczył mu się o 4 nad ranem, masakra :baffled:

Asia hmm nie znam się na cenach ciuszków, powiem tylko tyle, ze jak fajne, ładne i gitesowe to bierz. Choć kurde zależy ile tego jest, zrób fote chociaz to będzie jasna sprawa :tak:

Laski, gdzie jestescie??

Jade jutro z B do Wrocka, do mojej neurolog. Taka jestem ciekawa co powie, w ogóle nie mogę się doczekać wyjazdu. Ciekawe jak B zniesie droge, mam nadzieje, ze prześpi i cyrków odstawiał nie będzie na A4.

Hej, u mnie cisza mam KTG i resztę koło południa to się cos dowiem.

Moje włosy w ciąży są piękne od kwietnia nawet nie podcięłam
...ale wiem ze to się skończy ok 3 miesięcy po porodzie wtedy wylezą te które ciąża powstrzymywałam czyli pewnie jak poprzednio 1/3 (albo więcej) poleci na raz

Asiu polecam wanienkę ze stelażem (stelaż po złożeniu zajmuje mniej niż deska) b. wygodne:
STOJAK,STELAŻ DO WANIENEK 102cm lub 86cm TEGA (4718399970) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ja kupiłam wanienkę mała 86cm a jak mały będzie siedzieć to do brodzika (taki wysoki mamy)

Aga proszzzz
Za ta czesc ktora mam na fotce wychodzi 300 zl naliczylam 42 ciuszki plus kombinezonik taki cieply, kocyki i pieluszki flanelowe. No po glebszym przemysleniu biore. Ta druga czesc co olozylam jest rownie duza i tam sa tez takie spiwirki do spania aby dziecko sie nie rozkopywalo ale ja jakos nie jestem przekonana do tego i full malutkich ciuszkow wiec dzis kumpela w blizniaczej ciazy ma to wziac. Jak jej bedzie 300 za drogo to wtedy bedziemy sie martwic. Generalnie wiekszosc z tych ciuszkow to next, zara, f&f itp.

Gosia moj Szym wybral wanienke i chyba na ten stojak nie bedzie pasowala.
Stokke Flexi Bath **********

Załączniki

• 1413874121168.jpg
    1413874121168.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Asia - Palmers jest dobry według mnie. W gazecie wyczytałam, by stosować na zmiane kosmetyki - np rano jeden, wieczorem drugi. I nie zapominac o piciu duzej ilosci plynow. Ja używałam Palmersa na noc, bo nie za bardzo lubię zapach masła kakaowego, a na dzień Pharmaceris, a później częściej Emolium dla dzieci. Bardzo mi się skora rozciagnela (no 22 kg), a teraz szybko się wstąpiła i nie mam ani jednego rozstepu. Ale smarowalam się uczciwie te 2x dziennie. Mam suchą skórę i spodziewałam się, że łatwo popeka.
A w poprzedniej ciąży wyszły Ci rozstępy?
Gratki wygranej! :)
Wydaje mi się, że to dużo jak za używane ciuszki. Szczerze, to ja większość kupiłam w lumpiku. Wybierałam te, które wyglądały na nieużywane. A wychodziło ok 1-2 zł za sztukę. No i fajne firmy.
A ile sztuk ona sprzedaje? Laski z grupy kupowały na allegro mega paki, ale do 100 zł. To w końcu uzywki.

Phoebe - cycowanie było, ale był grzeczniutki :)

Benfica - trzeba pozwolić trochę starszakowi pobawić się w dzidziusia, szybko mu przejdzie :)

Grzanko - ja obecnie mam super włosy i na dodatek wogóle się nie przetłuszczają, obawiam się co to będzie póxniej

Marchewko - a co u Was? Rzadko zaglądasz to chociaż skorbnij BIG POSTA!!!

Cytnia - przy młodej wanienka wyślizgnęła się emkowi z rąk i cała woda pierdyknęła na podłogę, od tej pory kąpaliśmy wstawiając do wanny i obecnie też chciałabym tak robić. Najgorsze że nie mam pralki na której mogłabym małą położyć po kąpieli :(

Asia - dziś miałam całe 2 skurcze w nocy i poszły w cholerę, zaletą jest że są coraz mocniejsze. Dziś wizyta u ginki jak się dowiem że szyjka mocna i pozamykana to się pochlastam bo w pierwszej ciąży tak miałam, wody odeszły a szyjka nie chciała współpracować
Co do ciuszków to jak markowe i nie zniszczone to bierz a potem na allegro opchniesz.

Agamemnon - czy to wasze pierwsze spotkanie z neurologiem? Wydaje mi się że po szpitalu byliście?

Ogólnie u mnie spokój. Szczerze nie widze sensu jechać do ginki bo co mi ona pomoże :-p obecny etap to szykowanie żarełka dla moich na czas szpitala i pierwsze dni bo wiadomo ze nie będę w stanie do sklepu wyskakiwać a tak to chcociaż z obiadem będe na nich czekać.

Cyntia ja od poczatku ciazy uzywam Mustele jeszcze jej nie skonczylam ale juz czuje ze sie konczy i wtedy tego palmersa rusze. W poprzedniej ciazy nie mialam rozstepow poza 3 szt ktore poszly od blizny po wyrostku ktory mialam usuwany 6mc przed ciaza wiec i blizna sie rozeszla troche. I skora tez szybko sie wciagnela. Tylko wtedy to ja mloda bylam ;-)
No ontych pakach za 100 to slyszalam pytanie tylko ile z tych ciuchow z takiej paki naprawde bedzie w uzyciu bo beda sie podobac i beda w super stanie. Ja w niedziele dostalam tez 2 duze torby od innej kolezanki i kurde za glowe sie zlapalam jak zaczelam przegladac. W polowie chcialam dac sobie spokoj. Wybralam 1 kaftanik na 80. :-O wszystko bylo takie zajechane i wogole brzydkie sory ale nie nie nie. I uwierzcie mi jak zadzwonie do niej dzis ze jej to odwioze to bedzie zaskoczona ze wszystkiego nie wzielam. A tu wychodzi wlasciwie 7 zl za ubranko a doliczajac do tego te kocyki pieluszki sliniaki czapki to nawet mniej. Echhh

Iwo Szym tez tak w pierwszej chwili powiedzial ze opchniemy, ale zaraz potem spytal czy moze lepiej zapakowac i poczekac na rozwoj sytuacji. On na Ignasiu nie chce skonczyc ;-) wariat. Rodzina wielodzietna bedziemy hihi.

reklama
Asia hmm no 7zł sztuka. Słuchaj, jak widzisz ze na prawde super stan to bierz. Te śpiworki do spania o których piszesz sa fajne:tak:Ja mam jeden po H i długo w nim spał. Rozkopywał sie niemiłosiernie i marzł, a tak był zawsze przykryty :tak:

Cyntia, podziwiam Cię, ze chciało Ci się smarować dwa razy dziennie. Tzn podziwiam za systematyczność bo mi niestety jej brakuje. Ja po ciąży z H mam full rozstępów ale tez się smarowałam. To raczej geny niż czar smarowania. Juz jako małolata miałam tu i ówdzie jakiś rozstęp. Po B nie mam ani jednego :tak:

iwo nie, nie byliśmy. Do neurologa można po skończonych 4 tygodniach dziecka. Więc akurat jutro jest TEN dzień :-)Co smacznego będziesz robić??

goska, czekam zatem na wieści! :happy:

Do góry