reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

To u nas wychodzi 6-7 karmien w dzien bo zwykle je co 3-3,5 czasem 2,5 a w nocy nie je, spi ok 10h. Kupilam amede na dwie piersi, udalo mi sie wygrac licytacje. U nas w poznaniu laktator mozesz wypozyczyc za 7 albo za 9zl wiec sie nie oplaca. A kiedy zaczelas dawac Grzesiowi marchewke? Lenka jutro konczy 4 miesiace wiec myslalam zeby gdzies za miesiac juz cos jej dac.

reklama
grzanka ja dałam kilka dni temu, nie spieszyłam się jakoś za bardzo ;) najpierw pluł, ale szybko się jednak przekonał :) dobrze ją toleruje, więc jutro będzie z ziemniakiem :happy2: jabłuszko też już było, ale chyba później go w nocy gazy męczyły, ale może to przypadek :confused: poczekam jeszcze z jabłuszkiem :) Gabryś pierwsze inne jedzenie dostał jak miał 5,5mca, więc jeszcze później :) ale on to od razu wszystko młócił :) w sumie teraz, to pediatra poleciła, żeby już coś wprowadzać... jak dla mnie dobrze, bo mleka mam na styk, a jak się uda wyeliminować jedno mleko na rzecz zupki, to będzie ok... nam już ponad 4tyg udaje się lecieć tylko na moim, choć mam w szafce Hipp'a :cool2: jakby udało mi się dociągnąć do tych 6mcy, to bym była bardzo zadowolona, ale jeszcze nie dzielę skóry na niedźwiedziu, bo to jeszcze miesiąc i różnie może być :sorry2: to sporo u Was biorą za wypożyczenie... :baffled:

Ja też za nas trzymam &&&&&&&&&&&&&&& :-D

Wiecie co - mój starszak się cofa... :-p wczoraj przywieźliśmy jego stary stoliczek edukacyjny, bo dla Grzesia jest akurat, a Gabryś nie odstępuje tego stoliczka na krok - bawi się lepiej niż jak był jego czas :-D:-D

grzanka mam to samo, poprzednio też :baffled: i niestety trzeba to przeczekać, nie pomogą żadne szampony itp... mi już 3mce wypadają, ale pojawiło mi się sporo baby hair, więc zupełnie łysa chyba nie będę :-p

Dziewczyny, znów mój ślubny wyjeżdża i zabiera kompa, więc nie będzie mnie, ale nie wiem kiedy wróci - między środą a piątkiem :/

Jakby się zadziało, to szybkich porodów bez komplikacji :*

Ha! Co do włosów, to pisałam Wam o tym w big poście, którego dziś dziergalam na komputerze męża.... A mąż sobie wyłączył komputer, a co ;)
W każdym razie mi w trakcie ciąży włosy bardzo się popsuły. Są okropnie połamane na całej długości. Nie wiem co to będzie później. Niestety muszę je ściąć - choć może i fajnie.

Poodpisuje na nowo później. Zmykam spać, póki mały śpi. Dał dziś czadu.

Cyntia - niestety nic nie udało mi się dowiedzieć. Koleżanka nie odpisała :( w ogóle nie wiem co się stało, że kontakt nam się urwał... chciałam nawet cofnąć się do 2011 roku bo możliwe, że gadałyśmy na ten temat przez fb... niestety historia rozmowy sięga tylko do 10 czerwca tego roku... jakby się jednak odezwała to dam znać...

W trakcie ciazy mialam super wlosy, nie wypadaly w ogole, przed ciaza juz tak fajnie nie bylo. Teraz tez zaczely wypadac, chociaz jeszcze tragedii nie ma.

Cyntia moja tez dzisiaj jakas rozdarta. Caly dzien buczala, nawet rece nie pomagaly za bardzo, a wieczorem koncert odprawila, zasnela po 22, a po 23 obudzila sie na jedzenie. Godzine temu tez sie budzila ale smoka dalam i przysnela. Teraz mleko zjadla i na spiaca nie wyglada...co dziwne bo w dzien dluzej jak 15 minut nie spala.

Asia jak tam brzusio? Cos sie nie odezwalas wczoraj, wszystko okey?

reklama
Marchew - no szkoda. Bardzo dziękuję, że sprobowalas się dowiedzieć.

Benfica - super, że tak Wam fajnie karmienie wychodzi :)

Goska - mi wody odeszły całe, gdy spałam. Na parę dni przed mialam bardziej mokro i podejrzewałam, że to wody, ale gin wykluczyl.

Iwo - super, że ktg w porządku. Młody, gdy wierzgal (podczas ktg był bardziej aktywny jak w domu) tętno dochodziło do 170-parę, ale gdy w domu używałam detektora tętna to wcale do tylu podczas szaleństw w brzuszku wcale nie było. Tak jakby młody nie lubił ktg - nawet czułam, że jest nerwowy.

Susel - zwróć uwagę na kółka. Nie wiem jakie u Was są tereny, ale na polskie wertepy i śniegi wózek z takimi małymi kółkami mógłby być trudny do prowadzenia.
My kupiliśmy klasyczny Tako Acoustic, ale ze sportowych spodobał mi się na żywo tylko ten WÓZEK DZIECIĘCY RIKO NANO - YouTube
Sama się przekonasz, że często fajnie wyglądające w necie wózki nie są takie fajne już na żywo i odwrotnie.
Jeśli kupujesz spacerowke dla noworodka, to musi rozkładać się na płasko i być stabilna. Ty rodzisz wiosną, więc możesz sobie pozwolić. Na polską zimę bym się nie odważyła.

A z użytecznych wynalazków, to chciałabym mieć taką wanienko-komodę na kółkach. Mamy wanienke na stelazu i przynoszenie jej co wieczór do pokoju jest męczące. Dopiero drugi raz kąpaliśmy w łazience.

Do góry