reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej,
Byłam na tych warsztatach "mamo to ja" ogólnie ok, to klika wykładów sponsorowanych ;-)
Pierwszy był o pierwszej pomocy - jak reanimować niemowlaka itp. (sponsor apteczek), ratownicy byli fajnie mieli fantomy.
Potem było o krwi pępowinowej (sponsor bank krwi) - pani była taka se w sumie przyszła odklepać swoje bo nawet na pytania nie miała czasu odpowiedzieć i uciekła...
Następnie położna mówiła o kąpieli noworodka (sponsor Jonson i zachwalanie produktów Jonsona).
Kolejne było o witaminach z DHA - pan przedstawicie raczej beznadziejny, slajdy mu się myliły i nie umiał odpowiedzieć np. na pytanie jakie jest zapotrzebowanie.
Potem było o karmieniu piersią i fajna położna (sponsorem było mleko) ale pani o tym mleku to nie gadała tylko o karmieniu cyckiem właśnie i to było fajne, wiarygodne i umiała odpowiedzieć na pytania.
Na koniec pan od fotelików (sponsor wiadomo foteliki) ale on był fajnie przygotowany ogólnie mówił o bezpieczeństwie o testach swych własnych jakoś szczególnie nie zachwalał.

... a teraz o konkursie w sumie wiedziałam o nim z forum no i napisałam wierszyk (zajęłam 2 miejsce - wierszyk był naprawdę fajny ;-)
wygrałam 5 paczek pampersów , pierwsze miejsce zajęła laska co przyniosła uwaga: Ręcznie malowana koszulkę, no ona tez musiała wiedzieć o konkursie ;-) reszta pisała na kolanie cos na szybko
temat konkursu z czym CI się kojarzy "mamo to ja"

mona -
Twój suwak mnie stresuje jutro będzie 37tc i donoszona:szok: ale jak to JUZ??? ja równo +3tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Agamemnon - oddessij sie od męża i pisz co się dzieje :cool2:
No już, własnie się odessałam :-p
Przepraszam, ze mnie nie ma ale nie ma kiedy usiąść i kompa włączyć. Skorzystałam więc z chwili, ze jem śniadanie i coś poczytam.
No u nas spoko, działam ile moge-mąż wykorzystany, trawa skoszona, robie wszystko co się da i ile się da :-pJakieś tam skurcze są, czasem coś chwyci ale dupy nie urywa.
Tak więc wybaczcie mi bardzo chwilową abstynencję ale muszę się nacieszyć M :tak:
p.s. zeby nie było, podglądam Was z tel!
Buziaki!

Gośka mnie też już stresuje bo już coraz bliżej;-)mała taka aktywna ,ciągle zmienia miejsce, dupka się kręci;-)ale już jest nisko co naciska na krocze,chodzę jak pingwin bo spojenie boli i szyjka kluje jak cholera :-(

Agamemmon - wybaczam, gwałc męża do woli;-)wkrótce będzie parę tyg abstynencji więc trzeba korzystać;-)

mona - no musze się przestawić że to koniec dobrego ;-) córka się urodziła 40t3d a teraz jakoś czuje ze max 39tc zobaczymy... powiedz maliny pijesz albo wiesiołek?

Nic nie pije ;-)jakoś wolę poczekać do terminu cc strasznie boję się boli , a po cc pionizowania dobrze że mąż przy mnie będzie nawet w trakcie cc przy mojej głowie

mona - to co innego, przy cesarce to nie ma tematu o wspomagacze ;-)
przeżyjesz poboli i przestanie a przynajmniej wiesz jak, kiedy i gdzie

Ostatnia edycja:
Ale powiem wam że jestem dużo spokojniejsza teraz ;-)w sumie to ostatnie tyg ciszy;-)i starań się poświęcić całą uwagę synowi i mężowi;-)

Synek właśnie leży przy mnie i już się dopytuje o siostrę mówi że mała chce się już wydostać bo tak kopie;-)

Iwo, Ty to się masz :p Musisz zwracać uwagę na etykiety. Co do zmiany wątku, to będę musiała napisać do Pani Admin, bo my nie mamy takich uprawnień. Proszę żebyś mi na PW napisała poprawną nazwę, to postaram się to załatwić. Jeżeli chodzi o Kinie już dawno ze mną nie pisała. Dzisiaj mam trochę czasu, to napiszę do niej i pozdrowie od Was. Jak coś będę o niej i małej wiedzieć na pewno napiszę. Jeżeli chodzi o mnie to czytam na bieżąco, ale jak zaczynam pisać,to zaraz mam coś do roboty. Dzisiejszego wieczora, np. będę z M i ze znajomymi oglądać półfinał w siatkówkę :)

Kasiula, nie zapomniałyśmy o Tobie i o Zuzi :* Malutka jest silna i poradzi sobie. Podziwiam Ciebie. Nie wiem, czy dalabym z tym wszystkim radę.

Natkusia, Wiikki, a co z Wami? Jak maluszki?

Ostatnia edycja:
Iwo masz racje musimy tu wrocic;-)
Dobry zespol tu jest;-) wyjatkowe osoby tu dolaczaja;-)
Wiesz co w pracy niejest zle ale kurde sama z dzieckiem i praca 3 zmianowa..wiec niema na nic czasu:/ zeby dziecku poswiecic, no juz sie niemoge doczekac kiedy bede mogla zostac w domu...;-)

Goska to fajnie ze wygralas tyle paczek to jest cos..;-)

reklama
Do góry